,

Οι 5 πιο απλοί τρόποι για να φορτίσετε ενεργειακά τον εαυτό σας στις διακοπές σας

Στους περισσότερους ανθρώπους, έχει συμβεί να περιμένουν πως και πως να κάνουν διακοπές για να ξεκουραστούν αλλά τελικά δεν τα καταφέρνουν. Είναι γεγονός ότι

Οι 5 πιο απλοί τρόποι για να φορτίσετε ενεργειακά τον εαυτό σας στις διακοπές σας

Στους περισσότερους ανθρώπους, έχει συμβεί να περιμένουν πως και πως να κάνουν διακοπές για να ξεκουραστούν αλλά τελικά δεν τα καταφέρνουν. Είναι γεγονός ότι η κρίση έχει μειώσει τη διάρκεια των διακοπών μας με αποτέλεσμα να μην διαθέτουμε τον απαιτούμενο χρόνο να αποβάλλουμε την ένταση και το στρες της καθημερινότητας ώστε να ξεκουραστούμε πραγματικά.  Επιπλέον, οι περισσότεροι, έχουμε αδειάσει ενεργειακά και ενδέχεται ακόμα και οι πολυήμερες διακοπές να μην μας βοηθήσουν να ξεκουραστούμε πραγματικά. Εάν δεν έχετε προγραμματίσει τις φετινές σας διακοπές, τότε, σας προτείνουμε να επιλέξετε προορισμούς με εναλλακτικές διακοπές. Εάν όμως έχετε ήδη προγραμματίσει ή σκοπεύετε να πάτε σε εκείνο το εξοχικό στο βουνό ή στη θάλασσα, τότε, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Παρακάτω, σας προτείνουμε τους 5 πιο απλούς τρόπους για να φορτίσετε ενεργειακά τον εαυτό σας στις διακοπές σας

Οι 5 πιο απλοί τρόποι για να φορτίσετε ενεργειακά τον εαυτό σας στις διακοπές σας

Advertisment

Βυθίστε τα πόδια σας στην άμμο ή στο χώμα

Βυθίστε τα πόδια στην άμμο ή στο χώμα για να γειώσετε το σώμα σας. Η γείωση είναι μια διαδικασία αποφόρτισης των αρνητικών φορτίων του σώματος που παρέχει πολλά οφέλη τόσο στην ψυχική όσο και στη φυσική υγεία. Είναι μια πρακτική που βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και απορροφά τις φλεγμονές. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, προτιμήστε βρεγμένη άμμο για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι 5 πιο απλοί τρόποι για να φορτίσετε ενεργειακά τον εαυτό σας στις διακοπές σας

Εκτεθείτε στον ήλιο

Όπως τα φυτά χρειάζονται τον ήλιο για να εκτελέσουν τη φωτοσύνθεση, έτσι κι ο άνθρωπος τον χρειάζεται για την παραγωγή μιας εξαιρετικά πολύτιμης βιταμίνης, της D. Η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες, ενισχύει τη λειτουργικότητα όλων των κεντρικών συστημάτων, αναπνευστικό, λεμφικό, πεπτικό, καρδιαγγειακό κ.λ.π., καταπολεμά την κατάθλιψη και πολλά πολλά άλλα. Άρα, μην φοβάστε την έκθεση στον ήλιο. Προτιμήστε τις ώρες εκείνες που ο ήλιος δεν θα σας βλάψει.

Advertisment

Αγκαλιάστε ένα δέντρο

Το αγκάλιασμα των δέντρων έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με το βιβλίο του Mathew Silverstone “Blinded by Science”,  το αγκάλιασμα των δέντρων μειώνει την κατάθλιψη και το άγχος ενώ ενισχύει τη συγκέντρωση. Επιπλέον, ακόμα κι αν μόνο αφιερώνουμε χρόνο κοντά σε δέντρα, παράγονται ενδορφίνες και πυροδοτείται μια σημαντική αλλαγή στη χημεία του εγκεφάλου μας η οποία μας επιτρέπει να ξεκουραζόμαστε περισσότερο και να αποβάλλουμε την ένταση.

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/aploi-tropoi-fortisete-energeiaka-eauto-sas-diakopes/

Χαιρετίστε τον ήλιο

Εάν κάνετε γιόγκα, κάντε έναν χαιρετισμό στον ήλιο. Εάν  κάνετε διαλογισμό, προτιμήστε να διαλογιστείτε. Αν δεν κάνετε τίποτα από τα δύο απλά απολαύστε την ανατολή του ήλιου. Μπορεί η δύση να είναι πιο ρομαντική και πιο όμορφη αλλά η ανατολή μας γεμίζει ενέργεια. Και φυσικά προτιμούμε να δούμε την ανατολή του ήλιου ΑΦΟΥ έχουμε κοιμηθεί και όχι ΠΡΙΝ κοιμηθούμε. Εάν το έχετε ξενυχτήσει, καλύτερα να πάτε για ύπνο, θα σας ωφελήσει περισσότερο.

https://enallaktikidrasi.com/2017/05/aploi-tropoi-fortisete-energeiaka-eauto-sas-diakopes/

Εφαρμόστε πρακτικές αναζωογόνησης σώματος και πνεύματος

Κάντε μασάζ ή σπα, δοκιμάστε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας ή σιάτσου ή εφαρμόστε κάποια μορφή εσωτερικής πρακτικής που θα σας βοηθήσει να συντονιστείτε καλύτερα με τον εσωτερικό εαυτό σας και θα σας επιτρέψει να αποσυνδεθείτε για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα.

Και φυσικά, προσπαθήστε να μην βάλετε στις βαλίτσες σας αχρείαστα προβλήματα, υποχρεώσεις και στρεσογόνες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Εναλλακτικές Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για το καλοκαίρι 2017

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση