, ,

Ημέρα της Μητέρας: 5 ξεχωριστοί τρόποι να της δείξουμε την αγάπη μας

Η πρώτη σημαντικότερη γυναίκα στις ζωές όλων των ανθρώπων είναι η μητέρα. Έτσι, η Ημέρα της Μητέρας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουμε στη

Ημέρα της Μητέρας: 5 ξεχωριστοί τρόποι να της δείξουμε την αγάπη μας

Η πρώτη σημαντικότερη γυναίκα στις ζωές όλων των ανθρώπων είναι η μητέρα. Έτσι, η Ημέρα της Μητέρας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουμε στη μητέρα μας πόσο πολύ την σκεφτόμαστε και την εκτιμάμε. Αν και πρέπει να το δείχνουμε κάθε μέρα που περνά, μία μέρα αποκλειστικά σχεδιασμένη για εκείνη είναι σίγουρα μια καταπληκτική ιδέα. Τα δώρα είναι ο σίγουρος τρόπος να την χαροποιήσουμε, αλλά υπάρχουν κι άλλοι έμπρακτοι τρόποι να δείξουμε πόσο την αγαπάμε.

5 ξεχωριστοί τρόποι να ευχαριστήσουμε τη μητέρα μας στην Ημέρα της Μητέρας

1. Αναλάβετε τη δουλειά της χωρίς να τη ρωτήσετε

Το πιθανότερο είναι πως εκτός κι αν είστε μητέρες, δεν γνωρίζετε πραγματικά πόσα πολλά κάνει μια μητέρα σε καθημερινή βάση. Πολλές γυναίκες συνδυάζουν σπίτι και καριέρα, ενώ επίσης παραμένουν δραστήριες σε επίπεδο κοινότητας και βλέπουν τους φίλους τους.
Στη φετινή Ημέρα της Μητέρας κάντε λοιπόν κάτι ξεχωριστό και πάρτε την πρωτοβουλία να αναλάβετε κάποιες από τις δουλειές της. Αν δεν μπορείτε να τη βοηθήσετε στην εργασία της, κάντε τις δουλειές του σπιτιού: πλύνετε τα πιάτα, σκουπίστε, καθαρίστε και μαγειρέψτε της το αγαπημένο της φαγητό.

Advertisment

2. Ανακαλύψτε τι θα την έκανε χαρούμενη

Όλοι έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις που μας ευχαριστούν. Αν λοιπόν καταλάβετε ή γνωρίζετε ήδη ότι η μητέρα σας χαλαρώνει και/ή χαροποιείται με μια εξωτερική δραστηριότητα, κανονίστε μια βόλτα μαζί της, ένα μασάζ, ένα μανικιούρ ή απλά μια εκδρομή στο αγαπημένο της μέρος. Αν από την άλλη είναι πιο πολύ του σπιτιού, βάλτε την αγαπημένη της ταινία, ετοιμάστε τα νοστιμότερα για εκείνη σνακ ή απλά μαγειρέψτε το αγαπημένο της φαγητό ή γλυκό. Ο στόχος είναι να την κάνετε να νιώσει ότι αυτή η μέρα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε εκείνη.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μιας γυναίκας όταν γίνεται μητέρα

3. Προσφέρετέ της το χρόνο σας

Όλες τις υπόλοιπες μέρες ως ενήλικες κι εμείς τρέχουμε να προλάβουμε τις υποχρεώσεις μας. Αν μιλάμε στο τηλέφωνο με τη μητέρα μας, το κάνουμε βιαστικά και απλά για να βεβαιωθούμε μεταξύ μας ότι όλα είναι καλά. Πολλές φορές, μάλιστα, απλά την παίρνουμε τηλέφωνο για μια συμβουλή και ύστερα το κλείνουμε. Στην Ημέρα της Γυναίκας αφιερώστε της τη μέρα και τον χρόνο σας. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα στην άκρη και δώστε της όλη σας την προσοχή.

Advertisment

4. Γράψτε της ένα γράμμα ευγνωμοσύνης

Όχι, μην αρκεστείτε απλά σε μια κάρτα και ένα μικρό σημείωμα αγάπης. Αυτή η μέρα αποτελεί μια ευκαιρία για να γράψετε ένα τρυφερό γράμμα στο οποίο να της απαριθμείτε όλα όσα σας έκαναν να την αγαπήσετε, να την ευχαριστήσετε για όλα όσα σας έχει προσφέρει χωρίς να ζητήσει το παραμικρό αντάλλαγμα. Να της εξομολογηθείτε πόσο πολύ τη θαυμάζετε για διάφορους λόγους και φυσικά ότι την αγαπάτε.

5. Κάντε μια δωρεά στο όνομά της

Όλοι ψάχνουμε τον σκοπό της ζωής μας, τις αξίες, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας σε αυτό τον κόσμο όσο ζούμε. Η μητέρα σας μπορεί να εκτιμήσει βαθύτατα μια δωρεά στο όνομά της, ειδικά σε κάτι το οποίο συνδέεται κάπως με την προσωπική της ιστορία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Οικογένεια... ένας θεσμός με πολλές δομές
Soft ghosting | Τι είναι και τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το έχετε πάθει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση