,

Γιατί να ξυπνάω νωρίτερα; Υπάρχει όντως λόγος;

Γράφει ο Απόστολος Κουμαρίνος, ιδρυτής των theSpeakers Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην θέλεις, να μην σου αρέσει, να μη βρίσκεις λόγο να ξυπνάς νωρίτερα

Γιατί να ξυπνάω νωρίτερα; Υπάρχει όντως λόγος;

Γράφει ο Απόστολος Κουμαρίνος, ιδρυτής των theSpeakers

Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην θέλεις, να μην σου αρέσει, να μη βρίσκεις λόγο να ξυπνάς νωρίτερα απ’ ό,τι συνηθίζεις. Στη σύγχρονη καθημερινότητα, οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

Advertisment

Πάμε στη δουλειά μας ακολουθώντας πάντοτε τον ίδιο δρόμο. Επιστρέφουμε από το γήπεδο διασχίζοντας το γνωστό πάρκο. Πηγαίνουμε στο φούρνο από το ίδιο στενάκι και η ζωή επαναλαμβάνεται. Συνηθίζουμε σχεδόν πάντοτε να παραγγέλνουμε το αγαπημένο μας φαγητό, το αγαπημένο μας παγωτό και να συζητάμε συχνά για τα ίδια θέματα. Ξυπνάμε σχεδόν καθημερινά την ίδια ώρα και πολλές φορές τόσο αργοπορημένα που, μάλιστα, τρέχουμε βιαστικά να προλάβουμε που για πρωινό ούτε λόγος.

Ένας κύκλος ζωής, κατάστασης, θεμάτων, διαδρομών και, ίσως, επιλογών που δε λέει να κλείσει. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Θα σου πω γιατί. Η αλλαγή αρέσει σε λίγους και φοβίζει πολλούς. Μας φέρνει σε δύσκολη θέση και μας ξεβολεύει. Δε μας αρέσει να ξεβολευόμαστε, άρα, δε μας αρέσουν οι αλλαγές.

Για την ακρίβεια, όσο μεγαλώνουμε, περιορίζουμε τον εαυτό μας στα συνηθισμένα. Έχουμε εγκλωβίσει τις ενήλικες ζωές μας σ’ αυτούς τους «ρομποτικούς» ρυθμούς του σήμερα, που καμία σχέση δεν έχουν με όσα ζήσαμε στην παιδική ηλικία. Τότε, που ο φόβος δεν υπήρχε. Τότε, που ζητούσαμε την αλλαγή, το διαφορετικό, το νέο. Τότε, που η ζωή μας ήταν γεμάτη πάθος για παιχνίδι και λατρεία για εξερεύνηση.

Advertisment

Δεν έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή για να ζούμε τόσο «περιορισμένα». «Το Κλαμπ των 5 π.μ.» προσεγγίζει την καθημερινότητά μας μέσα από μια εντελώς διαφορετική διάσταση. Από αυτή που μεγαλουργείς, ακμάζεις και μετατρέπεσαι από έναν απλό και συνηθισμένο άνθρωπο σε «βιρτουόζο» της εποχής. Ακολουθώντας τις τεχνικές του βιβλίου και υιοθετώντας τη νοοτροπία που προτείνει, μαθαίνεις να ξεχωρίζεις από το πλήθος και να ζεις μια ζωή ως δημιουργός, ηγέτης και ήρωας. Ακριβώς, όπως σου αξίζει.

Γεννηθήκαμε έχοντας την ευκαιρία, αλλά και την ευθύνη να γίνουμε θρύλοι. Έχουμε φτιαχτεί για να κατορθώνουμε σχέδια με κορυφαία μαστοριά, έχουμε σχεδιαστεί να κάνουμε πραγματικότητα ασυνήθιστα σημαντικές επιδιώξεις. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε εις πέρας το πιο δύσκολο έργο που θα μας ανατεθεί. Έχουμε γεννηθεί για κορυφαία πράγματα.

Το βιβλίο – «Το Κλαμπ των 5 π.μ.» τονίζει αυτή την αντίθετη πλευρά. Την πλευρά του φωτός, της εξέλιξης, της ανάπτυξης, της αυτοβελτίωσης, της χαράς. Αλλά είναι δύσκολη αυτή η πλευρά και ανηφορική. Απαιτεί δέσμευση και θυσία. Θυσία και χρόνο. Χρόνο και αφοσίωση. Όμως, μπορεί να σε οδηγήσει στα ωραιότερα μονοπάτια που έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου. Να σε κάνει να δεις τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα.

Να νιώσεις το πιο δροσερό αεράκι που έχεις νιώσει μέχρι σήμερα. Μέσω της φιλοσοφίας του αρκετά πρωινού ξυπνήματος μας δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουμε αρχέγονες δυνάμεις που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπήρχαν μέσα μας. Να κάνουμε μαγικά στην εργασία αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας με τον πιο εμφατικό τρόπο, αυτόν της αυτογνωσίας και του αυτοελέγχου.

Το μυστικό κρύβεται στην αποστασιοποίηση από όσα σε αποδιοργανώνουν. Από αυτά που σου αποσπούν την προσοχή και στερούν χρόνο από το προσωπικό μεγαλείο σου. Η πολύωρη ενασχόλησή σου με το κινητό και τα κοινωνικά δίκτυα, ο καθημερινός χρόνος μπροστά στην τηλεόραση που επί της ουσίας δεν σου προσφέρει τίποτα (απλώς για να περάσει ο χρόνος), η γκρίνια για θέματα που μπορείς να αλλάξεις αλλά φοβάσαι να το κάνεις, η ρουτίνα που έχει ενσωματωθεί στον τρόπο σκέψης σου, η τάση να μοιάσεις με το διπλανό σου και η επιθυμία να κερδίσεις χωρίς να μοχθήσεις, είναι καταστάσεις που δεν βοηθούν στην πρόοδό σου.

Σκέψου, τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι παγκοσμίως; Προετοιμάζονται περισσότερο από τους υπολοίπους! Κατορθώνουν να βρίσκουν περισσότερο χρόνο από ότι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι για να εξελιχθούν, να αναπτυχθούν και να προετοιμαστούν! Αυτό τους οδηγεί στην προσωπική αυθεντία! Μικρές – ελάχιστες καθημερινές αλλαγές αρκούν για να οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στην επίτευξη των ονείρων τους. Είναι απλό. Αλλάζεις κάτι πολύ μικρό σήμερα και σε λίγους μήνες έχεις ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ξυπνώντας λοιπόν στις 5 π.μ. όπως προτείνει ο Σάρμα ή έστω προσαρμόζοντας αυτή τη διαδικασία στη δική σου καθημερινότητα ξυπνώντας τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα από αυτό που συνήθιζες μέχρι τώρα βοηθάς τον εαυτό σου να εξελιχθεί. Πώς; Ξεκινώντας από τα απλά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο, ξυπνώντας τις πρώτες πρωινές ώρες, τα αποθέματα θέλησης, αυτοελέγχου, διαχείρισης σκέψεων και αποφάσεων είναι στα μέγιστα δυνατά επίπεδα γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό εκείνες τις ώρες να κάνεις κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο μοντέλο «20/20/20».

Ακόμα, νωρίς το πρωί μένεις μακριά από περισπασμούς και άλλες μορφές ενόχλησης που θα σου πάρουν τη συγκέντρωση και την προσοχή σου. Μπορείς επιτέλους να εστιάσεις, να αφιερώσεις όλη σου τη προσοχή στην ανάπτυξη του εαυτού σου μιας και το μυαλό εκείνες τις ώρες είναι ακόμα ιδιαίτερα «εύπλαστο». Μπορείς επιτέλους να κάνεις στον εαυτό σου το καλύτερο δώρο – αυτό της επένδυσης χρόνου σε εκείνον χωρίς ειδοποιήσεις στο κινητό, χωρίς άσκοπα τηλεφωνήματα, χωρίς οποιαδήποτε μορφής διακοπή.

Αυτό πρεσβεύει η φιλοσοφία του «Κλαμπ των 5 π.μ.». Να ξυπνάς νωρίτερα και να ακολουθείς μια συγκεκριμένη τελετουργία στην οποία αφιερώνεις 60’ στο σώμα (20’), στο πνεύμα (20’) και στο μυαλό (20’). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αναπτύξεις τον εαυτό σου μένοντας πιστός καθημερινά στο νέο σου πρόγραμμα βλέποντας την αυτοπεποίθηση σου να ανεβαίνει κατακόρυφα. Να οδηγηθείς στα ανώτατα επίπεδα αυθεντίας του εαυτού σου. Επίπεδα που δεν γνώριζες καν ότι υπήρχαν.

Γιατί να ξυπνάω νωρίτερα; Υπάρχει όντως λόγος;

Αυτό σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούσες να διαπρέψεις σε όποιο τομέα εσύ επιλέξεις. Να γίνεις μια καταπληκτική μητέρα ή μια εμπνευσμένη μάνατζερ; Να ιδρύσεις την επιχείρηση που τόσο καιρό σχεδιάζεις ή να προαχθείς εξυπηρετώντας παραπάνω από υποδειγματικά τους πελάτες σου; Να εξελιχθείς σε έναν άνθρωπο που πραγματικά νοιάζεται και αναπτύσσει τους γύρω του ή ακόμα και μέχρι ως ο άνθρωπος που θα αποτελέσει τον παράγοντα παρακίνησης και έμπνευσης για όσους τον γνωρίζουν!

Εσύ ακόμα σκέφτεσαι εάν θα γίνεις μέλος του «Κλαμπ των 5 π.μ.»; «Μια μέρα αυτά τα πρωινά εγερτήρια, θα σε καταστήσουν έναν θρύλο».

Απόστολος Κουμαρίνος, theSpeakers

Υ.Γ.: Ανακαλύψτε το νέο βιβλίο του Robin Sharma που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση