3 βήματα προς την αισιοδοξία

Σε όλους έχει συμβεί να περάσουν κάποιο διάστημα όπου δεν είχαν διάθεση. Όπου είχαν χάσει την ελπίδα τους και, γενικά, ένιωθαν πως δεν υπήρχε

3 βήματα προς την αισιοδοξία

Σε όλους έχει συμβεί να περάσουν κάποιο διάστημα όπου δεν είχαν διάθεση. Όπου είχαν χάσει την ελπίδα τους και, γενικά, ένιωθαν πως δεν υπήρχε καμία προσδοκία. Παρόλο που αυτή η συναισθηματική κατάσταση το κάνει δύσκολο να πάρουμε κάποια απόφαση, είναι σημαντικό να γίνει κάποια μετακίνηση μέσα μας. Είναι απαραίτητο να πάρουμε μία απόφαση, ώστε να ξεφύγουμε από το όποιο βαρύ συναίσθημα.

Πρώτο βήμα

Αν νιώθετε δυσκολία στο να κάνετε μόνοι σας αυτή τη μετακίνηση, ζητήστε τη συμπαράσταση φίλων ή έμπειρων θεραπευτών στον τομέα της υγείας. Το σημαντικό να θυμάστε, είναι πως όσο αφήνετε αυτήν την κατάσταση να ευοδώνεται, τόσο πιο συμπαγής γίνεται. Ακόμα και η απόφαση να ζητήσετε βοήθεια, είναι εξαιρετικά σημαντική για την περαιτέρω εξέλιξη.

Advertisment

«Αν καταφέρουμε να μετατρέψουμε σε απόφαση την αναποφασιστικότητα, την παράλυση, το άγχος και την αγωνία, τότε θα ανυψωθούμε ως τη δράση και ο φόβος θα ναυαγήσει μπροστά στη διέγερση που θα νιώθουμε, τη στιγμή της υλοποίησης» – Jorge Bucay (Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό)

Δεύτερο βήμα

Εκεί όπου νιώθετε ότι τελειώνει η ψυχολογική σας δύναμη, ότι δεν υπάρχει κάτι πιο πέρα, κάντε ένα ακόμη βήμα. Για να βοηθηθείτε σε αυτό, χρειάζεται να αφήσετε πίσω κάτι από το παρελθόν που σας βαραίνει. Αυτό είναι μία συνειδητή επιλογή που άμεσα αλλάζει το ψυχολογικό τοπίο.

Τρίτο βήμα

Εστιαστείτε στο παρόν. Αφήστε την ιστορία. Σταματήστε να τη μοιράζεστε και να ζείτε, μέσα από αυτό το μοίρασμα, ξανά και ξανά τον πόνο. Ζήστε σαν να έχετε μόνο αυτήν την ημέρα, αυτήν τη στιγμή. Επιστρατεύστε όλη την ενέργειά σας και την πρόθεσή σας, ώστε να ζήσετε μία υπέροχη ημέρα. Αν συνεχίσει να πυρπολεί το μυαλό σας, αυτή η κατάσταση, επαναλάβετε όσες φορές νιώθετε ότι το χρειάζεστε:

Advertisment

«Το παρελθόν έχει περάσει κι εγώ επιλέγω να ζω ευτυχισμένα στο σήμερα, στο τώρα»

Ένα ορυκτό που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πάρετε πιο δραστική στάση στην κατάσταση, είναι το Μάτι της Τίγρης.

Έχει πολύ συμπυκνωμένη ενέργεια. Πραγματικά, μπορείτε να το νιώσετε να πάλλεται ανάμεσα στα χέρια σας. Μπορεί να σας υποστηρίξει, προσφέροντάς σας την έξτρα ενέργεια που χρειάζεστε, ώστε να κάνετε την όποια αλλαγή. Ενισχύει τη δύναμη και τη θέληση. Ακόμα, τονώνει τη διάθεση και τη δημιουργικότητα. Δίνει την απαραίτητη συναισθηματική υποστήριξη, για να ξεπεράσετε βαριά συναισθήματα και να δράσετε πιο αποφασιστικά.

Το Μάτι της Τίγρης είναι ένα δώρο στον εαυτό μας, όταν έχουμε ανάγκη μία νότα αισιοδοξίας και μία φρέσκια πνοή ελπίδας στη ζωή μας. Μας βοηθά να κατανοήσουμε την αξία μας και να πιστέψουμε σε εμάς με πάθος και ανεπηρέαστη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας.

[toggle title="Πηγές"]

Bucay, Jorge. “Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό» 1999

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Εάν θέλεις να σε σεβαστούν οι άλλοι, είναι καλύτερο να σέβεσαι τον εαυτό σου» | Ντοστογιέφσκι
Πώς να λες όχι: Ένας αρχαίος οδηγός στην κυνική φιλοσοφία
Τι είναι τα 12 βήματα των Ανώνυμων Αλκοολικών (και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή)
Γιατί ζηλεύουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τη ζήλεια;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση