Ροζ βελάκια, κόκκινες καρδιές, γλυκά: Αυτά τα διαχρονικά σύμβολα αγάπης μας υπενθυμίζουν ότι οι ρομαντικοί συνεχίζουν να θριαμβεύουν ακόμα και στις πιο κυνικές κοινωνίες και στις πιο σκοτεινές περιόδους. Εάν ο ρομαντισμός περνούσε από επιστημονική διερεύνηση, τότε, το πιο πιθανό είναι ότι θα βλέπαμε μια διάγνωση που θα έλεγε “Ο ρομαντισμός είναι μια επικίνδυνη διανοητική κατάσταση που μπορεί να βλάψει την υγεία μας”.

Για πολλούς, ο έρωτας είναι μια κατάσταση που οδηγεί το άτομο σε μια αχαλίνωτη συναισθηματική τρέλα. Μια έκρηξη ορμονών και χημικών ουσιών στο σώμα που θέτουν εκτός ισορροπίας τον λογικό νου. Και είναι γεγονός ότι ο ρομαντισμός είναι ένα καθοδηγούμενο μυθιστόρημα που συμβαίνει στο μυαλό του ατόμου και σπάνια έχει οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα.

Ωστόσο, οι επιστήμονες Harold K. Frink και E. W. Burgess, οι οποίοι, ανεξάρτητα, έχουν μελετήσει χιλιάδες ερωτευμένα ζευγάρια, τονίζουν ότι μια σχέση χρειάζεται απαραιτήτως μια δόση ρομαντισμού αλλιώς είναι βέβαιο ότι θα στερέψει στην πορεία. Τελικά, είναι η ισορροπία μεταξύ του ρεαλισμού και του ρομαντισμού που θα καθορίσει σε έναν σημαντικό βαθμό τη διάρκεια μιας σχέσης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε τα παρακάτω τεστ

Τι τύπος συντρόφου είστε μέσα σε μία σχέση;

Το τεστ της Διαπροσωπικής Νοημοσύνης

Το παρακάτω τεστ βασίζεται στο έργο των παραπάνω επιστημόνων

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Πόσο ρομαντικοί είστε; Αποτέλεσμα: %%personality%%

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


0%

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε