, , , , ,

Louise Hay: Όσο περισσότερο αγάπη δίνεις, τόσο περισσότερο έχεις να δώσεις

Από τη Louise L. Hay με αγάπη… Είσαι άξιος να αγαπηθείς Δεν χρειάζεσαι τίποτε περισσότερο για να κερδίσεις την αγάπη από ό,τι για να

Από τη Louise L. Hay με αγάπη...

Από τη Louise L. Hay με αγάπη…

Είσαι άξιος να αγαπηθείς

Δεν χρειάζεσαι τίποτε περισσότερο για να κερδίσεις την αγάπη από ό,τι για να κερδίσεις το δικαίωμα να αναπνέεις. Έχεις το δικαίωμα να αναπνέεις επειδή υπάρχεις. Έχεις το δικαίωμα να αγαπηθείς επειδή υπάρχεις. Αυτό είναι όλο κι όλο που χρειάζεται να ξέρεις. Αξίζεις να έχεις την αγάπη. Μην αφήσεις τους γονείς σου, τις αρνητικές πλευρές της κοινωνίας ή τις συνηθισμένες προκαταλήψεις να σε κάνουν να πιστέψεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Η πραγματικότητα για την ύπαρξή σου είναι μία: είσαι αξιαγάπητος. Αποδέξου το λοιπόν και πίστεψέ το. Και τότε θα ανακαλύψεις ότι οι άνθρωποι σου συμπεριφέρονται ως ένα αξιαγάπητο άτομο.

Advertisment

Να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου με αγάπη χωρίς όρους

Αν τα παιδικά σου χρόνια ήταν γεμάτα φόβους και συγκρούσεις, κι αν εξακολουθείς υποσυνείδητα να “χτυπάς” τον εαυτό σου, τότε συνεχίζεις ακόμα και τώρα να συμπεριφέρεσαι στο εσώτερο παιδί σου με τον ίδιο τρόπο. Το παιδί τότε δε βρίσκει ένα χώρο στοργής μέσα σου για να τον κατοικήσει. Αγάπησε τώρα τον εαυτό σου αρκετά ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις πέρα από τους περιορισμούς των γονιών σου. Δεν ήξεραν κι εκείνοι άλλον τρόπο για να σε εκπαιδεύσουν. Ήσουν ένα μικρό καλό παιδί για πάρα πολύ καιρό, κάνοντας αυτό που η μαμά και μπαμπάς σου σε δίδαξαν. Είναι καιρός να μεγαλώσεις και να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις, που θα σε υποστηρίξουν και θα σε αναπτύξουν.

Μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις

Τώρα μπορείς να αναπτυχθείς! Μπορείς να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Γιατί όταν κάνεις αυτό που εσύ θέλεις, κάτι θαυμάσιο σου συμβαίνει. Το να πεις “όχι” σε κάποιον άλλον μπορεί να είναι ωφέλιμο για σένα. Όσο περισσότερο φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερη χαρά ανακαλύπτεις στη ζωή σου. Δώσε τώρα την άδεια στον εαυτό σου να διασκεδάσει. Όσο περισσότερο διασκεδάζεις, τόσο περισσότερο οι άλλοι σε αγαπούν. Αγάπησε και αποδέξου τον εαυτό σου. Νιώσε ωραία με τον εαυτό σου. Όλα είναι καλά στον γεμάτο διασκέδαση κόσμο σου.

Ακολούθησε το μονοπάτι της σωστής δράσης

Στην απεραντοσύνη της ζωής που βρίσκεσαι, όλα είναι τέλεια, ακέραια και πλήρη. Ξέροντας ότι ταυτίζεσαι με την Πηγή και ότι ακολουθείς το μονοπάτι της σωστής δράσης, είσαι πάντα στην κορυφή. Διάλεγε σκέψεις που ευθυγραμμίζονται με όσα οδηγούν στο υψηλότερο καλό και τη μεγαλύτερη ευτυχία σου. Η ποιότητα της ζωής σου αντανακλά το επίπεδο στο οποίο θέλεις να βρίσκεσαι τώρα. Αγαπάς τη ζωή. Αγαπάς τον εαυτό σου. Είσαι πάντοτε ασφαλής. Όλα στον κόσμο σου είναι καλά.

Advertisment

Άφησε το φως της αγάπης σου να λάμψει

Όταν πονάμε ή φοβόμαστε ή θρηνούμε και δούμε ένα φως στο σκοτάδι, τότε δεν αισθανόμαστε τόσο μόνοι. Ας σκεφτούμε αυτό το φως σαν την αγάπη κάποιου που λάμπει και μας δίνει ζεστασιά και παρηγοριά. Ο καθένας από μας έχει το φως της δικής του αγάπης μέσα του. Μπορείς να το αφήσεις αυτό το φως να λάμψει, έτσι ώστε να είναι μια μεγάλη παρηγοριά και για σένα αλλά και για τους άλλους. Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή. Ας δούμε λοιπόν το φως τους να λάμπει και ας αφήσουμε την αγάπη τους να μας περιβάλει και να μας παρηγορήσει.

Ο καθένας από μας έχει να δώσει ένα ατέλειωτο απόθεμα αγάπης. Όσο περισσότερο δίνεις, τόσο περισσότερο έχεις για να δώσεις. Ναι, ορισμένες φορές πονάς όταν ζεις τα συναισθήματά σου, αλλά ευχαρίστησε το Θεό που μπορείς να τα ζεις. Άφησε λοιπόν την αγάπη να ακτινοβολήσει μέσα από την καρδιά σου. Νιώσε άνετα και γαλήνια. Και έτσι είναι.

“Πηγή δύναμης και σοφίας” Louise L. Hay εκδόσεις Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!
Σημειωματάριο συναισθημάτων | Απέναντι στα «πρέπει» στέκεται ό,τι έχουμε περισσότερο ανάγκη: Ο έρωτας για ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση