, , ,

Η μοναξιά σου είναι επιλογή σου!

Νιώθεις πως έχεις χαθεί; Μα, για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε πρέπει να χαθούμε!

Η μοναξιά σου είναι επιλογή σου!

Η μοναξιά σου είναι επιλογή σου!

Ο Χειμώνας είναι στα μισά του, ενώ οι γιορτές έφυγαν, με πολλά υποσχόμενες, για πολλούς, ερωτικές αγκαλιές και γεμάτα πάθος φιλιά κάτω από ένα γκι για γούρι… και εσύ αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος και είσαι μόνος. Είναι αυτή η μοναξιά που ρίζωσε στη ζωή σου και δε λέει να πάει πιο ‘κει… Σκέφτεσαι, φαντάζεσαι, ονειρεύεσαι καταστάσεις ρομαντικές και απογοητεύεσαι που υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου. Σε μια εποχή με τόσες επιλογές, έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις ανθρώπους πολλούς και ταυτόχρονα να αναγνωρίσεις τον ιδανικό για σένα. Το πρώτο είναι εύκολο, το δεύτερο φαντάζει κάπως δύσκολο, σωστά; Και τότε σε κατακλύζει το άγχος, ενώ ταυτόχρονα στριφογυρίζει στο μυαλό σου η σκέψη πως πρέπει να βρεις κάποιον για να μην είσαι άλλο μόνος. Λες: «Πέρασε ο καιρός και θα περάσει κι άλλος τόσος. Για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό;».

Advertisment

Η ελευθερία προϋποθέτει μοναξιά

Για πόσο άλλωστε θα αναλώνεσαι στα εφήμερα που έρχονται αβίαστα;! Μην απελπίζεσαι! Το μυαλό σου τα ζητάει, η καρδιά δεν ακολουθεί, γιατί απλά είναι ασυνείδητη επιλογή αυτή σου η μοναξιά. Όσο παράλογο και αν σου ακούγεται, μόνος σου επιλέγεις να είσαι μόνος. Ειδάλλως, θα είχες για σύντροφο κάποιον άλλο, πάλι άνθρωπο μόνο. Όμως, επέλεξες να μη μοιραστείς την καθημερινότητά σου, τη ζωή σου, γιατί δε σε καλύπτει στο έπακρο, γιατί δεν έχετε τόσα πολλά κοινά, γιατί πολύ απλά ξέρεις εξ’ αρχής πως δε θα είσαι ευτυχισμένος με αυτό το άτομο και προτιμάς τη σωστή solo “καριέρα” από ένα λάθος “ντουέτο”. Γιατί πριν καν αρχίσει, είδες το τέλος. Και έπραξες σωστά.

Η κατάσταση που ζεις τώρα, μόνο θετικά έχει να σου προσφέρει. Εκμεταλλεύσου το χρόνο που σου δίνεται, για να κατασταλλάξεις στα χαρακτηριστικά εκείνα που αναζητάς από τον άνθρωπο που θέλεις να μπει στη ζωή σου και να τη μοιραστείς μαζί του. Ακόμα και εάν βιώνεις μια μοναξιά που σου επιβλήθηκε αναγκαστικά, με τον τρόπο σου την επέλεξες… Η συμπεριφορά σου, η στάση σου συνέβαλαν σ’αυτή τη μοναχική πορεία, την οποία μπορεί να θεωρείς “τιμωρό”, όμως κάνεις λάθος, μιας που είναι ο καλύτερος δάσκαλος, γιατί μέσα από τη μοναξιά:

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2017/01/monaxia-einai-epilogi/

– Θα γίνεις καλός φίλος του εαυτού σου. Ίσως είναι και το πιο σημαντικό από όλα. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τις πράξεις και τις αντιδράσεις σου. Κάποιες θα τις καταδικάσεις ενώ με κάποιες θα συμφιλιωθείς.

– Θα νιώσεις ανεξάρτητος, διαπιστώνοντας πως το πιο όμορφο πράγμα είναι να είσαι κύριος του εαυτού σου.

– Θα διαμορφώσεις την καθημερινότητά σου με βάση τα δικά σου θέλω.

– Θα φροντίζεις μόνος σου για την ευτυχία σου, χωρίς αυτή να εξαρτάται αποκλειστικά από κάποιο άτομο.

– Θα γίνεις πραγματικά δυνατός. Και πρέπει!

Ναι, η μοναξιά σε κάνει πιο επιτυχημένο

Γιατί όταν θα έρθει εκείνος, ο ένας άνθρωπος στη ζωή σου, θα υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να “λυγίσεις” εσύ για να μη “σπάσει” εκείνος. Όταν θα τα κάνεις λοιπόν όλα αυτά, ο όρος “μοναξιά” θα αποκτήσει πρόσημο θετικό, γιατί θα έχεις μάθει πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και μόνος. Και αυτή η ευτυχία θα έχει την πιο μεγάλη αξία, αφού προήλθε από προσπάθεια προσωπική. Γιατί όταν αποκτάς κάτι μόνος σου, ξέρεις πώς είναι να μην το έχεις και κάνεις τα πάντα να μην το χάσεις.

Και εάν αυτό ποτέ συμβεί, γνωρίζεις τον τρόπο να το επαναφέρεις στη ζωή σου, μόνος σου. Μη ξεχνάς άλλωστε, πως η σχέση είναι μια κατάσταση ευτυχής. Εάν εσύ δεν είσαι πρώτα μέσα σου ευτυχισμένος, πώς θα μπορέσεις να τη διαχειριστείς; Μη λυπάσαι που δεν έχεις κάποιον να αγκαλιάσεις τώρα… Αγκάλιασε αυτό που σου συμβαίνει και να θυμάσαι πως είναι γλυκό ταξίδι η μοναξιά, ικανό να σε φτάσει σε προορισμούς που δεν είχες φανταστεί μέχρι πριν. Νιώθεις πως έχεις χαθεί; Μα, για να βρούμε αυτό που ψάχνουμε πρέπει να χαθούμε!

Latest posts by Αθηνά Γραμμόζη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση