,

5 λόγοι που δυσκολευόμαστε να αδυνατίσουμε ενώ προσέχουμε τη διατροφή μας

Μπορεί να έχει συμβεί και σε εσάς να έχετε βρεθεί λίγο καιρό μετά από μια κουραστική δίαιτα μπροστά σε μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη στη

5 λόγοι που δυσκολευόμαστε να αδυνατίσουμε ενώ προσέχουμε τη διατροφή μας

Μπορεί να έχει συμβεί και σε εσάς να έχετε βρεθεί λίγο καιρό μετά από μια κουραστική δίαιτα μπροστά σε μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη στη ζυγαριά σας. Αυτή δεν είναι άλλη από τη διαπίστωση ότι τα κιλά σας επανήλθαν ή μπορεί και να μην έφυγαν ποτέ.

Δεν είστε οι μόνοι μιας και αυτό συμβαίνει συχνότερα από όσο νομίζατε καθώς υπάρχουν μερικά πολύ συχνά λάθη τα οποία κάνουμε άθελά μας με αποτέλεσμα να παίρνουμε πολύ γρήγορα πίσω τα κιλά που με τόσο κόπο και στερήσεις χάσαμε. Δείτε παρακάτω τα συχνότερα λάθη ώστε να αποφύγετε την επόμενη φορά τις δυσάρεστες εκπλήξεις και να μπορέσετε να διατηρήσετε το επιθυμητό σας βάρος.

Advertisment

5 λόγοι που δυσκολευόμαστε να αδυνατίσουμε ενώ προσέχουμε τη διατροφή μας

1. Η δίαιτά σας είναι πολύ “αυστηρή”

Μία αποτελεσματική δίαιτα χαρακτηρίζεται από ισορροπία καθώς ο οργανισμός μας για να καταφέρει να “κάψει” τις θερμίδες και το λίπος χρειάζεται όλων των ειδών τις τροφές. Μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, χωρίς ζάχαρη και χωρίς καθόλου λιπαρά είναι πιο εύκολο να αποτύχει καθώς ο οργανισμός μας χρειάζεται τα πάντα με μέτρο και το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος θα ενδώσουμε στον “πειρασμό” σε μεγαλύτερες ποσότητες. Μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση θα ήταν χρήσιμη και αποδοτική αρκεί να εφαρμόζετε τον έλεγχο στις μερίδες σας ώστε να απολαμβάνετε το φαγητό σας χωρίς να πεινάτε.

2. Δεν αθλείστε καθόλου

Είναι αλήθεια πως πολλοί άνθρωποι προτιμούν απλώς να περιορίσουν τη διατροφή τους χωρίς να αθλούνται παράλληλα για να χάσουν τα περιττά κιλά. Ενώ κάτι τέτοιο στην αρχή μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, στην πορεία ο οργανισμός μας συνηθίζει και έτσι η απώλεια κιλών γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς. Αυτό έχει αποδειχθεί τροχοπέδη για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος καθώς εν τέλει οι περισσότεροι κουράζονται από την υπερπροσπάθεια και τα παρατάνε. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής με ελαφριά άθληση 2 με 3 φορές την εβδομάδα, βοηθά στην γρηγορότερη καύση του λίπους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας, για συνεχόμενα και γρηγορότερα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

3. Δεν μετράτε τις θερμίδες

Πολλά φαγητά, αναλόγως τον τρόπο μαγειρέματός τους, έχουν κρυφές θερμίδες και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε και έτσι καταναλώνουμε άφοβα τις ποσότητες χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι αρκετές φορές παίρνουμε πολλές περισσότερες θερμίδες. Η χρήση μιας εφαρμογής μέτρησης θερμίδων μας επιτρέπει να έχουμε υπό έλεγχο την πρόσληψη τους από το κάθε γεύμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη μας και τη διατροφική αξία ενός γεύματος σε συνδυασμό με τις θερμίδες. Για παράδειγμα 200 θερμίδες από λαχανικά είναι πιο ωφέλιμες για τον οργανισμό μας από ότι 200 θερμίδες προερχόμενες από πίτσα.

Advertisment

4. Ενδίδετε σε “μικρούς πειρασμούς”

Πόσες θερμίδες έχει μια μικρή μπουκίτσα; Πολλές φορές ξεχνάμε ότι το τσιμπολόγημά μας έχει και αυτό κανονικές θερμίδες και έτσι δεν τις υπολογίζουμε για τη διατροφή μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τα μικρά γεύματα όταν το ζητάει ο οργανισμός μας. όμως θα ήταν πιο ωφέλιμο για τη δίαιτά μας να κάνουμε υγιεινές επιλογές. Στην αποφυγή του τσιμπολογήματος πάντως, είναι πολύ χρήσιμο να φροντίζουμε ώστε να λαμβάνουμε όλα μας τα γεύματα στην ώρα τους. Αυτό θα μας κάνει να μην πεινάμε και να μην ενδίδουμε στους πειρασμούς.

5. Μπορεί να σας σαμποτάρει ο θυρεοειδής αδένας σας

Αν ακολουθείτε πιστά όλα τα παραπάνω αλλά παρόλα αυτά δεν χάνετε το επιθυμητό βάρος, ίσως να φταεί ο θυρεοειδής σας. Όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση του μεταβολισμού ενώ παράλληλα μας δημιουργείται ατονία, υπνηλία, κούραση και αρκετές ακόμη ενδείξεις οι οποίες θα έπρεπε να σας κάνουν να επισκεφθείτε το γιατρό σας για ειδικές εξετάσεις ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση