, , ,

8 εφευρετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε τα μήλα

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο πολυχρηστικά φρούτα στη μαγειρική, αλλά κάποιες φορές καταλήγουμε να έχουμε αγοράσει πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να

8 εφευρετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε τα μήλα

Τα μήλα είναι ένα από τα πιο πολυχρηστικά φρούτα στη μαγειρική, αλλά κάποιες φορές καταλήγουμε να έχουμε αγοράσει πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε. Υπάρχουν όμως κι άλλες πολλές χρήσεις εκτός κουζίνας.

8 εφευρετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε τα μήλα

Βοηθούν τις ντομάτες να ωριμάσουν ταχύτερα

Αν αγοράσατε πράσινες ντομάτες και θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα, τοποθετήστε τες δίπλα σε ένα γινωμένο μήλο μέσα σε μια χάρτινη σακούλα για 2 μέρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, διατηρήστε μια αναλογία περίπου 5 ή 6 ντοματών ανά μήλο.

Advertisment

Ως αντίσταση σε άσκηση για τους κοιλιακούς

Βάλτε έξτρα πίεση, τοποθετώντας ένα μήλο ανάμεσα στους γλουτούς σας και πιέστε ενώ κάνετε κοιλιακούς. Προσπαθήστε να κρατήσετε το μήλο στη θέση αυτή• θα αναγκαστείτε να ενεργοποιήσετε πλήρως τους προσαγωγούς σας και τους κοιλιακούς μύες.

Αφρατεύει την στεγνή καστανή ζάχαρη

Η καστανή ζάχαρη έχει το εκνευριστικό χαρακτηριστικό ότι ξεραίνεται όταν εκτίθεται για καιρό. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μήλου σε μια πλαστική σακούλα με μια μέτρια ποσότητα καστανής ζάχαρης. Κλείστε καλά τη σακούλα και βάλτε τη σε ξηρό μέρος για 1-2 μέρες. Η ζάχαρη θα μαλακώσει και πάλι.

Διατηρεί τα κέικ φρέσκα

Θέλετε έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο να παρατείνετε την διάρκεια ζωής του σπιτικού σας κέικ; Αποθηκεύστε το με μισό μήλο. Βοηθά το κέικ να διατηρήσει την υγρασία του για περισσότερο χρόνο.

Advertisment

Κάνει το κοτόπουλο ζουμερό

Αν το ψητό κοτόπουλο καταλήγει να είναι στεγνό σαν λάστιχο, μπορείτε την επόμενη φορά που θα ψήσετε να βάλετε ένα μήλο μέσα πριν το βάλετε στο ταψί. Όταν το βγάλετε, πετάτε το μήλο.

Απορροφά το αλάτι σε σούπες και μαγειρευτά

Πολλές φορές ρίχνουμε περισσότερο αλάτι απ’ όσο χρειαζόμαστε. Όταν το παρακάνετε, ρίξετε απλώς λίγες φλούδες μήλου στην κατσαρόλα σας. Μετά από 10 λεπτά, αφαιρέστε τις φλούδες μαζί με το επιπλέον αλάτι.

Αντιμετωπίζει τα λιπαρά μαλλιά

Αν αντιληφθείτε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται πιο λιπαρά από το συνηθισμένο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο σε λίγο νερό και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με το μείγμα αφού βάλετε το σαμπουάν και την κρέμα.

Αφαιρεί λεκές από αλουμινένια σκεύη

Το οφύ από τις φλούδες μήλου βοηθά να αφαιρέσουμε λεκέδες από μαγειρικά σκεύη αλουμινίου. Απλά τρίβουμε με αυτές τα σκεύη που θέλουμε και ύστερα περνάμε με καθαρό πανί.

[toggle title="Πηγές"]

Με πληροφορίες από reader’s digest

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν θυμώνουμε
Μπορούν τα ανθοϊάματα Μπαχ να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα;
Δυόσμος, Δεντρολίβανο, Βασιλικός | Τα φυτά που αξίζει να έχετε στο παράθυρο της κουζίνας σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση