,

Φτιάξτε φτηνό και αποτελεσματικό απορρυπαντικό πλυντηρίου

Για κάποιο λόγο τα απορρυπαντικά είναι μία ακριβή υπόθεση. Εκτός από αυτό είναι μία βασική αιτία καταστροφής του περιβάλλοντος μιας και χρησιμοποιούνται ισχυρά χημικά

Φτιάξτε φθηνό και αποτελεσματικό απορρυπαντικό πλυντηρίου

Για κάποιο λόγο τα απορρυπαντικά είναι μία ακριβή υπόθεση. Εκτός από αυτό είναι μία βασική αιτία καταστροφής του περιβάλλοντος μιας και χρησιμοποιούνται ισχυρά χημικά για την εξόντωση σχετικά εύκολων λεκέδων. Τα απορρυπαντικά του εμπορίου επίσης παραμένουν μονίμως ακριβότερα από όποια συνταγή ανακαλύψουμε και χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό του σπιτιού μας.

Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε με πολύ απλά και φτηνά υλικά το απορρυπαντικό του πλυντηρίου των πιάτων μας και που μάλλον θα μείνουμε έκπληκτοι από την αποτελεσματικότητά του!

Advertisment

Συνταγή για φτηνό και αποτελεσματικό απορρυπαντικό πλυντηρίου

Υλικά

2 κούπες διττανθρακική  σόδα (η μαγειρική)

2 κούπες βόρακα (θα τον βρείτε σε φαρμακείο)

4 κουταλιές ξινό (κιτρικό οξύ)

Advertisment

Εκτέλεση

Ανακατεύετε αυτά τα υλικά και χρησιμοποιείτε το μείγμα στο πλυντήριο των πιάτων σας. Χρειάζεστε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε πλύση. Βάζετε το μείγμα στη θήκη της ταμπλέτας ή του υγρού. Καθαρίζει τέλεια τα πιάτα σας ενώ γλιτώνετε το χλώριο και άλλα επιθετικά χημικά που περιέχονται στις τυποποιημένες ταμπλέτες και απορρυπαντικά.

Για να αστράψουν τα ποτήρια σας αλλά και τα μαχαιροπίρουνα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι το οποίο το βάζετε στη θήκη του εκθαμβωτικού. Το ξύδι κάνει πολύ καλή δουλειά και όσον αφορά τα άλατα του πλυντηρίου. Σημειώστε πως η δόση του βόρακα μπορεί να αυξομειωθεί αναλόγως τη σκληρότητα του νερού της περιοχής σας. Θα φανεί από το αν διακρίνετε θαμπάδα στα ποτήρια σας. Ίσως χρειαστεί να μειώσετε τον βόρακα. Σε μια δυο πλύσεις θα έχετε βρει την κατάλληλη δοσολογία. Καλή επιτυχία!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας
8 πρωτότυπα ράφια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση