Οι 9 προσωπικότητες που αλλάζουν τον κόσμο. Εσάς ποια σας ταιριάζει;

Άρθρο του Michael Forrester, πνευματικός σύμβουλος Εννέα ξεχωριστοί τύποι προσωπικοτήτων κάνουν τη διαφορά στον κόσμο, όχι μόνο μέσω των αλληλεπιδράσεών τους με τους άλλους,

Οι 9 προσωπικότητες που αλλάζουν τον κόσμο. Εσάς ποια σας ταιριάζει;

Άρθρο του Michael Forrester, πνευματικός σύμβουλος

Εννέα ξεχωριστοί τύποι προσωπικοτήτων κάνουν τη διαφορά στον κόσμο, όχι μόνο μέσω των αλληλεπιδράσεών τους με τους άλλους, αλλά και μέσω της ίδιας της σχέσης τους με τον εαυτό τους. Η συγχρονικότητά τους συνδέει όλους μαζί σε ένα όμορφο σύστημα που λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Κανένας άνθρωπος δεν αντιπροσωπεύεται από έναν και μόνο τύπο προσωπικότητας, αλλά από έναν συνδυασμό.

Advertisment

Και ενώ ο δυτικός τρόπος σκέψης εστιάζει υπερβολικά στις ευτυχισμένες στιγμές, αγνοεί ότι κάθε ένα άτομο με τα μειονεκτήματα και τις αναποδιές του, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πνευματικής εξέλιξης της ανθρωπότητας. Όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα και κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ανθρώπινη συνείδηση.

9 τύποι προσωπικοτήτων – Ποιοι από αυτούς σας ταιριάζουν;

1. Ο Πρωτοπόρος

Ασχέτως των καινοτομιών τους, αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν συνώνυμο του «δραστήριου». Όντας καινοτόμοι σε πολλά πράγματα, συμβολίζουν το καινούριο και το πρωτοποριακό μέσα από την αγνότητα του σκοπού. Είναι η ενέργεια αυτή που εκκινεί όλες τις πράξεις και τους οδηγεί σε νέες κατευθύνσεις. Χωρίς αυτούς, θα δυσκολευόμασταν πολύ να καταφέρνουμε πράγματα. Όταν κανείς άλλος δε θέλει να το κάνει, εκείνοι κάνουν ένα βήμα μπροστά και τολμούν, καταφέρνοντάς το με κουράγιο, αποφασιστικότητα και εφευρετικότητα.

Ο δυναμισμός τους κάνει καταπληκτικούς εφευρέτες και βεβαίως χρειάζονται στήριξη, για να συνεχίσουν. Δεν ανέχονται την τεμπελιά στο περιβάλλον τους και δεν τους αρέσει να ζητούν βοήθεια από άλλους. Ο πρωτοπόρος είναι κάποιος στον οποίο βασιζόμαστε για τις μοναδικές ανακαλύψεις σε αυτό τον κόσμο λόγω της απόλυτης συγκέντρωσης τους, της λογικής, της αυτάρκειας και της εφευρετικότητάς τους.

Advertisment

2. Ο Θεραπευτής

Καθώς οι Πρωτοπόροι συχνά είναι ευάλωτοι σε ασθένειες εξαιτίας της επιμονής τους να κινούνται προς τα εμπρός, οι Θεραπευτές είναι απαραίτητοι εδώ, ώστε να επαναφέρουν την υγεία και ισορροπία στους πρώτους. Διαθέτουν μια θηλυκή ενέργεια, αλλά φυσικά, πολλοί άντρες διαθέτουν αυτή την ισχυρή θεραπευτική ενέργεια. Συμβολίζουν την αρχή της ένωσης με τον άλλο, τα ζευγάρια του θετικού/αρνητικού, αρσενικού/θηλυκού, ημέρας/νύχτας, μαύρου/λευκού, yin/yang. Ενώνουν όσους ταιριάζουν πνευματικά. Αυτό είναι που τους προσφέρει και νόημα. Η διαίσθησή τους είναι πολύ ισχυρή.

Αντιπροσωπεύουν μια ήρεμη δύναμη και την ανάγκη του ανθρώπινου είδους για επικοινωνία. Η δύναμή τους είναι ανθεκτική και πολλές φορές κρυφή. Πολλοί σπουδαίοι άνδρες και γυναίκες είχαν έναν Θεραπευτή ως σύντροφό τους στη ζωή. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο να διατηρούν την ειρήνη, την αρμονία και ισορροπία και το καταφέρνουν με ευαισθησία, συνεργασία, επιμονή και υπομονή.

3. Ο Καταλύτης

Οι Καταλύτες του κόσμου έχουν το μοναδικό ταλέντο να αλλάζουν τους ανθρώπους και τις συνθήκες με σταθερότητα, συνοχή και δημιουργικότητα. Αποτελούν μια δονούμενη ενέργεια σταθερή στο ανθρώπινο είδος. Αποτελούν μια μορφή διαλογιστών και όχι με τη στερεοτυπική μορφή που τους έχουμε στο νου μας. Οι διαλογιστές μπορούν να επιτύχουν την ίδια ενέργεια, ενώ χορεύουν, ζωγραφίζουν ή γενικά δημιουργούν. Η τέχνη τους επιτρέπει να επιτύχουν τη δόνηση που επιθυμούν.

Όταν οι Πρωτοπόροι και οι Θεραπευτές κουράζονται ή μπερδεύονται, στρέφονται στους Καταλύτες για βοήθεια. Όταν επίσης οι δύο πρώτοι ενώνονται, συχνά χρειάζονται τη «σύνθεση» του Καταλύτη για να μετατρέψουν εκείνη την ενέργεια σε αποτελεσματική δράση. Είναι ενθουσιώδεις, έχουν ζωντάνια και έχουν την τάση αν η ενέργεια τους δεν συμβαδίζει με τα συνηθισμένα, να μετακινούνται εκτός των συμβατικών ορίων.

4. Ο Προστάτης

Οι Προστάτες είναι βαθιά συνδεδεμένοι με τη γη και τη φύση. Είναι συνήθως οικολόγοι, φιλόζωοι και λάτρεις της φύσης. Αγαπούν τη μητέρα φύση γι’ αυτό που είναι και τους παρέχει και το πάθος τους αυτό δεν τους αφήνει για όλο το υπόλοιπο της ζωής τους. Γεννιούνται με αυτή την αγάπη. Είναι αξιόπιστοι, υπομονετικοί, παραδοσιακοί άνθρωποι, αναζητούν την ασφάλεια και την οικειότητα.

Οι Προστάτες είναι εξαιρετικά πιστοί στον σκοπό τους, εργατικοί, με υψηλές αξίες και ηθική. Η δόνησή τους αντιπροσωπεύεται από πειθαρχημένη αρμονία, αξιοπιστία και υπευθυνότητα στη ζωή. Είναι σοβαρά άτομα που μπορεί κανείς να βασιστεί πάνω τους και έχουν πρακτική σκέψη. Τέλος, έχουν ισχυρή γνώμη και πεποιθήσεις για το τι είναι σωστό και απαραίτητο, ακόμα και αν η οπτική τους συγκρούεται με εκείνη της μάζας.

5. Ο Επαναστάτης

Οι Επαναστάτες είναι πολύ ανεξάρτητοι στο νου και στη ψυχή. Διαθέτουν πολλά ταλέντα και έχουν πολλά ενδιαφέροντα. Είναι ελκυστικοί, γοητευτικοί, ανεξάρτητοι, φευγάτοι και με μια μεγάλη λαχτάρα για ελευθερία. Συχνά είναι πολύ σεξουαλικοί τύποι. Απεχθάνονται τους περιορισμούς και τις ευθύνες, ενώ ακολουθούν το απρόβλεπτο και το ριψοκίνδυνο. Μας καλούν να εκτιμάμε το χάος στη ζωή.

Οι Επαναστάτες δεν κάνουν την αλλαγή στον κόσμο, γράφοντας σε ένα site, ένα βιβλίο ή μέσω του θεάτρου και της τέχνης, αλλά προτιμούν να βρίσκονται έξω, να περιπλανώνται, μοιράζοντας γνώση για το ασυμβίβαστο και για την αλλαγή. Ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους άλλους λοιπόν είναι η δύναμη που έχουν για να αλλάξουν αυτό τον πλανήτη, μέσω μιας ασυμβίβαστης απαίτησης για ελευθερία στην πράξη και στη σκέψη.

6. Ο Τροφός

Ο Τροφός αντιπροσωπεύει την αρμονία, την ισορροπία, την αγάπη, την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Θεωρείται ο πιο «αρμονικός» από όλους τους τύπους προσωπικότητας. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ειρήνης και αρμονίας αποτελεί πάντα την ισχυρότερη παρόρμησή τους. Φωτίζουν το μονοπάτι μας σε περιοχές που απαιτείται πνευματική και ψυχική ισορροπία. Είναι οι μητέρες του κόσμου. Θυσιάζονται, φροντίζουν, προστατεύουν, θεραπεύουν και διδάσκουν τους άλλους. Καμία οικογένεια ή κοινότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη δύναμη του Τροφού. Είναι συνεπώς η κόλλα που μας κρατά ενωμένους. Είναι ενσυναισθητικοί και έχουν αρκετά ανεπτυγμένη την αίσθηση δικαιοσύνης. Τόσο πολύ που μπορεί να θυσιαστούν, για να διορθώσουν το άδικο.

7. Ο Εξερευνητής

Συνδέονται με τις δονήσεις και τις ενέργειες της «Συλλογικής Συνείδησης», της πίστης και της πνευματικότητας. Αντιμετωπίζουν τις εσωτερικές εκφάνσεις της πραγματικότητας. Εστιάζουν στην ενεργοποίηση της φαντασίας και την εκδήλωση των αποτελεσμάτων στη ζωή μας, μέσα από τη χρήση της συνειδητής σκέψης και επίγνωσης. Κατέχουν αυτό που μπορεί να οριστεί ως μια μαγική δόνηση με μια υποβόσκουσα κατανόηση των θεμελιωδών νόμων του σύμπαντος. Είναι μυστηριώδεις, διαισθητικοί, μυστικοπαθείς, απόμακροι και συνεσταλμένοι. Τείνουν να έχουν ισχυρές ψυχικές τάσεις και είναι φυσικοί θεραπευτές με έναν πυρήνα εσωτερικής δύναμης. Είναι επίσης οραματιστές, σκεπτικιστές και αναζητούν την αλήθεια.

Κάποιοι από αυτούς ενδιαφέρονται για το μεταφυσικό, όχι επειδή σημαίνει ότι σίγουρα πιστεύουν σ’ αυτό, αλλά επειδή τους δίνει πρόσβαση στον αμφιλεγόμενο, αφηρημένο κόσμο των ερωτήσεων για τις οποίες θέλουν τόσο να βρουν απαντήσεις. Είναι συχνά πνευματικοί άνθρωποι, αλλά όχι θρησκευόμενοι και δεν θα σταματήσουν ποτέ να αναζητούν απαντήσεις για το ποιοι είναι. Τα χρήματα δε σημαίνουν τίποτα γι’ αυτούς και δεν θα αποφασίσουν ποτέ κάτι βασισμένοι στο οικονομικό όφελος.

8. Ο Ισορροπιστής

Ίσως ο πιο παρεξηγημένος από όλους τους τύπους προσωπικότητας. Είναι πρακτικοί, ρεαλιστές και έξυπνοι. Επιδεικνύουν δονήσεις προσωπικής δύναμης, αυτοπεποίθησης, επαγγελματισμού, διαχείρισης, υλικής ελευθερίας, επιτυχίας, εξουσίας, καλής κρίσης και χρημάτων. Είναι πιο εξοικειωμένοι με τη σφαίρα των υλικών, χειροπιαστών αντικειμένων και μπορούν να ξεχωρίσουν και να είναι καταπληκτικοί, αρκεί να αναπτύξουν επαρκώς την πνευματική τους σύνδεση και διαίσθηση.

Είναι συγκεντρωμένοι περισσότερο στα αποτελέσματα, συχνά με τη μορφή χρημάτων. Όμως, δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα ίδια τα χρήματα αυτά καθ’ αυτά. Δεν είναι άπληστοι, αλλά συχνά βλέπουν τα χρήματα σαν εργαλείο και όχι σαν σκοπό. Κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του Ισορροπιστή είναι η φιλοδοξία, η παρόρμηση, η εξουσία, η αποδοτικότητα, η οργάνωση, η πειθαρχία και ο έλεγχος. Είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με τους Πρωτοπόρους και έχουν πολύ καλές ηγετικές ικανότητες, χωρίς να αποφεύγουν ποτέ την κατά πρόσωπο αντιμετώπιση των πραγμάτων.

9. Ο Διεκπεραιωτής

Σχετίζεται με την παγκόσμια αγάπη, την αιωνιότητα και την πίστη. Είναι σοφοί και υπεύθυνοι άνθρωποι και ο απόλυτος στόχος τους είναι να υπηρετούν την ανθρωπότητα. Μας κάνουν να αναγνωρίζουμε τις εσωτερικές μας ποιότητες και να τις επεκτείνουμε στον κόσμο, ώστε να κάνουμε μια θετική διαφορά σε αυτόν. Εργάζονται χωρίς κίνητρο. Ο σκοπός τους είναι το γενικό καλό. Έχουν μια προστατευτική ενέργεια.

Έχουν αυξημένη διαίσθηση και δεν βλέπουν καμία διαφορά ανάμεσα στον γείτονα τους και σε έναν άλλο άνθρωπο που ζει σε διαφορετική κουλτούρα και περιβάλλον στην άλλη άκρη του κόσμου. Δεν κρίνουν εύκολα, είναι ανεκτικοί και καθόλου ρατσιστές. Βέβαια, δεν είναι ηγετικές φιγούρες, αλλά όταν παίρνουν τέτοιες θέσεις, σχετίζονται πάντα με τη σφαίρα της φιλοσοφίας και της δικαιοσύνης.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!
Ενδοοικογενειακή βία: 315 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία την εβδομάδα από 13 έως 19 Μαΐου!
Μάθαμε να κοιτάμε το σπίτι μας και να σιωπούμε και κάποιες φορές... κοιτάζοντας το σπίτι μας σιωπούμε
Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση