, ,

Όταν όλα γύρω αλλάζουν… μη φοβάσαι!

Όταν όλα γύρω αλλάζουν, σου φωνάζουν άλλαξες... και άλλες φορές φωνάζουν... άλλαξε!

Όταν όλα γύρω αλλάζουν... μη φοβάσαι!

Photo: Author/Depositphotos

Όλοι μας κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα πράγματα και νέες καταστάσεις που μας αναστατώνουν, μας φοβίζουν και μας ακινητοποιούν απο κάθε δράση και εξέλιξη των πραγμάτων καθώς και της προσωπικής μας εξέλιξης επίσης. Νιώθουμε ασφάλεια μόνο σε όλα αυτά που ήδη γνωρίζουμε καλά ως τώρα, στις παλιές μας συνήθειες, στις γνωστές αντιδράσεις των δικών μας ανθρώπων και στα γνώριμα μας συναισθήματα και σκέψεις.

Advertisment

Εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολλά κομματιά μαζί, δεν είμαστε ένα και μοναδικό, γι’ αυτό το λόγο και δεν μπορούμε να μείνουμε ίδιοι και αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου. Είμαστε κομμάτια απο το παρελθόν μας, είμαστε κομμάτια από το τώρα μας, από τα θέλω μας και από τα όνειρα μας, από τους ανθρώπους μας, που και αυτοί με τη σειρά τους αλλάζουν. Όλα αυτά δεν μένουν στάσιμα για πολύ, καθώς οι προτεραιότητές μας αλλάζουν και αυτές, και κυρίως γιατί το βλέμμα μας δεν κοιτάει πάντα το ίδιο μέρος και ούτε με τον ίδιο τρόπο. Όταν νιώθουμε, ότι γύρω μας τα πράγματα αλλάζουν, τότε να είμαστε σίγουροι οτι κάποιος κύκλος έχει κλείσει και όλο αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο και μερικές φορές τρομακτικό, αλλά έχουμε κάνει ένα γενναίο βήμα να πάμε πιο πέρα, ενα βήμα παρακάτω και να εξελιχτούμε με αλήθεια.

Δε συμβαίνει πάντα, ότι όταν κλείνει ένας κύκλος, σημαίνει πάντα αυτόματα και μια απώλεια ή έναν χαμό. Μπορούμε να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο, αλλά με άλλη στροφή, με τα δικά μας μολύβια, με τα δικά μας χρώματα. Οι αλλαγές έρχονται όταν είμαστε έτοιμοι, όταν τα ίδια, ήταν όλα αυτά που δε μας προχωρούσαν και έκαναν κακό σε μας και στους γύρω μας. Οι αλλαγές λοιπόν, δεν πρέπει να μας τρομάζουν, γιατί είμαστε εμείς που τις προκαλέσαμε, γιατί τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Η ισορροπία στα πράγματα έρχεται όταν αλλάζουν γύρω μας οι άνθρωποι, οι καταστάσεις και εμείς οι ίδιοι. Η ισσορόπια μέσα μας και έξω μας δεν ζυγίζει τα παλιά και τα καινούργια που έρχονται, αλλά ζυγίζει τις αλλαγές -εξωτερικές και εσωτερικές- με την καινούργια αντίληψή μας, με τη νέα μας τοποθέτηση στα πράγματα και μεγάλη αγάπη για τον εαυτό και τη ζωή μας.

Πολλές φορές τα πράγματα γύρω μας αλλάζουν και εμείς νιώθουμε ανήμποροι, νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε, έτσι μένουμε στάσιμοι και δυσκολευόμαστε σε κάθε νέα συμπεριφορά και κατάσταση. Μπορούμε όμως να ανοίξουμε τα μάτια μας, τα αυτιά μας και τη ψυχή μας για να αντιληφθούμε τις αλλαγές και να πιστέψουμε ότι μαζί με μας, τότε και μόνο θα αλλάξουν όλα γύρω μας ευνοϊκά και θα είναι τελικά η αλλαγή που εμείς φέραμε και κερδίσαμε. Όταν όλα γύρω αλλάζουν, σου φωνάζουν άλλαξες… και άλλες φορές φωνάζουν… άλλαξε!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση