, , , ,

Πώς γίνεται η αυτοεξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (Βίντεο)

Η αυτοεξέταση μαστού για την πρόληψη του καρκίνου είναι μια αποτελεσματική τεχνική ψηλαφίσματος που βοηθά στον έγκαιρο εντοπισμό. Έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτών και

Πώς γίνεται η αυτοεξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (Βίντεο)

Η αυτοεξέταση μαστού για την πρόληψη του καρκίνου είναι μια αποτελεσματική τεχνική ψηλαφίσματος που βοηθά στον έγκαιρο εντοπισμό. Έχει διάρκεια περίπου 15 λεπτών και πρέπει να γίνει μηνιαία ρουτίνα για κάθε γυναίκα.

Χρειάζεται πάντα να θυμόμαστε ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ειδικά αν εντοπιστεί νωρίς. Η αυτοεξέταση μαστού λειτουργεί επειδή μας βοηθά να παρατηρούμε αλλαγές στο σώμα μας από μήνα σε μήνα, όπως ασυνήθιστα εξογκώματα ή αυξομειώσεις ογκιδίων.

Advertisment

Αν οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε άβολα όσο φοράτε σουτιέν ή είστε ξαπλωμένες, αφιερώστε λίγο χρόνο και ακολουθήστε τις οδηγίες αυτοεξέτασης. Αν νιώσετε πόνο ή παρατηρήσετε ευαισθησία σε κάποια περιοχή, χρειάζεται να το συζητήστε με τον γιατρό σας.

Είναι πολύ συχνό το σύμπτωμα του πρηξίματος και της ευαισθησίας του στήθους πριν ξεκινήσει η περίοδος. Συνεπώς, είναι καλύτερα να αφήσετε την αυτοεξέταση για μετά, αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Ιδανικά, οι γυναίκες που έχουν εμμηνόρροια, η 7η και 14η μέρα του κύκλου είναι η κατάλληλη για να κάνετε την εξέταση. Αν βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, πρέπει να προγραμματίζετε την εξέταση μια συγκεκριμένη ημερομηνία – για παράδειγμα, την πρώτη μέρα του μήνα. Χρειάζεται να θυμάστε τρία πράγματα:

Advertisment

– Να κάνετε οπτική εξέταση μπροστά σε έναν καθρέφτη

– Να κάνετε εξέταση δια της αφής ενώ είστε σε όρθια στάση

– Να κάνετε εξέταση δια της αφής ενώ είστε σε οριζόντια θέση (ξαπλωμένη)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση