, , ,

Τσάι μάτσα: 5 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μας

Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες χημικών ουσιών μέσω της τροφής και άλλων προϊόντων. Οι περισσότεροι δεν έχουμε

Τσάι μάτσα: 5 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μας

Οι καιροί έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες χημικών ουσιών μέσω της τροφής και άλλων προϊόντων. Οι περισσότεροι δεν έχουμε καν το χρόνο να καταναλώσουμε πράσινα λαχανικά.

Η χοληστερόλη ανεβαίνει στα ύψη και αυτό αποδυναμώνει τον οργανισμό μας, αφήνοντάς μας ευάλωτους σε πολλές παθήσεις. Εντούτοις, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Το τσάι μάτσα είναι ένα πράσινο τσάι με πολλά οφέλη και είναι και απολύτως φυσικό. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μας προσφέρει τα παρακάτω οφέλη.

Advertisment

5 αποδεδειγμένα οφέλη του τσαγιού μάτσα για την υγεία μας

1. Βοηθά να ενδυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Το τσάι μάτσα διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθά να καταπολεμήσουμε πολλές παθήσεις. Ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με καθημερινή έκθεση σε μικροοργανισμούς και με μικρόβια και με ένα αδύναμο ανοσοποιητικό, αργά ή γρήγορα αρρωσταίνουμε. Ας βοηθήσουμε το σώμα μας, ώστε να μας βοηθήσει και εκείνο.

2. Προστατεύει την καρδιά μας

Χάρη στην αντιοξειδωτική του φύση, προστατεύει τα κύτταρα της καρδιάς από την οξείδωση. Το τσάι μάτσα είναι εντελώς φυσικό και δεν περιέχει κανένα ίχνος γενετικής τροποποίησης – μετάλλαξης. Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε την καρδιά μας. Το μάτσα επίσης βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε επίσης: Οι 12 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις που αντικαθιστούν τον καφέ

Advertisment

3. Αποτελεσματικός αντιοξειδωτικός φορέας

Οι ειδικοί συστήνουν να ακολουθούμε μια περίοδο αποτοξίνωσης πού και πού ώστε να εξισορροπούμε πάλι τις λειτουργίες του οργανισμού μας και να παραμένουμε υγιείς. Η αποτοξίνωση είναι ένα πολύ βασικό μέρος της υγιεινής ζωής. Αποτελεί απλά μια περίοδο κατά την οποία επιλέγουμε να ξεφορτωθούμε όλες τις τοξίνες από το σύστημά μας. Αν σκέφτεστε ποιο μέσο να χρησιμοποιήσετε για την αποτοξίνωσή σας, το τσάι μάτσα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές σας. Βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος και των νεφρών από όλες τις τοξίνες.

4. Καίει θερμίδες και ενισχύει τον μεταβολισμό

Οι θερμίδες έχουν γίνει ο τρόμος και ο φόβος μας. Είναι σχεδόν αδύνατο να φάμε κάτι χωρίς να πάρουμε και τις αντίστοιχες θερμίδες. Αφού λοιπόν το σνακ είναι αναπόφευκτο, συνοδέψτε το από τσάι μάτσα για να ξεφορτωθείτε κάποιες από τις θερμίδες. Το τσάι μάτσα περιέχει επίσης ένα συγκεκριμένο ποσοστό καφεΐνης, που φυσικά είναι διεγερτικό. Οπότε εκτός από το ότι ενισχύει την καύση θερμίδων, μας βοηθά να παραμένουμε σε εγρήγορση μέσα στη μέρα.

5. Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία

Το τσάι μάτσα έχει αντιγηραντικές ιδιότητες όσον αφορά στις γνωστικές μας λειτουργίες. Προστατεύει κατά της απώλειας μνήμης και το βοηθά να παραμένει αποτελεσματικό σε όλες τις γνωστικές του λειτουργίες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη διεγερτική του φύση. Κάτι που σημαίνει ότι είναι το κατάλληλο ρόφημα για όταν εργάζεστε πνευματικά ή μελετάτε, αφού σας κρατά συγκεντρωμένους στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση