, ,

Πώς να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας μέσα από 5 απλά βήματα

Η ανάγκη τακτοποίησης μιας ντουλάπας μπορεί να γίνει επιτακτική οποιαδήποτε στιγμή, πόσο μάλλον κατά την αλλαγή μιας εποχής ή αν οι χώροι αποθήκευσής σας

Πώς να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας μέσα από 5 απλά βήματα

Η ανάγκη τακτοποίησης μιας ντουλάπας μπορεί να γίνει επιτακτική οποιαδήποτε στιγμή, πόσο μάλλον κατά την αλλαγή μιας εποχής ή αν οι χώροι αποθήκευσής σας είναι έτσι κι αλλιώς μικροί.

Πολλά μπορούν να μας παρακινήσουν να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας, όπως μια όμορφη φωτογραφία ντουλάπας στο διαδίκτυο, η νέα γκαρνταρόμπα που αποκτήσαμε, η αλλαγή της εποχής. Αυτό θα κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και θα μας γλιτώσει χρόνο και επίσης ίσως μας γλιτώσει και μερικά χρήματα από τα ρούχα που θα “ξαναθυμηθούμε” ότι έχουμε και βρίσκονταν καταχωνιασμένα σε κάποιο σημείο της ντουλάπας.

Advertisment

Πώς να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας μέσα από 5 απλά βήματα

1. Ξεδιαλύνετε τα ρούχα σας

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για την τακτοποίηση της ντουλάπας σας. Δεν υπάρχει λόγος να διατηρείτε ρούχα τα οποία δεν φοράτε πια, επομένως χαρίστε τα σε κάποιον που θα του είναι πραγματικά χρήσιμα. Για να γίνει η διαδικασία ευκολότερη, χωρίστε τα ρούχα σας σε αυτά που σας αρέσουν και σε αυτά που δεν σας αρέσουν.

Όσα δεν σας αρέσουν, χαρίστε τα ενώ όσα σας αρέσουν χωρίστε τα σε υποκατηγορίες, όσα φοράτε και όσα όχι. Όσα δεν φοράτε, ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείτε, ακόμα κι αν κάποτε σας άρεσαν. Θα σας βοηθήσει να απαντήσετε για κάθε ρούχο στις παρακάτω ερωτήσεις: Μου κάνει; Αν ναι, με κολακεύει; Ταιριάζει με το lifestyle και την καθημερινότητά μου; Αν όχι, μπορεί να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο;

2. Ξεχωρίστε ανά σεζόν

Καθώς οργανώνετε την ντουλάπα σας έχετε υπόψη σας ότι ο στόχος δεν είναι να την κάνετε απαραίτητα να δείχνει τακτοποιημένη αλλά να γίνει πιο λειτουργική. Φανταστείτε να βρίσκετε κάθε μέρα γρήγορα αυτό που θέλετε. Σε αυτό θα σας βοηθήσει αν χωρίσετε τα ρούχα σας σε καλοκαιρινά και χειμερινά ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτό που χρειάζεστε αναλόγως την εποχή.

Advertisment

3. Κάντε τη λειτουργική

Όσο είναι άδεια από ρούχα η ντουλάπα σας, αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να διαπιστώσετε αν χρειάζεται κάποια επιδιόρθωση. Μήπως χρειάζεται βάψιμο ή κάποιο ράφι χρειάζεται σταθεροποίηση; Ένας αυτοκόλλητος ολόσωμος καθρέφτης είναι πολύ εξυπηρετικός όπως επίσης και μια ταπετσαρία για να φτιάξετε την εικόνα της.

4. Μην υποτιμάτε τα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ της ντουλάπας σας όπως κρεμάστρες, διαχωριστικά συρταριού και άλλα, μπορούν να κάνουν ονειρική την τακτοποίησή της και δείχνει πάντα σαν τις ντουλάπες των φωτογραφιών που χαζεύουμε στο διαδίκτυο. Μια γεμάτη ντουλάπα από τσάντες, παπούτσια, φουλάρια και ένα σωρό αξεσουάρ δεν σας βοηθάει να βρείτε πάντα αυτό που θέλετε. Αυτά τα αξεσουάρ θα σας βοηθήσουν να την τακτοποιήσετε με τον πιο όμορφο και πρακτικό τρόπο.

5. Επενδύστε σωστά

Να είστε ρεαλιστές σχετικά με όσα δεν χρειάζεστε. Αν φοράτε κυρίως τακούνια, μια παπουτσοθήκη που χωράει κυρίως φλατ παπούτσια θα σας είναι άχρηστη. Είναι προτιμότερο να επενδύσετε ένα μικρό χρηματικό ποσό ή λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και να προσαρμόσετε την τακτοποίησή σας στις δικές σας ανάγκες.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση