, , ,

Συνταγή: Θρεπτική σούπα βελουτέ καρότου με σκόρδο

Χειμώνιασε και το καταλληλότερο γεύμα για τις κρύες μέρες είναι βεβαίως η σούπα. Τα καρότα είναι κάτι παραπάνω από ένα νόστιμο συστατικό, είναι καλά για

Συνταγή: Θρεπτική σούπα βελουτέ καρότου με σκόρδο

Χειμώνιασε και το καταλληλότερο γεύμα για τις κρύες μέρες είναι βεβαίως η σούπα. Τα καρότα είναι κάτι παραπάνω από ένα νόστιμο συστατικό, είναι καλά για τη γενικότερη υγεία του σώματος και ειδικά του δέρματος, των ματιών, του πεπτικού συστήματος και των δοντιών. Αποτελούν πλούσια πηγή αυτού του ισχυρού αντιοξειδωτικού β-καροτίνη, το οποίο, μεταξύ άλλων ζωτικής σημασίας χρήσεων, μπορεί να μετατραπεί σε βιταμίνη Α στον οργανισμό βοηθώντας στη διατήρηση υγιούς δέρματος.

Τα νόστιμα καρότα  παρέχουν τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, τις βιταμίνες και τα ένζυμα που βοηθούν στην πέψη. Είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, φυτοθρεπτικών συστατικών, φυτικών ινών και άλλων καροτενοειδών. Στην παρακάτω χορτοφαγική συνταγή, συνδυάζονται υπέροχα με το εξίσου θρεπτικό σκόρδο. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στο τέλος της διαδικασίας μία κουταλιά πλήρες γιαούρτι ή ξηρούς καρπούς.

Advertisment

Θρεπτική σούπα βελουτέ καρότου με σκόρδο

Υλικά

– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

– 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Advertisment

– 1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο

– 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

– 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό

– 5 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρότα

– 2 κούπες νερό

– 1 κύβο ζωμού λαχανικών

– 1/ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– Φρέσκο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε κατσαρόλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και ανακατεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 με 6 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι (ή τον μαϊντανό), ανακατεύουμε, μέχρι να βρουν τα αρώματά τους, για 10 δευτερόλεπτα.

3. Προσθέτουμε τα καρότα. Ύστερα το νερό και το ζωμό λαχανικών.

4. Το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμό. Μόλις φτάσει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά. Ανακατεύουμε σπάνια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

5. Όταν βράσει, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για λίγο και στη συνέχεια την κάνουμε βελουτέ, χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να μεταφέρουμε τη σούπα σε ένα μπολ και να την διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι 4 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι και για 3 μήνες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση