, , , ,

Τα 7 καλύτερα λαχανικά για άτομα με διαβήτη

Σε περιπτώσεις διαβήτη, αποδεικνύεται δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία το να προσέξουμε τι καταναλώνουμε και σε ποιες ποσότητες ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο κύριος

Τα 7 καλύτερα λαχανικά για άτομα με διαβήτη

Σε περιπτώσεις διαβήτη, αποδεικνύεται δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία το να προσέξουμε τι καταναλώνουμε και σε ποιες ποσότητες ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ο κύριος στόχος είναι να διατηρήσουμε υπό έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνουμε και τροφές που βοηθούν να αποφύγουμε οποιαδήποτε επιπλοκή του διαβήτη, όπως παθήσεις της καρδιάς. Γι΄αυτό, εδώ έχουμε συλλέξει τα 7 καταλληλότερα και υγιεινότερα λαχανικά για άτομα με διαβήτη.

Advertisment

Τα 7 καλύτερα λαχανικά για άτομα με διαβήτη

Μπρόκολο

Το μπρόκολο δεν έχει μόνο ελάχιστες θερμίδες, αλλά είναι εφοδιασμένο με αντιοξειδωτικά και υψηλά επίπεδα βιταμινών Α και C. Αυτό το πράσινο λαχανικό είναι γεμάτο φυτικές ίνες και θα μας κρατήσει χορτάτους περισσότερες ώρες.

Σπαράγγια

Μια εξαιρετική προσθήκη στο διατροφικό μας μενού: Γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Για την ακρίβεια, μία μερίδα σπαράγγια παρέχει το 18% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C και E. Περιέχει επίσης μια γενναία δόση πρωτεΐνης (4-5 γραμμάρια ανά φλιτζάνι), κάτι που βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου.

Κάλε

Το κάλε είναι από τις γνωστότερες υπερτροφές. Πλούσιο σε φυτικές ίνες (16 γραμμάρια ανά μερίδα), επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Advertisment

Καρότο

Αντί να αναζητήσετε πατατάκια ή σοκολάτα για σνακ, επιλέξτε λουρίδες καρότου με λίγο ξύδι ή βαλσάμικο, αφού είναι η υγιεινότερη εναλλακτική με ελάχιστες θερμίδες. Εφοδιασμένο με βιταμίνες C, D, E και Κ, αλλά και το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτίνη μπαίνει σε πολλά πιάτα και ταιριάζει με πολλές σάλτσες, όπως η γουακαμόλε.

Σπανάκι

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι είναι από τις καλύτερες επιλογές μη-αμυλωδών λαχανικών, επειδή περιέχουν λουτεΐνη, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία των ματιών. Αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι απαραίτητο για τους διαβητικούς καθώς έχουν υψηλότερο κίνδυνο απώλειας της όρασης σε σύγκριση με όσους δεν έχουν διαβήτη.

Κόκκινο κρεμμύδι

Πέρα από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το κόκκινο κρεμμύδι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, έχει ελάχιστες θερμίδες και περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και Β6, όπως επίσης και χρώμιο, απαραίτητο για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Πιπεριές

Οι κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές δεν είναι μόνο πολύχρωμες προσθήκες στη σαλάτα μας. Είναι φιλικές και προς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C.

[toggle title="Πηγές"]

www.healthline.com/nutrition/16-best-foods-for-diabetics

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση