,

10 τρόποι να κινητοποιηθείτε για την πρωινή σας γυμναστική

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι όταν γυμνάζεστε το πρωί, νιώθετε ότι βρίσκεστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση και ότι παραμένετε παραγωγικοί όλη την ημέρα; Δεν αποτελεί σύμπτωση

10 τρόποι να κινητοποιηθείτε για την πρωινή σας γυμναστική

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι όταν γυμνάζεστε το πρωί, νιώθετε ότι βρίσκεστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση και ότι παραμένετε παραγωγικοί όλη την ημέρα; Δεν αποτελεί σύμπτωση – η πρωινή γυμναστική φέρει μαζί της αρκετά πλεονεκτήματα για το σώμα και το νου.

Αρχικά, η άσκηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας και σας κάνει να καίτε θερμίδες με μεγαλύτερο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Επιπλέον, αν γυμναστείτε το πρωί, δεν έχετε να σκεφτείτε ή να ανησυχείτε την υπόλοιπη μέρα γι’ αυτό, αφού θα έχει ήδη φύγει από τη λίστα των πραγμάτων που έχετε να κάνετε.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η άσκηση πριν το πρωινό μπορεί να αντιστρέψει τις αρνητικές συνέπειες της υπερφαγίας. Οι ερευνητές συνέκριναν ομάδες δραστήριων νεαρών που έτρεχαν ή έκαναν ποδήλατο πριν το πρωινό με μια ομάδα που δεν ασκούταν και με μία που ασκούταν αφού κατανάλωνε μεγάλα γεύματα.

Μόνο η ομάδα που ασκούταν πριν το φαγητό απέκτησε ελάχιστο ή και καθόλου βάρος και δεν έδειξε σημάδια αντίστασης στην ινσουλίνη. Αν θεωρείτε ότι η πρωινή γυμναστική είναι ένα βασανιστήριο για εσάς, δοκιμάστε τα παρακάτω tricks και θα αλλάξετε σύντομα άποψη.

10 τρόποι να κινητοποιηθείτε για την πρωινή σας γυμναστική

Απομακρύνετε το ξυπνητήρι από το κρεβάτι σας

Αντί να κοιμάστε αγκαλιά με το ξυπνητήρι σας (ή το κινητό τηλέφωνο που είναι και ξυπνητήρι), μετακινήστε το στην απέναντι γωνία του υπνοδωματίου. Με αυτό τον τρόπο, θα χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να το κλείσετε το πρωί που θα χτυπήσει. Και αφού θα έχετε σηκωθεί, θα είναι ευκολότερο να ντυθείτε για να βγείτε για μια πρωινή βόλτα ή χαλαρό joking στη γειτονιά ή να πάτε στο γυμναστήριο.

Κανονίστε με ένα φίλο σας

Βρείτε έναν φίλο ή μία φίλη που θα σας ακολουθεί στην πρωινή σας γυμναστική και θα σας κινητοποιεί όταν βαριέστε. Κανονίστε να βρίσκεστε κάθε μέρα στο γυμναστήριο στις 7 ή στο γήπεδο, μόλις ξημερώσει. Είναι λιγότερο πιθανό να το ακυρώσετε, αν ξέρετε ότι κάποιος θα σας περιμένει και θα επηρεάσετε το δικό του πρόγραμμα.

Κάντε φίλους στο γυμναστήριο

Αν δεν έχετε έναν τέτοιο φίλο, υπάρχουν ευκαιρίες να γνωρίσετε κάποιον, αν συχνάζετε στο ίδιο γυμναστήριο, μέρος ή γήπεδο. Μια γνωριμία μπορεί να σας εμπνεύσει να σηκώνεστε το πρωί και να κινείστε. Ο κοινωνικός παράγοντας είναι σημαντικός και θα σας κινητοποιήσει για να εμμείνετε στην πρωινή σας γυμναστική.

Θέστε ένα βασικό στόχο

Κάθε Κυριακή βράδυ, δημιουργήστε το πρόγραμμα γυμναστικής σας για την ερχόμενη εβδομάδα. Πείτε στον εαυτό σας, για παράδειγμα ότι αυτή την εβδομάδα θα σηκωθείτε στις 6 τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή και θα τρέχετε για μισή ώρα πριν πάτε στη δουλειά. Κανονίστε την πρωινή σας γυμναστική, όπως θα κάνατε και με ένα οποιοδήποτε ραντεβού. Αν δεν καταφέρετε να την κάνετε, γράψτε ένα σημείωμα στην ατζέντα σας εξηγώντας το γιατί. Αργότερα, μπορείτε να αναλύσετε τις εξηγήσεις σας και να βρείτε τρόπους να τις ξεπεράσετε.

Φορτώστε καλή σχετική μουσική στο κινητό σας

Η μουσική αποτελεί έναν καλό παρακινητικό παράγοντα, ειδικά το πρωί. Φτιάξτε μια δυνατή, ενδιαφέρουσα λίστα τραγουδιών που δημιουργεί την επιθυμία για κίνηση και άσκηση. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να παράγει θετικές σκέψεις και να απομακρύνει την αίσθηση κόπωσης. Ακούστε κομμάτια με εντονότερο, μεγαλύτερο ρυθμό και βάλτε τα πιο χαλαρά προς το τέλος της γυμναστικής σας ρουτίνας.

Προετοιμαστείτε από την προηγούμενη νύχτα

Για να ακολουθήσετε ευκολότερα την πρωινή σας ρουτίνα, ετοιμάστε τα αθλητικά ρούχα και τον εξοπλισμό σας από το προηγούμενο βράδυ. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χάσετε περισσότερο χρόνο το πρωί. Ένα πιθανό μειονέκτημα της πρωινής άσκησης είναι ο περιορισμένος χρόνος – αν ξεπεράσετε αυτό τον περιορισμό, θα εμμένετε με μεγαλύτερη όρεξη στο στόχο σας.

Ανταμείψτε τις προσπάθειές σας

Αν καταφέρετε να ξυπνάτε τις τέσσερις από τις επτά μέρες για γυμναστική μίας περίπου ώρας, κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας στο τέλος της εβδομάδας, όπως το να πάτε για ένα χαλαρωτικό μασάζ, να δείτε μια ωραία ταινία ή να κάνετε μια εκδρομή. Αγοράστε ένα νέο αθλητικό outfit ή ανακαλύψτε νέες ασκήσεις, ώστε να μη βαρεθείτε ποτέ.

Μιλήστε στον κόσμο για τα σχέδιά σας

Χάρη στα διαδεδομένα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, μπορείτε να ενημερώσετε τους πάντες για την πρωινή σας γυμναστική ρουτίνα. Αφού το κάνετε, θα είναι πολύ δυσκολότερο να το ακυρώσετε. Όλοι βαθιά μέσα μας έχουμε την επιθυμία να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας με την επιμονή μας, οπότε και μόνο αυτό μπορεί να σας κινητοποιήσει.

Νυστάζετε πολύ το πρωί; Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Στην αρχή, μπορεί να είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι και να συνεχίσετε τον ύπνο, παρά να σηκωθείτε από το κρεβάτι για τα 30 λεπτά βαδίσματος ή τρεξίματος. Όμως, μετά από μία- δύο εβδομάδες θα αρχίσει να γίνετε ευκολότερο. Και να το γιατί: όταν γυμνάζεστε τακτικά, κοιμάστε καλύτερα το βράδυ. Όταν κοιμάστε καλύτερα το βράδυ, είναι ευκολότερο να ξυπνάτε το πρωί για να γυμναστείτε.

Βρείτε ένα νόστιμο πρωινό για να ανυπομονείτε γι΄ αυτό

Θα θέλετε να φάτε κάτι γρήγορο και μικρό, όπως μια μπανάνα ή μια χούφτα αμύγδαλα, για να δώσετε στον οργανισμό σας την τόνωση που χρειάζεται για την πρωινή σας άσκηση. Ύστερα, αφού χαλαρώσετε, έρχεται η ώρα για το κανονικό σας πρωινό. Βρείτε ένα special πρωινό, ώστε να ανταμείψετε τον εαυτό σας για την προσπάθεια που έκανε. Χωρίς όμως να τη σαμποτάρετε με τροφές που περιέχουν πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε