, , , ,

Οι 3 καλύτεροι φυσικοί τρόποι καταπολέμησης του πόνου

Οι 3 καλύτερες φυσικές αναλγητικές μέθοδοι.

Οι 3 καλύτεροι φυσικοί τρόποι καταπολέμησης του πόνου

Οι 3 καλύτεροι φυσικοί τρόποι καταπολέμησης του πόνου

Ο πόνος είναι σίγουρα ένα δυσάρεστο γεγονός. Πολλές φορές, όταν είναι έντονος, μας καθηλώνει χωρίς να μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο. Παράλληλα, είναι ο τρόπος που η φύση μας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά και πως πρέπει να κινητοποιηθούμε ώστε να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Advertisment

Από κει και πέρα, οι περισσότεροι συνηθίζουν να καλύπτουν τον πόνο για να περάσει, χωρίς να αντιμετωπίζουν την πηγή του προβλήματος. Καταναλώνουν αναλγητικά φάρμακα που μπορεί να διώχνουν παροδικά τον πόνο, αλλά το σίγουρο είναι πως θα ξαναγυρίσει αν το κακό δεν αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Είναι σαν να απενεργοποιείτε το συναγερμό του σπιτιού σας. Δεν θα σας ξαναενοχλήσει με τον εκνευριστικό του θόρυβο, αλλά δεν θα σας ειδοποιήσει, κιόλας, σε περίπτωση κινδύνου.

Οι 3 καλύτερες φυσικές αναλγητικές μέθοδοι

Κουρκουμίνη

Η κουρκουμίνη είναι, σύμφωνα με πολλές έρευνες, το καλύτερο φυσικό αναλγητικό. Είναι ένα συστατικό που περιέχεται στον κουρκουμά αλλά πολλοί το συγχέουν, νομίζοντας ότι είναι το ίδιο. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστείτε πολύ μεγάλες ποσότητες κουρκουμά για να πάρετε την επιθυμητή ποσότητα κουρκουμίνης. Έχει βρεθεί, επίσης, πως η κουρκουμίνη είναι άκρως αποτελεσματική για την υγεία των αρθρώσεων, μια συχνή πηγή πόνου για πολλούς ανθρώπους. Διαβάστε περισσότερα΄για τον κουρκουμά

Έλαιο μέντας

Το έλαιο μέντας αποτελεί ένα από τα καλύτερα αναλγητικά της φύσης, γνωστό για τη δραστική του αντιμετώπιση απέναντι στον πονοκέφαλο. Οι ειδικοί, προτείνουν να τρίψετε τους κροτάφους και το μέτωπο με έλαιο μέντας, με απαλές κινήσεις. Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη της μέντας

Advertisment

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι από τις πιο γνωστές και ευρέως αποδεκτές εναλλακτικές θεραπείες. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιούν τα οφέλη του για την υγεία αντιμετωπίζοντας πλήθος περιπτώσεων. Έχει βρεθεί, πως ο βελονισμός βοηθάει σε διαφορετικά είδη πόνων όπως ο πόνος στη μέση, στα γόνατα και τις αρθρώσεις, στον αυχένα αλλά και στις ημικρανίες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση