, , ,

Τα θαύματα συμβαίνουν όταν είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε

Περπατώντας στον πάγο Η φυλή Μπατιαρί είναι μια νομαδική φυλή της Περσίας (Ιράν) που διασχίζει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, δύο φορές τον χρόνο τα

Τα θαύματα συμβαίνουν όταν είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε

Περπατώντας στον πάγο

Η φυλή Μπατιαρί είναι μια νομαδική φυλή της Περσίας (Ιράν) που διασχίζει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, δύο φορές τον χρόνο τα ποτάμια και τις γεμάτες πάγο οροσειρές, αναζητώντας πράσινα λιβάδια.

Αυτά τα πάντα από πενήντα χιλιάδες άτομα, που συνοδεύονται από τα κοπάδια με τα πρόβατά τους, δεν είχαν επαφή με τον σύγχρονο κόσμο μέχρι τη δεκαετία του 1920. Αυτή η φυλή είχε σκάψει ένα μονοπάτι στον πάγο και στο χιόνι που καλύπτουν τα περισσότερα από τα 4.000 μέτρα ύψος του Κου-ε Καρντ, για να μπορεί να διασχίζει τα βουνά.

Advertisment

Η ιδιαιτερότητα αυτής τη φυλής είναι ότι αυτό έκαναν πατώντας με γυμνά πόδια πάνω στον πάγο και το χιόνι. Ναι. Διέσχιζαν πάνω από 4.5 χλμ. χωρίς παπούτσια πάνω στον πάγο και το χιόνι κάθε χρόνο. Προφανώς, κανείς δεν τους είχε πει ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν, και εκείνοι το έκαναν κάθε χρόνο σαν να ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.

Εμάς, αντίθετα, μας έχουν προγραμματίσει να πιστεύουμε πως όταν έρχεται το κρύο και οι βροχές του χειμώνα θα κρυώσουμε και θα κολλήσουμε γρίπη. Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι είμαι πολύ πιο αδύναμοι και ευαίσθητοι από όσο είμαστε στην πραγματικότητα. Οι πεποιθήσεις μας, όμως, στην πλειονότητά τους ζουν στο μυαλό μας και κατευθύνουν τη ζωή μας χωρίς να έχουμε επίγνωση και χωρίς καν να τις αμφισβητούμε ποτέ.

Η ζωή εκδηλώνεται σε όλο της το μεγαλείο όταν απαλλασσόμαστε από τα τείχη που μας χωρίζουν

Η ιστορία των Kyrie και Brielle Jackson κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 17 Οκτωβρίου 1995, στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ. Η Kyrie γεννήθηκε πρώτη, ζύγιζε 900 γρ. και σιγά σιγά άρχισε να συνέρχεται.

Advertisment

Όμως, η Brielle ζύγιζε 80 γρ. λιγότερο και η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν κάθε μέρα. Είχε αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα και χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου. Όλοι υπέθεταν πως θα έχανε τη ζωή της.

Η νοσοκόμα, όμως, η Gayle Kasparian, που ήταν υπεύθυνη των μηχανημάτων στα οποία ήταν συνδεδεμένη η θερμοκοιτίδα, έχανε κάτι που άλλαξε αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο. Παρά τα όσα προέβλεπαν οι κανόνες του νοσοκομείου, ζήτησε την άδεια των γονιών των κοριτσιών και έβαλε την Brielle πλάι στην αδερφούλα της.

Μόλις έκλεισαν οι πόρτες του δωματίου, η Kyrie έφερε το χεράκι της πάνω στην Brielle, και τότε έγινε το θαύμα. Μέσα σε λίγες ώρες, ο καρδιακός παλμός της Brielle επανήλθε, η οξυγόνωση του αίματός της επέστρεψε σε φυσιολογικές τιμές, ενώ άρχισε και να κερδίζει βάρος τις ημέρες που ακολούθησαν. Αυτή η υπέροχη ιστορία επαναλήφθηκε στις 25 Ιουλίου του 2012, στο Τουκουμάν, με τις Zamira και Morena Guadalupe.

Η αγάπη είναι η πιο σπουδαία δύναμη που υπάρχει και που τα θεραπεύει όλα.

Ζει μέσα στον καθέναν από εμάς. Αυτή η ιστορία συνεχίζει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Υπάρχουν αγκαλιές που σου σώζουν τη ζωή. Εξακολουθείς ακόμη να αμφισβητείς τις δυνατότητές μας, αλλά και τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης;

Τα θαύματα συμβαίνουν όταν είσαι έτοιμος να τα δεχτείς. Όλα έρχονται όταν είσαι έτοιμος να τα δεχτείς.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Rut Nieves με τίτλο «Πίστεψε σ’ εσένα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση