,

Πώς μπορούμε να συμφιλιωθούμε με τη μαγεία κάθε τέλους και αρχής

Η ζωή είναι ένας αέναος κύκλος ενός τέλους και μιας νέας αρχής. Η φράση «αφήστε πίσω το παρελθόν και ξεκινήστε από την αρχή» είναι

Πώς μπορούμε να συμφιλιωθούμε με τη μαγεία κάθε τέλους και αρχής

Η ζωή είναι ένας αέναος κύκλος ενός τέλους και μιας νέας αρχής. Η φράση «αφήστε πίσω το παρελθόν και ξεκινήστε από την αρχή» είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε μέχρι τώρα να διαθέτουμε ήδη αρκετή εμπειρία.

Κάθε αρχή είναι συναρπαστική. Είναι γεμάτη υποσχέσεις, ενθουσιασμό και μια ευκαιρία για αλλαγές. Το καινούριο σημαίνει επίσης ότι αποχαιρετάτε ό,τι γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Advertisment

• Η εγκατάλειψη παλιών συνηθειών, φέρνει την αβεβαιότητα του «και τώρα τι θα γίνει;»

• Η διακοπή μιας παλιάς σχέσης, επιφέρει προσωπικούς προβληματισμούς και αλλαγές

• Η επιλογή μιας πιο υγιεινής διατροφής σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να τρώτε τα αγαπημένα σας γρήγορα κι έτοιμα φαγητά

Advertisment

Η απομάκρυνση του παλιού μπορεί να αποδειχτεί μια οδυνηρή διαδικασία. Αισθάνεστε ότι χάνετε κάτι οικείο και άνετο καθώς προχωράτε προς το άγνωστο. Κάθε αρχή περιλαμβάνει ταυτόχρονα χαρούμενες, επώδυνες, συναρπαστικές και αβέβαιες στιγμές.

Θα μπορούσατε να εστιάσετε σε κάθε τι καινούριο για να αποφύγετε τους στενάχωρους αποχαιρετισμούς, αλλά τότε δεν θα καταφέρνατε να εκτιμήσετε τις καλύτερες στιγμές από όσα προηγήθηκαν. Αναγνωρίζοντας τη χαρά και τη θλίψη, μπορείτε να μεταφέρετε ό,τι έχετε αγαπήσει και μάθει στο καινούριο σας ξεκίνημα.

Ένα τέλος δεν είναι κακό, απλώς σημαίνει ότι κάτι άλλο πρόκειται να αρχίσει. Και υπάρχουν πολλά πράγματα που ούτως ή άλλως δεν τελειώνουν εντελώς, απλώς ξαναρχίζουν με καινούριο τρόπο. Ένα τέλος δεν είναι κακό και ακόμα κι όταν επαναλαμβάνεται, πολλές φορές δεν πρόκειται πραγματικά για ένα τέλος. Μερικά πράγματα δεν τελειώνουν ποτέ ~ C. JoyBell C.

Είτε υποδέχεστε με προθυμία αυτό τον καινούριο κύκλο είτε προχωράτε με το ζόρι σε κάτι καινούργιο, υπάρχουν 7 καθοδηγητικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια δυναμική περιπέτεια.

1. Κρατήστε τα θετικά

Μην προχωρήσετε προτού πάρετε ό,τι θετικό υπήρξε μέσα από το παλιό. Αφιερώστε λίγο χρόνο και καταγράψτε μια λίστα με τα 5 κορυφαία θετικά ή τα μαθήματα που πήρατε. Όταν τα καταγράφετε, τα κάνετε πιο συνειδητά. Έτσι, αναγνωρίζετε την εξέλιξη και λαμβάνετε όλα τα θετικά.

2. Αφήστε πίσω σας όσα δεν μπορείτε να ελέγξετε

Μερικές φορές εσείς επιλέγετε το τέλος και άλλες το τέλος επιλέγει εσάς. Δεν έχετε πάντα τον έλεγχο των πάντων, μπορείτε όμως να κινείτε τα νήματα. Επιλέξτε να ασχοληθείτε με αυτά που μπορείτε και αφήστε τα υπόλοιπα. Δεν είναι στο χέρι σας να τα διαχειριστείτε.

3. Αγκαλιάστε την κάθε στιγμή

Πρόκειται για ένα από εκείνα τα πράγματα που μερικές φορές μας μπερδεύουν. Πώς το καταφέρνουμε αυτό; Δείτε 3 απλούς τρόπους να ζείτε τη στιγμή: (1) Αφιερώστε χρόνο εστιάζοντας στην εισπνοή και την εκπνοή σας (2) Έρθετε σε επαφή με τη φύση πηγαίνοντας σε ένα αγαπημένο σας μέρος, το οποίο σας γεμίζει με θαυμασμό και δέος (3) Συναναστραφείτε με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Η αγάπη είναι το νήμα που ενώνει όλα αυτά. Γίνετε αγάπη και ζήστε το παρόν.

4. Κάντε συχνά διαλείμματα

Κάντε συχνά διαλείμματα από τις σκέψεις και από τις πράξεις σας και αφήστε τον εαυτό σας να υπάρχει. Η αλλαγή μπορεί να είναι χαοτική και στρεσογόνα. Όταν σταματάτε για λίγο, μπορείτε να ξεκουραστείτε τη στιγμή που αναζωογονείτε την ύπαρξή σας. Έτσι, θα αντιμετωπίσετε το άγνωστο με αυτοπεποίθηση και ενδιαφέρον.

5. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες

Η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα. Αν συνεχίσετε να λέτε «όχι», δεν θα μάθετε ποτέ ποιές χαρές σας περιμένουν. Η μαγεία συμβαίνει σε άγνωστο έδαφος. Αν βρίσκεστε σε μέρος που γνωρίζετε, δεν θα βιώσετε ποτέ την ευκαιρία της πιθανότητας.

6. Παρατηρήστε τις μικροαλλαγές

Κάθε αρχή και τέλος δεν είναι πάντα άσπρο ή μαύρο. Παρατηρήστε τις μικρές αλλαγές στη σκέψη, τα συναισθήματα και τις πράξεις σας. Αν δώσετε προσοχή, είναι πιθανό να παρατηρείτε συνεχώς κάποια πολύ μικρή αρχή ή τέλος. Αφήστε τα να σας οδηγήσουν σε κάτι μεγαλύτερο. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας.

7. Να είστε πρόθυμοι

Ίσως να μην είστε έτοιμοι για κάτι καινούριο, αλλά όταν έρθει η ώρα, πρέπει να γίνει. Παραμερίστε την ανάγκη σας να κρατήσετε το παρελθόν ή την προσπάθεια να ελέγξετε το μέλλον. Συνήθως αυτό δεν είναι στο χέρι σας. Αντί γι’ αυτό, να είστε ανοιχτοί κι αφήστε τα πράγματα να εκτυλιχθούν. Αφήστε όσα γνωρίζετε, για χάρη όσων δεν γνωρίζετε. Είναι κι αυτό κάτι αναγκαίο.

Το ταξίδι της ζωής είναι γεμάτο ανατροπές και αλλαγές. Συχνά δεν ξέρετε τι πρόκειται να επακολουθήσει. Δεν έχετε ιδέα πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, δεν γνωρίζετε τι υπάρχει παρακάτω ή ποιος θα γίνετε. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει. Αυτή όμως δεν είναι και η φύση μιας περιπέτειας;

Κάθε τέλος και αρχή είναι κάτι και γλυκό και πικρό. Θα υπάρξουν επίσης σημεία καμπής στην πορεία της εξέλιξής σας. Όταν αποδεχτείτε κάθε τέλος και αρχή όπως και τα σταυροδρόμια στη ζωή σας, το μαγικό μπορεί να συμβεί.

Το πιο αυθεντικό τέλος είναι εκείνο που ήδη κατευθύνεται προς μια καινούρια αρχή. Αυτό είναι ιδιοφυές. ~ Sam Shepard

Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τη γλυκιά ελευθερία που σας χαρίζει κάθε τέλος ή αρχή που βρίσκεται κοντά σας. Γιορτάστε κάθε τέλος και αρχή. Αποδεχτείτε τα, κι αυτά θα διαμορφώσουν το πλαίσιο, αν όχι το περιεχόμενο της περιπέτειάς σας. Απολαύστε και τα δύο.

Adela Rubio

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς μπορείτε να ωθήσετε το έφηβο παιδί σας στην προσωπική ανάπτυξη;
Πώς να επηρεάζεις τους ανθρώπους
Φροντίδα σημαίνει να περιποιούμαστε τον εαυτό μας... να τον κανακεύουμε και να του κάνουμε τα χατίρια
Χειραγώγηση και Gaslighting | Πώς να αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε αυτές τις συμπεριφορές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση