, , ,

To UCLA ίδρυσε το πρώτο ερευνητικό κέντρο παγκοσμίως για την επιστήμη της καλοσύνης

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι η καλοσύνη μπορεί να επηρεάσει θετικά τη βιολογία μας, τη γενική κατάσταση της υγείας, και ακόμα και την

To UCLA ίδρυσε το πρώτο ερευνητικό κέντρο παγκοσμίως για την επιστήμη της καλοσύνης

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι η καλοσύνη μπορεί να επηρεάσει θετικά τη βιολογία μας, τη γενική κατάσταση της υγείας, και ακόμα και την μακροζωία.

Υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι τρόποι με τους οποίους διαφορετικές συμπονετικές πράξεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να επηρεάσουν έναν άνθρωπο, πόσο μάλλον την κοινωνία – και αυτός είναι ο λόγος που το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι θα ιδρύσει το πρώτο διεπιστημονικό ερευνητικό ίδρυμα για την καλοσύνη.

Advertisment

Χάρη στα 20 εκατομμύρια δολάρια δωρεάς από το The Bedari Foundation, το πρόσφατο Ινστιτούτο Καλοσύνης του UCLA θα διεξάγει παγκόσμιες έρευνες στην καλοσύνη, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για να μεταφραστούν αυτές οι έρευνες σε πρακτικές και θα εξυπηρετήσει ως παγκόσμια πλατφόρμα εκπαίδευσης και επικοινωνίας.

Το ερευνητικό κέντρο φιλοξενείται στο τμήμα των κοινωνικών επιστημών και ένας από τους στόχους του θα είναι να ενδυναμώνει τους πολίτες και να εμπνέει τους ηγέτες στο να χτίσουν πιο ανθρώπινες κοινωνίες.

«Τα πανεπιστήμια πρέπει πάντα να αποτελούν μέρη όπου διδάσκουμε στους μαθητές να περάσουν τα τείχη των διαφορών και να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο με ενσυναίσθηση και στήριξη – ακόμα κι αν βαθιά μέσα μας διαφωνούμε», αναφέρει ο πρύτανης του UCLA Gene Block. «Το UCLA Bedari Kindness Institute θέλει να φέρει τις καλύτερες σκέψεις πάνω σε αυτό το καίριο ζήτημα, και, πιστεύω, θα μας επιτρέψει να έχουμε μια πραγματική κοινωνική επίδραση στις μελλοντικές γενιές».

Advertisment

Το ερευνητικό κέντρο θα λαμβάνει υπόψη τα όσα εξετάζει μέσα από το πρίσμα διάφορων πεδίων – της βιολογίας, της εξελικτικής ψυχολογίας, της ψυχολογίας, των οικονομικών, πολιτισμικών και κοινωνιολογικών οπτικών.

Ήδη, μια σειρά ερευνητών από το UCLA μελετούν ορισμένες ερευνητικές υποθέσεις. Για παράδειγμα, ανθρωπολόγοι εξετάζουν πώς η καλοσύνη εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο και από ομάδα σε ομάδα• οι κοινωνιολόγοι αναλύουν πώς οι άνθρωποι που δρουν χωρίς καλοσύνη μπορούν να ενθαρρυνθούν να αλλάξουν οπτική. Και οι ψυχολόγοι ερευνούν πώς η καλοσύνη μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση των ανθρώπων και να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Photo: Author/Depositphotos

[toggle title="Πηγές"]

https://newsroom.ucla.edu/releases/ucla-bedari-kindness-institute-humane-societies

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση