, ,

Η απόλυτη αρμονία: Να θέλεις, να πρέπει και να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα

Ξέρεις ποια είναι η απόλυτη αρμονία; Να θέλεις, να πρέπει και να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα. Που σε πάει στην πρόοδο εννοείται. Να

Η απόλυτη αρμονία: Να θέλεις, να πρέπει και να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα

Ξέρεις ποια είναι η απόλυτη αρμονία; Να θέλεις, να πρέπει και να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα. Που σε πάει στην πρόοδο εννοείται. Να θέλεις να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά, την οποία αγαπάς (θέλω), να πρέπει να την κάνεις γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να βγάλεις το ψωμί σου (πρέπει) και κάθε μέρα να πηγαίνεις σε έναν χώρο στον οποίο κάνεις αυτή ακριβώς τη δουλειά (κάνω). Έτσι υπογράφεις την ευτυχία σου. Αναγκαστικά θα είσαι χαρούμενος πολλές ώρες τη μέρα.

Σ: Εκπληκτικός εξαναγκασμός.

Ναι. Σκέψου να είναι όνειρό σου να γίνεις τραγουδιστής (θέλω). Να σε καλούν να δώσεις μια συναυλία κι εσύ να δέχεσαι. Προφανώς τη μέρα της συναυλίας πρέπει να είσαι συνεπής και να εμφανιστείς (πρέπει) κι αυτό ακριβώς κάνεις (κάνω). Εμφανίζεσαι και κάνεις ευτυχισμένους όσους σε παρακολουθούν. Σου έχω κι άλλο. Σκέψου τι απόλυτη αρμονία είναι να θέλεις έναν σύντροφο (θέλω), να πρέπει να είσαι μαζί του μιας και έχετε παντρευτεί ή γιατί μένετε μαζί (πρέπει) και να είσαι μαζί του (κάνω).

Advertisment

Σ: Υπέροχο. Πώς φτάνω σε αυτή την αρμονία; Τι πρέπει να κάνω;

Πρέπει να σπρώξεις τον εαυτό σου να κάνει τα «πρέπει» που σε πηγαίνουν στην πρόοδο. Μέχρι να γίνουν βαθιά επιθυμία, μέρος του πραγματικού σου εγώ. Πιο απλά: Κάνε αυτά που πρέπει και σε πάνε στην πρόοδο. Αν, για παράδειγμα, ξέρεις ότι πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα 5-10 σελίδες ενός βιβλίου, γιατί αυτό σε πηγαίνει στην πρόοδο, κάνε το μέχρι να γίνει επιθυμία σου.

Σ: Και πώς θα γίνει ένα «πρέπει» μου επιθυμία;

Αυτό το έχουμε αναλύσει αρκετά νωρίτερα. Σ’ το υπενθυμίζω.
Ασυνείδητα: Πιέζοντας τον εαυτό σου να διαβάζει δέκα σελίδες από το βιβλίο κάθε μέρα, δημιουργείς την αντίστοιχη συνήθεια. Από ένα σημείο και μετά θα σου είναι πολύ εύκολο να διαβάσεις το βιβλίο. Θα γίνει βολικό.

Συνειδητά: Διαβάζοντας θα γίνεις καλύτερος ομιλητής, θα εξασκήσεις τη φαντασία σου, θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου. Προσδίδεις λοιπόν ευχαρίστηση στην ιδέα «διάβασμα» και θα θέλεις συνειδητά να επαναλάβεις τη διαδικασία που σου έφερε αποτελέσματα, που σε έκανε να νιώσεις όμορφα.

Advertisment

Σ: Πρέπει επομένως να κάνω αυτά που «πρέπει» και με οδηγούν στην πρόοδο;

Σωστά. Θυμήσου: Επιτυχία σημαίνει να φτάσεις να επιθυμείς διακαώς αυτά που τώρα δεν σου πολυαρέσουν, αλλά ξέρεις ότι σε οδηγούν στην πρόοδο.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη με τίτλο « Να ευτυχήσω για να επιτύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση