, , ,

Περιστέρι: Το πρώτο δημόσιο σχολείο που απέκτησε “Aίθουσα ηρεμίας”

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση στον τομέα της εκπαίδευσης, μια κίνηση που ανοίγει το δρόμο και σε άλλα ελληνικά

Περιστέρι: Το πρώτο δημόσιο σχολείο που απέκτησε "Aίθουσα ηρεμίας"

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση στον τομέα της εκπαίδευσης, μια κίνηση που ανοίγει το δρόμο και σε άλλα ελληνικά σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Το δημόσιο σχολείο της περιοχής, εκτός από τις συνηθισμένες αίθουσες διδασκαλίας, διαθέτει πια και μια «Αίθουσα Ηρεμίας». Η συγκεκριμένη σχολική αίθουσα έχει ορισμένους υψηλούς σκοπούς: να προάγει την ψυχική υγεία των μαθητών, να εξομαλύνει και να λύνει τις εντάσεις στο σχολικό περιβάλλον, να ενισχύει τις υγιείς παιδαγωγικές μεθόδους και να χαλαρώνει τους μαθητές.

Advertisment

Περιστέρι: Το πρώτο δημόσιο σχολείο που απέκτησε "Aίθουσα ηρεμίας"

Η δημιουργία της έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών. Η Αίθουσα Ηρεμίας αποτελεί μέλος των σχολικών συγκροτημάτων πολλών χωρών και όχι μόνο της Ευρώπης.

Σε πολλές χώρες, υπάρχει ένας ειδικός επαγγελματίας, ο οποίος βοηθά τους μαθητές που εισέρχονται στο χώρο να χαλαρώσουν, να συγκεντρωθούν και να ηρεμήσουν. Το πρωτοποριακό εγχείρημα παρουσιάστηκε επισήμως την Πέμπτη 6 Μαρτίου και όλοι ευελπιστούν στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της αίθουσα και αναμένουν θετικά αποτελέσματα στη μαθησιακή διαδικασία, στη ψυχική υγεία και στις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών.

Advertisment

Περιστέρι: Το πρώτο δημόσιο σχολείο που απέκτησε "Aίθουσα ηρεμίας" Περιστέρι: Το πρώτο δημόσιο σχολείο που απέκτησε "Aίθουσα ηρεμίας"

[toggle title="Πηγή"]

www.infokids.gr

[/toggle]

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Athens Book Space | Δωρεάν δράσεις στον γυάλινο χώρο χαλάρωσης και ανάγνωσης στο Πάρκο Ελευθερίας
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Η Πάρος «πρωταγωνίστρια» σε νέα σειρά του Netflix
24 επιτεύγματα της ανθρωπότητας που μας δείχνουν ότι ο κόσμος γίνεται καλύτερος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση