, , , ,

Ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών!

Όλοι ξέρουμε πόσο μεθυστική είναι η μυρωδιά του γιασεμιού ή ενός κόκκινου τριαντάφυλλου. Και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία παίρνουμε μια βαθειά  εισπνοή γεμάτη

Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών

Όλοι ξέρουμε πόσο μεθυστική είναι η μυρωδιά του γιασεμιού ή ενός κόκκινου τριαντάφυλλου. Και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία παίρνουμε μια βαθειά  εισπνοή γεμάτη από το άρωμα των λουλουδιών και ηρεμούμε σε βάθος. Τελικά, τα ζώα, απολαμβάνουν τις ευωδιές όσο και εμείς! Κοντοστέκονται και εκείνα όταν ένα λουλούδι απλώνει το άρωμά του κοντά τους και για λίγο γυρίζουν και μυρίζουν με έκδηλη ευχαρίστηση τις μεθυστικές μυρωδιές της μητέρας Φύσης.

Επιστημονικά, θεωρείται πως τα λουλούδια εκπέμπουν το άρωμά τους απλά και μόνο για να προσελκύσουν τα έντομα, όπως οι μέλισσες, να έρθουν και να λάβουν τη γύρη τους ώστε να τα βοηθήσουν στην αναπαραγωγή τους. Πρακτικά όμως, βλέπουμε πως τα λουλούδια εκπέμπουν το άρωμά τους προς ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, όχι απαραίτητα για την αναπαραγωγή τους -δεν έχει παρατηρηθεί άλλωστε καμία συσχέτιση μεταξύ αναπαραγωγής φυτών και οσφρητικών προτιμήσεων μιας γάτας-  αλλά ως μια ένδειξη αυθόρμητου αυτοσχεδιασμού με υπέροχα αποτελέσματα για όλους.

Advertisment

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε πως καμία μυτούλα δε μένει ασυγκίνητη στις υπέροχες συνθέσεις των χυμών των λουλουδιών.

Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών

Advertisment

Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών Τα ζώα απολαμβάνουν τα αρώματα των λουλουδιών

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία
Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση