, ,

Οι δυναμικοί άνθρωποι έχουν περισσότερο ανάγκη την αγάπη

Αν κάτσεις και σκεφτείς τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, θα συνειδητοποιήσεις πόσο διαφορετικοί είναι όλοι μεταξύ τους και κάθε πρόσωπο, ανάλογα με στοιχεία του

Οι δυναμικοί άνθρωποι έχουν περισσότερο ανάγκη την αγάπη

Αν κάτσεις και σκεφτείς τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, θα συνειδητοποιήσεις πόσο διαφορετικοί είναι όλοι μεταξύ τους και κάθε πρόσωπο, ανάλογα με στοιχεία του χαρακτήρα του, το κατατάσσεις σε μια κατηγορία. Αρχικά, είναι αυτοί που σου προκαλούν ένα χαμόγελο αυτόματα, γιατί είναι συνήθως με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Έπειτα, έρχονται οι λίγο γκρινιάρηδες και είναι αυτοί που τις περισσότερες φορές προσπαθείς να αποφύγεις. Επίσης, οι εσωστρεφείς και λίγο πιο συνεσταλμένοι κερδίζουν τη συμπόνια και την φροντίδα των περισσότερων αμέσως, γιατί φαίνονται να είναι αυτοί που την έχουν και περισσότερο ανάγκη.

Advertisment

Μετά από όλους αυτούς, μια άλλη κατηγορία ανθρώπων είναι αυτή των πιο δυναμικών. Δεν είναι συνήθως πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, αλλά πολύ συχνά αποτελούν πρότυπο για τους περισσότερους. Οι πιο πολλοί τους βλέπουν και τους θαυμάζουν για αυτό το δυναμισμό και φαντάζουν στα μάτια των άλλων σαν σούπερ ήρωες, καθώς καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται σε πολλές προκλήσεις της ζωής με έναν αδιανόητο τρόπο.

Είναι οι άνθρωποι που μπορείς να στηριχτείς πάνω τους με μεγαλύτερη ευκολία, νιώθοντας ασφάλεια. Είναι αυτοί που αναρωτιέσαι από πού πηγάζει η τόση ενέργεια και δύναμη. Σε κάνουν να πιστέψεις ότι όλα είναι τόσο εύκολα και απορείς πως εσύ δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά. Θεωρείς πως δεν υπάρχει κάτι που να τους αγγίξει και να τους πληγώσει και είναι αυτοί που ακούνε την πιο μισητή τους ατάκα: « Έλα μωρέ, αυτός αντέχει!». Τους βλέπουν πολλοί και ίσως και τους ζηλεύουν ως ένα σημείο που δεν μπορούν να γίνουν σαν και αυτούς.

Έχεις δει όμως, άνθρωπο δυναμικό να κλαίει, να λυγίζει; Πολύ πιθανό δεν θα έχεις πετύχει και συνήθως αποφεύγουν να συμβεί σε κοινή θέα. Ο δυναμισμός τους μας παρασύρει και νομίζουμε ότι δεν έχουν τα ίδια συναισθήματα με τους υπόλοιπους. Έχεις σκεφτεί μήπως τελικά, ο δυναμισμός τους είναι η άμυνά τους, γιατί στην πραγματικότητα μέσα τους είναι οι πιο ευαίσθητοι από όλους και έπρεπε κάπως να προστατεύσουν τον εαυτό τους;

Advertisment

Η εικόνα τους αυτή παρασέρνει τον περισσότερο κόσμο και ξεχνούν πως όπως, οι δυναμικοί άνθρωποι στηρίζουν όλους τους υπόλοιπους, έχουν και οι ίδιοι την ανάγκη για αγάπη και φροντίδα. Ίσως μάλιστα, την έχουν και περισσότερο από τον καθένα μιας και η ενέργειά τους μοιράζεται σε όλες τις υποχρεώσεις και τις προκλήσεις που καλούνται να βγάλουν εις πέρας.

Είναι μεγάλη ευθύνη να σε θεωρούν δυναμικό άνθρωπο. Περιμένουν πάντα να είναι σωστός και αν κάτι πάει στραβά, είναι όλοι έτοιμοι να τον στήσουν στον τοίχο, γιατί απλά δεν το περίμεναν από αυτόν. Κι όμως, είναι άνθρωπος.

Το ότι δεν το δείχνουν, δεν σημαίνει ότι μέσα τους δε γίνονται κομμάτια. Μας παρασέρνει η όψη τους και η πανοπλία που φορούν και ξεχνάμε ότι είναι τρωτοί και χρειάζονται την αγάπη, γιατί αυτή είναι η κινητήρια δύναμή τους για όλα όσα καταφέρνουν. Το ότι έχουν τη δύναμη να κάνουν πολλά, δεν σημαίνει ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς συναισθήματα ή ότι δεν πληγώνονται. Μάλιστα, στην τελική, είναι και αυτοί που δέχονται τη λιγότερη φροντίδα από όλους, μιας και θεωρούνται ότι πάντα τα καταφέρνουν και δεν έχουν ανάγκη.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα συναντήσετε τον δικό σας δυναμικό άνθρωπο, προσπαθήστε να καταλάβετε τι κρύβει πίσω από τη σπίθα του ματιού του. Πάρτε τον μία αληθινή και μεγάλη αγκαλιά και φωνάξτε του το πόσο τον αγαπάτε και νοιάζεστε γι’ αυτόν. Εκεί θα καταλάβετε πόσο πραγματικά το είχε ανάγκη και πόσο πλατύ χαμόγελο καταφέρατε να του προσφέρετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση