, , , ,

Ελληνοκύπρια κερδίζει το βραβείο της καλύτερη δασκάλας στον κόσμο!

Ο λόγος για την Άντρια Ζαφειράκου η οποία διδάσκει σε κοινοτικό σχολείο του Βόρειου Λονδίνου. Η Άντρια κέρδισε τον διαγωνισμό που διεξάγει ο οργανισμός Varkey

Ελληνοκύπρια κερδίζει το βραβείο της καλύτερη δασκάλας στον κόσμο!

Ο λόγος για την Άντρια Ζαφειράκου η οποία διδάσκει σε κοινοτικό σχολείο του Βόρειου Λονδίνου. Η Άντρια κέρδισε τον διαγωνισμό που διεξάγει ο οργανισμός Varkey Foundation ανάμεσα σε 173 χώρες του κόσμου και 30.000 υποψήφιους δασκάλους οι οποίοι, είναι όλοι τους υπέροχοι!

Η Α. Ζαφειράκου διδάσκει σε ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν παιδιά από πάρα πολλές φυλές του κόσμου και τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσαρμογής όχι μόνο ως μαθητές αλλά και ως πολίτες σε μια χώρα την οποία δεν έχουν καταφέρει να νιώσουν δική τους. Η Ελληνοκύπρια δασκάλα τους το έκανε όσο πιο απλό μπορούσε καταφέρνοντας η ίδια να μάθει να χαιρετά τον κάθε μαθητή της στη γλώσσα του! Έτσι, κατάφερε να μάθει απλές φράσεις όπως “Καλημέρα”, “Τι κάνεις;” “Χαίρομαι που σε βλέπω” και “Γεια σου” σε 35 γλώσσες!

Ελληνοκύπρια κερδίζει το βραβείο της καλύτερη δασκάλας στον κόσμο!

«Αν έχετε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε και να εκτιμήσει το υπόβαθρό σας, τότε αυτό είναι ξεχωριστό», εξήγησε η Α. Ζαφειράκου, συμπληρώνοντας πως το να χαιρετά κάποιον στην γλώσσα του «βοηθάει στην άρση των φραγμών και επιτρέπει στις οικογένειες να εμπλακούν περισσότερο στη σχολική κοινότητα». Η ίδια περνά πολύ από τον απογευματινό της ελεύθερο χρόνο, μιλώντας με τους γονείς δημιουργώντας έτσι ένα πλέγμα αλληλεγγύης μεταξύ των φυλών που κατοικούν στις ίδιες γειτονιές της πόλης και δυσκολεύονται να ανοιχτούν μεταξύ τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε