, , ,

5 απλές ασκήσεις για όλο το σώμα που γίνονται εύκολα στο σπίτι

Με μόνο 24 ώρες την ημέρα και τις περισσότερες από αυτές να τρέχουμε σε εργασία και άλλες υποχρεώσεις, η σωματική μας υγεία και ευεξία

5 απλές ασκήσεις για όλο το σώμα που γίνονται εύκολα στο σπίτι

Με μόνο 24 ώρες την ημέρα και τις περισσότερες από αυτές να τρέχουμε σε εργασία και άλλες υποχρεώσεις, η σωματική μας υγεία και ευεξία μπαίνει εύκολα σε δεύτερη μοίρα. Η έλλειψη δυνατότητας να επισκεφθούμε γυμναστήριο μάλιστα δημιουργεί και αισθήματα ενοχών, κάτι που επιδεινώνει τη φυσική κατάστασή μας.

Η επίσκεψη σε γυμναστήριο χρειάζεται χρόνο. Χρόνο για να φτάσουμε, χρόνο για να βρούμε διαθέσιμα όργανα, χρόνο στα αποδυτήρια. Είναι εύκολο, λοιπόν, να επιλέξουμε ή να αναγκαστούμε να παραλείψουμε το γυμναστήριο.

Advertisment

Αλλά το ότι παραλείπουμε το γυμναστήριο, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται ταυτόχρονα να παραλείψουμε τη γυμναστική. Υπάρχουν απλά ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και να λύσετε το πρόβλημα της άσκησης.

5 απλές ασκήσεις για όλο το σώμα που γίνονται στο σπίτι

Ανεβοκατεβείτε σκάλες

Είναι η καλύτερη προθέρμανση και αεροβική άσκηση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Γενικά προτιμήστε τις από το ασανσέρ κάθε φορά που επιστρέφετε ή φεύγετε από το σπίτι. Δεν χρειάζεται βιασύνη, χρειάζεται προσοχή και συγκεκριμένο ρυθμό. Αυτή η άσκηση δεν θα τονώσει μόνο τα πόδια σας, αλλά θα βελτιώσει και την καρδιαγγειακή σας υγεία.

5 απλές ασκήσεις για όλο το σώμα που γίνονται εύκολα στο σπίτι

Advertisment

Καθίσματα

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια σας ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σας. Μοιράστε το βάρος σας στις φτέρνες, ανεβάζοντας ελάχιστα τα δάχτυλα των ποδιών σας. Πιέστε προς τα πίσω τους γλουτούς σας και χαμηλώστε σαν να πάτε να κάτσετε σε μια καρέκλα. Κατεβείτε μέχρι οι γλουτοί σας να είναι περίπου παράλληλοι με το έδαφος. Κρατήστε τον κορμό σας ίσως προς τα πάνω και μην αφήνετε τα γόνατά σας να περνούν μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Επαναλάβετε 8 φορές.

5 απλές ασκήσεις για όλο το σώμα που γίνονται εύκολα στο σπίτι

Χαιρετισμός στον ήλιο

Ο χαιρετισμός στον ήλιο αποτελεί μία από τις βασικές, αν όχι η βασικότερη, άσκηση στη γιόγκα. Μπορεί στο μάτι να φαίνεται απλή, αλλά δεν είναι, κι αυτό γιατί απαιτεί την κίνηση όλων των σημαντικών μυϊκών ομάδων του σώματός σας. Επίσης, ανοίγει το στήθος σας. Προσέξετε να έχετε τους ώμους σας χαμηλά, μακριά από τα αυτιά και σταδιακά θα νιώθετε οι εντάσεις της ημέρας να φεύγουν.

5 απλές ασκήσεις για όλο το σώμα που γίνονται εύκολα στο σπίτι

Σανίδα

Και τέλος, η απλούστερη άσκηση που ενδυναμώνει πραγματικά όλο το σώμα είναι η σανίδα. Όταν καταφέρετε να την κρατήσετε για ένα λεπτό, θα έχετε φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα αντοχής. Στηριχτείτε στους αγκώνες σας, κρατήστε ώμους σταθερούς και μακριά από τα αυτιά, η λεκάνη ίσια με τον κορμό και ευθυγραμμίστε τα γόνατά σας. Χρειάζεται να νιώθετε ότι χρησιμοποιείτε τους κοιλιακούς μυς για να μείνετε ακίνητοι στη στάση της σανίδας.

5 απλές ασκήσεις για όλο το σώμα που γίνονται εύκολα στο σπίτι

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Περπάτημα: 5 σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό με μόλις 30 λεπτά την ημέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση