, , ,

Συνταγή: Μαλακές μπάρες βρώμης με κράνμπερι και μέλι (χωρίς ψήσιμο)

Είναι τα λεγόμενα flapjacks, δηλαδή χειροποίητες μπάρες βρώμης, στις οποίες χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά. Άκρως υγιεινά, εύκολα στην Παρασκευή τους και γεμάτα ενέργεια, γι’

Συνταγή: Μαλακές μπάρες βρώμης με κράνμπερι και μέλι (χωρίς ψήσιμο)

Είναι τα λεγόμενα flapjacks, δηλαδή χειροποίητες μπάρες βρώμης, στις οποίες χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά. Άκρως υγιεινά, εύκολα στην Παρασκευή τους και γεμάτα ενέργεια, γι’ αυτό και συχνά ονομάζονται μπάρες ενέργειας.

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε για να τους δώσουμε γεύση. Από κουβερτούρα σοκολάτας, σταφίδες μέχρι όποιο αποξηραμένο κόκκινο φρούτο θέλετε ή ξηρούς καρπούς (ανάλατους). Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε κράνμπερι και μέλι (για έξτρα γεύση και γλυκύτητα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ταχίνι ή φυστικοβούτυρο).

Advertisment

Μαλακές μπάρες βρώμης με κράνμπερι και μέλι (χωρίς ψήσιμο)

Υλικά

– 2 γεμάτα φλιτζάνια βρώμης

– ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

– ½ φλιτζάνι βιολογικό μέλι

Advertisment

– λίγο φυστικοβούτυρο (ή ταχίνι)

– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– λίγο λιναρόσπορο (αλεσμένο)

– μία χούφτα κράνμπερι και λίγες σταφίδες (εδώ προαιρετικά προσθέτετε και σπασμένα κομματάκια από άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα)

Μέθοδος παρασκευής

1. Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανοίγετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.

2. Αφού αρχίσουν να βράζουν, τα αφήνουμε στην άκρη για 1 μόνο λεπτό και το βγάζουμε από το μάτι. Ύστερα, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βρώμη, το λιναρόσπορο και το ταχίνι (ή φυστικοβούτυρο). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

4. Πάνω σε μια λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψάκι βάζουμε το μείγμα και με μια σπάτουλα πιέζουμε το μείγμα ώστε να απλωθεί σε όλο το μήκος το ίδιο.

5. Στη συνέχεια και προσεκτικά προσθέτουμε ομοιόμορφα τα κράνμπερι και τις σταφίδες κατά βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα το λιγότερο, ώστε να σκληρύνει πλήρως το μείγμα.

6. Όταν καταλάβουμε ότι σκλήρυνε, το βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια και για να μην ξεραθούν, μπορούμε να τα τυλίξουμε σε μικρά κομμάτια λαδόκολλας και ύστερα σε αλουμινόχαρτο ώστε να έχουμε έτοιμες μικρές ατομικές μερίδες. Μπορούμε να τις πάρουμε μαζί μας στη τσάντα μας και καταναλώνονται κάθε ώρα της ημέρας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Συνταγές | 10 γεύματα που μπορείτε να προσθέσετε δεντρολίβανο για περισσότερη γεύση και οφέλη για την υγεία
3 απλά κόλπα για να φτιάξετε το τέλειο αυγολέμονο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση