, , ,

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: Δωρεάν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι ξεχωριστή· ρομαντική, άκρως καλοκαιρινή και ενίοτε κόκκινη, πάντα όμως εντυπωσιακή. Συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε τη θέασή της με νοσταλγία για το

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: Δωρεάν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι ξεχωριστή· ρομαντική, άκρως καλοκαιρινή και ενίοτε κόκκινη, πάντα όμως εντυπωσιακή. Συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε τη θέασή της με νοσταλγία για το καλοκαίρι που σιγά σιγά θα μας αφήσει, αλλά και σε συνδυασμό με τα υπέροχα τοπία της χώρας μας.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Ο εορτασμός της εξάλλου έχει γίνει θεσμός για τη χώρα μας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αρχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις από το 2002. Φέτος, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 24 Αυγούστου και κάποιες θα συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Advertisment

132 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν 95 εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών και φυσικά παρατήρηση του ουρανού. Πολλοί από αυτούς θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, ασχέτως εκδηλώσεων, και φυσικά η είσοδος σε όλους τους χώρους θα είναι δωρεάν.

Στο μουσείο της Ακρόπολης την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου και μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Η συναυλία θα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του μουσείου.

Επίσης, το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 έως τα μεσάνυχτα με δωρεάν είσοδο από τις 8 το βράδυ και μετά. Η πρόσβαση θα γίνεται από την κεντρική πύλη επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (πλησίον του σταθμού μετρό «Ακρόπολη»).

Advertisment

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επίσης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 έως τα μεσάνυχτα με μουσική εκδήλωση και θεατρικό αναλόγιο. Το Νομισματικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση στην υπέροχη αυλή του στις 9 το βράδυ και ο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 υπολογίζεται ότι προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία της χώρας και φέτος αναμένεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί, όσο ο θεσμός εξελίσσεται.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ελληνικά Κρατικά Μουσεία: Γίνονται πιο ασφαλή, οργανωμένα και παραγωγικά με νέο εσωτερικό κανονισμό
Παταγονία: Βρέθηκαν οι αρχαιότεροι πίνακες ζωγραφικής, ηλικίας 8.200 ετών!
«Η Μητέρα του σταθμού»: Ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ για τις Ελληνίδες μετανάστριες στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Το Βρετανικό Μουσείο θα επιστρέψει περισσότερα από 30 έργα τέχνης στην Γκάνα, υπό μορφή δανείου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση