, , , ,

633 δύτες έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο καθαρισμό βυθού

Δισεκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών και αποβλήτων καταλήγουν στους ωκεανούς του πλανήτη μας κάθε χρόνο⋅ τα νούμερα είναι σοκαριστικά. Στις 15 Ιουνίου, μια ομάδα 633 δυτών

633 δύτες έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο καθαρισμό βυθού

Δισεκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών και αποβλήτων καταλήγουν στους ωκεανούς του πλανήτη μας κάθε χρόνο⋅ τα νούμερα είναι σοκαριστικά. Στις 15 Ιουνίου, μια ομάδα 633 δυτών αποφάσισε να μπει στα νερά κοντά στο Deerfield Beach International Pier στη Φλόριντα των ΗΠΑ, για να καθαρίσει το βυθό από σκουπίδια.

Οι 633 δύτες που συμμετείχαν στο project καθαρισμού της θάλασσας κατάφεραν να μπουν στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τον μεγαλύτερο υποβρύχιο καθαρισμό που έχει γίνει ποτέ. Μπαίνοντας με τον κατάλληλο εξοπλισμό τους στη θάλασσα, κατάφεραν να ανασύρουν 1.451 κιλά σκουπιδιών από την δημοφιλή ακτογραμμή.

Advertisment

Η παραλία Deerfield είναι επίσης προβλήτα που αράζουν πολλά ψαροκάικα, οπότε ένα μεγάλο μέρος των αποβλήτων σχετιζόταν με αυτή τη δραστηριότητα. Τα βαρίδια ψαρέματος από μόνα τους αποτελούσαν τα 725 κιλά. Άλλα «περίεργα» σκουπίδια που βρέθηκαν στο βυθό περιελάμβαναν τη σκάλα μιας βάρκας, μία μπάρα γυμναστηρίου, ακόμα και διάφορες πινακίδες.

Ο καθαρισμός ήταν μέρος μιας ετήσιας διοργάνωσης για τον καθαρισμό της παραλίας και του βυθού της περιοχής. Φέτος, ένας εκπρόσωπος του Guinness World Record ήταν παρών για να λάβει επίσημα στοιχεία για τους συμμετέχοντες  και να αξιολογήσει το project. Η ομάδα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ της για τον μεγαλύτερο καθαρισμό βυθού από μια ομάδα 614 δυτών στο Red Sea πριν από 4 χρόνια.

Τα νερά της περιοχής αυτής στη Φλόριντα είναι σπίτι για μια εξαιρετικά ζωηρή θαλάσσια ζωή. Τώρα που οι δύτες κατάφεραν να ανασύρουν ένα μεγάλο μέρος των αποβλήτων του ωκεανού της περιοχής, η πόλη σχεδιάζει να ανακυκλώσει ένα μεγάλο μέρος αυτών.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση