, ,

4 ελληνικά παιδικά βιβλία και 1 από την Κύπρο βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως

4 ελληνικά παιδικά βιβλία και 1 από την Κύπρο βρίσκονται στη φετινή λίστα των 200 καλύτερων βιβλίων παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Διεθνή Παιδική και

4 ελληνικά παιδικά βιβλία και 1 από την Κύπρο βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως

4 ελληνικά παιδικά βιβλία και 1 από την Κύπρο βρίσκονται στη φετινή λίστα των 200 καλύτερων βιβλίων παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Διεθνή Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, München).

Τα βιβλία είναι τα εξής: «Περικλής και Ασπασία» από την Αργυρώ Πιπίνη, ένα βιβλίο που εικονογράφησε με μεγάλη επιτυχία η Ιφιγένεια Καμπέρη. Το λυρικό μανιφέρσο αγάπη ςκαι απίθανης ομορφιάς «Αν» από την Αγαθή Δημητρούκα, το οποίο εικονογράφησε ο Καταλανός Tassies, το «2651 ημέρες δικτατορίας» από την Μαρίζας Ντεκάστρο σε εικονογράφηση Βασίλη Παπαγεωργίου και το δραματικό θεατρικής δομής young adult μυθιστόρημα «Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια» με συγγραφέα τον Βασίλη Παπαθεοδώρου.

Advertisment

Εκτός από αυτά μέσα στη λίστα των καλύτερων παιδικών και εφηβικών βιβλίων παγκοσμίως είναι και το κυπριακό «Η κίτρινη κουβέρτα της ευτυχίας» με συγγραφέα τη Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή σε εικονογράφηση Βασίλη Κουτσογιάννη.

Το σήμα White Ravens δίνεται κάθε χρόνο σε βιβλία, τα οποία αξίζουν διεθνής προσοχής λόγω των οικουμενικών θεμάτων, τα οποία πραγματεύονται αλλά και της ξεχωριστής τους εικαστικής και λογοτεχνικής προσέγγισής τους. Η λίστα αυτή των 200 βιβλίων με το σήμα «White Ravens» θεωρείται υψηλού κύρους παγκοσμίως και μέσα από αυτά αναζητούνται τα επόμενα βιβλία που θα μεταφραστούν από εκδοτικούς οίκους σε όλο τον κόσμο. Φέτος οι τίτλοι επιλέχθηκαν ανάμεσα από χιλιάδες βιβλία από 50 χώρες και σε 30 γλώσσες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία
Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση