, ,

Αξίζεις την αγάπη που προσπαθείς συνεχώς να προσφέρεις σε όλους τους άλλους

Αν κάποιος σου έδινε την ευκαιρία, θα ήσουν το φωτεινότερο αστέρι στον ουρανό του. Θα ήσουν εκείνος/εκείνη που θα έφτιαχνες ζεστό, αχνιστό καφέ τη

Αξίζεις την αγάπη που προσπαθείς συνεχώς να προσφέρεις σε όλους τους άλλους

Αν κάποιος σου έδινε την ευκαιρία, θα ήσουν το φωτεινότερο αστέρι στον ουρανό του. Θα ήσουν εκείνος/εκείνη που θα έφτιαχνες ζεστό, αχνιστό καφέ τη Δευτέρα το πρωί, σπιτική σούπα όταν ήταν άρρωστος. Θα ήσουν ένα χαλαρό Κυριακάτικο απόγευμα, μέρος ενός ανέμελου ονείρου, παράδεισος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι κάτασπρα μαλακά σεντόνια. Αν κάποιος απλά σου έδινε την ευκαιρία, θα ήσουν εκείνο το πάθος που καταλήγει εθιστικό, ακόρεστο• και η ικανότητά σου να φροντίζεις θα ήταν απεριόριστη.

Όμως, και θα το μάθεις με τον σκληρό τρόπο – δεν πρόκειται να εκτιμήσουν όλοι το γεγονός ότι υπάρχει ένας ολόκληρος γαλαξίας που ζει στην άκρη των χειλιών σου. Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα απεχθάνονται την πικρή γεύση του καφέ στο ξύπνημά τους, εκείνοι που θα προτιμούν να είναι μόνοι τους όταν είναι άρρωστοι. Θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα θέλουν να κοιμούνται μαζί σου, άνθρωποι που θα μπερδέψουν τα συναισθήματα με την τρέλα, την ευαισθησία σου με την ανουσιότητα.

Advertisment

Θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να αντέξουν όλη την αγάπη που είσαι ικανός/η να τους δώσεις. Θα παλεύουν με το μέγεθος της τρυφερότητάς σου• θα προσπαθήσουν να ανοίξουν όσο περισσότερο γίνεται την καρδιά σου, να σε πλάσουν μέχρι να ταιριάξεις στο είδος και στο μέγεθος των αναγκών τους.

Θα σου πουν ότι είσαι υπερβολικός – πολύ έντονος, μαλακός, και εσύ θα πρέπει να απομακρυνθείς. Θα πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως όταν δεν χωράς στην αγκαλιά τους, δεν είναι επειδή είσαι πολύ μεγάλος, πολύ ελεύθερος, πολύ απελευθερωμένος, είναι επειδή δεν ήταν απλά γραφτό να σε κρατήσουν σε αυτή.

Αξίζεις την αγάπη που συνεχώς προσπαθείς να δώσεις σε όλους τους άλλους. Είσαι ένα σπάνιο είδος, λάμποντας σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει πάντα τι σημαίνει να αγαπάς έντονα.

Advertisment

Αξίζεις να βρεις κάποιον που δεν σου ζητά να μειώσεις την έντασή σου, που ενθουσιάζεται από το μέγεθος της προσφοράς και του πάθους που καίει μέσα σου. Αξίζεις να βρεις κάποιον που το μόνο που θα θέλει είναι να προσθέσει στη φωτιά σου, κάποιον που θα χρησιμοποιεί τη δική του καρδιά για να ενισχύει το πάθος σου, που θα θεριεύει τη φλόγα σου.

Μέχρι τότε, χρησιμοποίησε τον κόσμο σου ως προσάναμμα και τις εμπειρίες σου ως κάρβουνα. Μεγάλωσε την αγάπη σου και ποτέ μην κατευνάζεις το πάθος σου, ποτέ μη σβήσεις αυτό το φως.

Bianca Sparacino

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση