Dr.Wayne Dyer: Η έμπνευση και πώς να την αποκτήσετε

Μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές που διάβασα ποτέ γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια, από έναν αρχαίο δάσκαλο, που λεγόταν Πατάντζαλι. Πρότεινε στους μαθητές

Η έμπνευση και πώς να την αποκτήσετε

Μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές που διάβασα ποτέ γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια, από έναν αρχαίο δάσκαλο, που λεγόταν Πατάντζαλι. Πρότεινε στους μαθητές του να εμπνευστούν. Θυμάστε ότι η λέξη έμπνευση προέρχεται από τις λέξεις εν και πνεύμα.

Σύμφωνα με τον Πατάντζαλι, για να έχεις έμπνευση πρέπει να διαθέτεις έναν νου που να υπερβαίνει τους περιορισμούς, σκέψεις που να έχουν σπάσει τα δεσμά τους και μία συνείδηση που εκτείνεται προς κάθε κατεύθυνση. Να πώς μπορείς να αποκτήσεις έμπνευση.

Advertisment

Στρέψε τη σκέψη σου σε εκείνο που θα ήθελες να γίνεις – καλλιτέχνης, μουσικός, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, οδοντίατρος κλπ. Στο μυαλό σου άρχισε να οραματίζεσαι μια εικόνα του εαυτού σου που έχει τα προσόντα να κάνει αυτά τα πράγματα. Χωρίς αμφιβολία. Μόνο με πεποίθηση. Ύστερα άρχισε να φέρεσαι σαν τα πράγματα αυτά να συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Το όραμά σου σαν καλλιτέχνης σε δείχνει να ζωγραφίζεις, να επισκέπτεσαι πινακοθήκες, να μιλάς με διάσημους καλλιτέχνες και να είσαι βυθισμένος στον κόσμο της τέχνης. Με άλλα λόγια, αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι σαν καλλιτέχνης σε κάθε εκδήλωσή σου. Με αυτόν τον τρόπο, υπερβαίνεις τον εαυτό σου και παίρνεις τη μοίρα σου στα χέρια σου, ενώ συγχρόνως καλλιεργείς την έμπνευση.

Όσο περισσότερο βλέπεις τον εαυτό σου όπως θα ήθελες να γίνεις, τόσο περισσότερο εμπνέεσαι. Οι εν υπνώσει δυνάμεις που περιέγραψε ο Πατάντζαλι ξυπνούν και ανακαλύπτεις ότι έχεις γίνει σπουδαιότερος και από τα πιο τολμηρά σου όνειρα. Φαντάσου το – εν υπνώσει δυνάμεις επανέρχονται στη ζωή και συνεργάζονται μαζί σου, μόνο και μόνο γιατί απέκτησες έμπνευση και άρχισες να φέρεσαι σαν να είχες ήδη αποκτήσει εκείνο που ήθελες να έχεις.

Advertisment

Με το να έχεις το θάρρος να δηλώνεις ότι βρίσκεσαι ήδη εκεί που ήθελες να είσαι, σχεδόν θα επιβάλεις στον εαυτό σου να συμπεριφέρεται με έναν καινούργιο, συναρπαστικό και πνευματικό τρόπο. Μπορείς να εφαρμόσεις αυτή την αρχή και σε άλλους τομείς της ζωής σου. Αν ζεις μια ζωή γεμάτη στερήσεις και δεν απολαμβάνεις κανένα από τα όμορφα πράγματα που έχουν πολλοί άλλοι, ίσως είναι ώρα να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και να αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι σαν να διαθέτεις ήδη αυτό που θα ήθελες να έχεις.

Οραματίσου το όμορφο αυτοκίνητο των ονείρων σου και κόλλησε τη φωτογραφία του στην πόρτα της κρεβατοκάμαράς σου και στην πόρτα του ψυγείου σου, κόλλησέ την και στο ταμπλό του αυτοκινήτου που οδηγείς τώρα! Πήγαινε σε μια έκθεση αυτοκινήτων, κάθισε μέσα στο αυτοκίνητό σου και νιώσε το εξαίσιο άρωμα του καινούργιου.

Χάιδεψε με τα χέρια σου τα καθίσματα και σφίξε το τιμόνι. Κάνε το γύρο του αυτοκινήτου σου, θαυμάζοντας τις γραμμές του. Κάνε μια δοκιμαστική βόλτα με το αυτοκίνητό σου και φαντάσου ότι δικαιούσαι να το οδηγείς, ότι η ομορφιά του σε εμπνέει και ότι με κάποιον τρόπο θα το αποκτήσεις. Κατά μία έννοια, κατά κάποιον τρόπο, αυτό είναι το δικό σου αυτοκίνητο. Μίλησε στους άλλους για το πόσο σου αρέσει. Διάβασε γι΄αυτό. Διακόσμησε με την εικόνα του την επιφάνεια εργασίας στην οθόνη του υπολογιστή σου και άφησέ την εκεί ώστε κάθε φορά που περνάς δίπλα του να τη βλέπεις.

Όλα αυτά ίσως να σου φαίνονται ανόητα, αλλά όταν αποκτήσεις έμπνευση και αρχίσει να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις ήδη αυτό που θα ήθελες να αποκτήσεις, θα ενεργοποιήσεις εκείνες τις εν υπνώσει δυνάμεις που θα συνεργαστούν για να το κάνουν αληθινό.

“Τα 10 μυστικά του Dr. Wayne Dyer για επιτυχία και εσωτερική γαλήνη” Dr.Wayne Dyer εκδόσεις Ιβίσκος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση