, ,

Παρόν εναντίον Μέλλοντος. Πάμε στοίχημα;

Ο αγώνας μεταξύ παρόντος και μέλλοντος. Ποιος θα επικρατήσει στο τέλος;

Σύγκρουση παρόντος και μέλλοντις

Του Bisba

Εκείνο το βράδι ανηφόριζα την οδό Σκουφά. Είχα αρχίσει να κουράζομαι παρότι ήμουν με το ελαφρύ ποδήλατο. Οι σκέψεις μου σε κάθε πεταλιά λαχάνιαζαν αναζητώντας έναν καναπέ που θα ξεκούραζε το σώμα μου. Μια εσωτερική φωνή με ενθάρυνε: “κουράγιο φτάνουμε στο τέλος της ανηφόρας”.

Advertisment

Συνειδητοποίησα ότι οι δυνάμεις μου επιστρατεύτηκαν να με υποστηρίξουν και με δυο αποφασιστικές ορθοπεταλιές ήμουν έτοιμος να τελειώσω τα δύσκολα. Την στιγμή που οι τένοντές μου συστέλονταν, φρέναρα απότομα. Η άκρη του ματιού μου έπιασε σε πολυσύχναστο μπαρ, ένα μήνυμα που ήταν η αιτία της ακινητοποίησης μου: Present vs Future. Mένοντας με το στόμα ανοιχτό αναλογίστηκα ότι το Σύμπαν έχει κέφια. Αμέσως μετά θέλησα να απαθανατήσω τη στιγμή με το κινητό μου. Πλησίασα την παρέα και ρώτησα τον  αγγελιοφόρο του μηνύματος αν μου επιτρέπει να το φωτογραφήσω. Μου έγνεψε ναι, χωρίς πολλά-πολλά. Οι υπόλοιποι αιφνιδιάστηκαν με την “εισβολή” μου και χαχάνισαν στο άκουσμα του αιτήματος. Το φλας άστραψε και ιδού το αποτέλεσμα.

Παρόν εναντίον Μέλλοντος. Present vs Future

Την επόμενη στιγμή, καθώς είχα απομακρυνθεί από το συμβάν, μετάνοιωσα που δεν έπιασα κουβέντα με τον αγγελιοφόρο για να μάθω τι τον έκανε να τυπώσει αυτό το μήνυμα ή να διαλέξει αυτή τη μπλούζα με αυτό το μήνυμα. Η αλήθεια είναι ότι το παρουσιαστικό του θα δικαιολογούσε ένα μήνυμα του τύπου Olympiakos vs Panathinaikos. Αλλά όχι. Ο άνθρωπος διάλεξε αυτό της φωτογραφίας. Έτσι, αφού δεν έπιασα κουβέντα μαζί του και με αφορμή το παρουσιαστικό του, οδηγούμαι στην ακόλουθη μυθοπλασία. Αρχίζει η περιγραφή.

Advertisment

“Καλησπέρα σας αγαπητοί τηλεθεατές. Εδώ ξανά στο στάδιο Ειρήνη, σε μια γιορταστικά πολεμική ατμόσφαιρα, για να παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση των “αιωνίων”: Παρόν εναντίον Μέλλοντος. Το απόλυτο ντέρμπι. Όποιος κερδίσει απόψε είναι ο Πρωταθλητής. Όποιος χάσει θα μείνει με την πικρή γεύση του δεύτερου καλύτερου. Όλα κρίνονται σε αυτήν την αναμέτρηση.

Σε 90 λεπτά θα ξέρουμε. Το Παρόν έχει μια καταπληκτική πορεία φέτος. Με συμπαγή άμυνα και στρατηγική γρήγορων επιθέσεων κατάφερε να σκοράρει σε κομβικά σημεία σε όλους τους αγώνες και να κερδίσει τους περισσότερους με ένα γκολ, παίρνοντας “κεφάλι” στη βαθμολογία από νωρίς. Το Μέλλον από την άλλη είναι μια ομάδα με νεαρούς παίκτες που υπόσχονται πολλά. Έχουν ορμή και φωτιά στα πόδια. Αν και έχασαν στο πρώτο ματς απο το Παρόν, αυτό τους έκανε να πεισμώσουν και να κερδίσουν όλους τους άλλους αγώνες με ευρύτητα στα σκορ.

Οι άλλες ομάδες υπέφεραν από την ισοπεδοτική αποφασιστηκότητα του Μέλλοντος. Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι θεατές και λάτρεις των αναμετρήσεων, είχαμε ξεχάσει για χρόνια τι σημαίνει πρωτάθλημα – θρίλερ. Ιδού λοιπόν, Το απόλυτο μάτς! Θα κερδίσει η τέχνη του Παρόντος ή η προσδοκία του Μέλλοντος; Ο αγώνας μεταδίδεται με τη χορηγία του Πάμε Στοίχημα…”

Σε αυτόν τον αγώνα, θα στοιχημάτιζα στο Παρόν. Με την προυπόθεση το Παρόν να είναι στο παρόν. Γιατί, αν το Παρόν φοβάται το Μέλλον, το πρωτάθλημα της ζωής έχει χαθεί.

Αυτό το μήνυμα που με ακινητοποίησε, λειτουργεί αφυπνιστικά. Κάθε στιγμή μέσα στο μυαλό μας το Παρόν αναμετράται με το Μέλλον. Όμως φαίνεται πως κάποιες συχνότητες έχουν ανοίξει κανάλια τελευταία. Δεν εξηγείται αλλιώς. Εκεί που έβλεπες μπλούζες με τεράστια λογότυπα εταιρειών πάνω τους, τώρα στο “πουθενά” ξεπροβάλλουν μπλούζες με τέτοια μηνύματα και περιφέρονται αμέριμνα στα μπαρ. Άντε γεια!

Latest posts by Μπάμπης Γεωργακόπουλος (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση