, , , , ,

Οι 6 καλύτερες καλοκαιρινές υπερτροφές για τις γυναίκες

Όσον αφορά στη διατροφή, οι ανάγκες των γυναικών και των ανδρών συγκλίνουν σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά υπάρχουν και διαφορές. Για παράδειγμα, οι γυναίκες χρειάζονται

Οι 6 καλύτερες καλοκαιρινές υπερτροφές για τις γυναίκες

Όσον αφορά στη διατροφή, οι ανάγκες των γυναικών και των ανδρών συγκλίνουν σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά υπάρχουν και διαφορές. Για παράδειγμα, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο σίδηρο από τους άνδρες.

Και οι έγκυες γυναίκες ή όσες θηλάζουν έχουν πολύ συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες. Χρειάζονται περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα – συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του φυλικού οξέος, της Β12, του ιωδίου και του ψευδάργυρου. Γι’ αυτό και εδώ έχουμε συλλέξει κάποιες από τις σημαντικότερες υπερτροφές που είναι καλύτερο να επιλέγουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Advertisment

Οι 6 καλύτερες καλοκαιρινές υπερτροφές για τις γυναίκες

Κεράσια

Αυτά τα κόκκινα διαμάντια έχουν ακόμα την τιμητική τους. Περιέχουν ανθοκυανίνες, μια ουσία που δίνει στα κεράσια το έντονο κόκκινο χρώμα. Είναι φλαβονοειδή και έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων.

Καρύδια

Αυτοί οι τραγανοί ξηροί καρποί προσθέτουν πολλά θρεπτικά στοιχεία στο πιάτο μας. Ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν ότι η συχνότατη κατανάλωσή τους μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στη μείωση της προόδου του καρκίνου του μαστού. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι τα καλά πολυακόρεστα λιπαρά, τα αντιοξειδωτικά και οι φυτικές ίνες που κάνουν τα καρύδια τόσο σημαντικά.

Ντομάτες

Η χωριάτικη σαλάτα επίσης έχει την τιμητική της κάθε καλοκαίρι και οι γυναίκες χρειάζεται να την προτιμούν ακόμη περισσότερο. Η ντομάτα είναι γεμάτη λυκοπένιο, μία ουσία που καταπολεμά ασθένειες και ωφελεί τις γυναίκες μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιαγγειακών ασθενειών. Προσθέστε ελαιόλαδο για να ενισχύσετε την απορρόφησή του.

Advertisment

Καρπούζι

Ποιος δεν μπορεί να αντισταθεί στο δροσερότερο φρούτο του καλοκαιριού; Και δεν χρειάζεται να αντισταθεί. Γιατί είναι γεμάτο νερό και το χρειαζόμαστε για την ενυδάτωσή μας. Επίσης προσφέρει το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο και το κάλιο για την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό μας.

Λιναρόσπορος

Αυτοί οι τραγανοί σπόροι είναι η κορυφαία υπερτροφή των τελευταίων ετών και αυτό διότι παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λιγνάνες, που ενισχύουν την ισορροπημένη λειτουργία των ορμονών. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τα χρόνια της εμμηνόπαυσης για τις γυναίκες. Η συχνή κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στη μείωση των εξάψεων, των μεταπτώσεων της διάθεσης και των νυχτερινών εφιδρώσεων.

Μαύρη σοκολάτα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι γυναίκες χρειάζονται τη σοκολάτα. Μία σοκολάτα με περιεκτικότητα 70-85% μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη είναι ο τέλειος τρόπος να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας, αλλά και να παρέχουμε στον οργανισμό μας ισχυρά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και μαγνήσιο. Μάλιστα, τα φλαβονοειδή της βοηθούν στην βέλτιστη εγκεφαλική λειτουργία και οι γυναίκες το χρειάζονται αυτό στην εργασία τους, ειδικά κατά τη δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531718311904?_ga=2.248570500.266750001.1555037806-819709879.1555037806

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση