Η ισχιαλγία – εκείνος ο διαπεραστικός πόνος, το μυρμήγκιασμα ή το μούδιασμα που περνά από τη μέση μας μέχρι το πίσω μέρος του ποδιού μας δεν είναι μία πάθηση, αλλά περισσότερο ένα σύμπτωμα μιας υποβόσκουσας κατάστασης.

Έχουμε δύο ισχιακά νεύρα που διατρέχουν τη βάση της σπονδυλικής μας στήλης, περνούν τους γλουτούς μας και φτάνουν μέχρι τις φτέρνες και τα πέλματα των ποδιών μας. Η ισχιαλγία αναφέρεται στην ευαισθησία ή πίεση του ισχιακού νεύρου.

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε, αν εμφανίζετε τέτοιο πόνο, είναι να επισκεφθείτε έναν γιατρό για να καθορίσετε την αιτία της ισχιαλγίας. Αν η αιτία είναι μία από τις πιο κοινές – κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ή σφιχτά ισχία, οι παρακάτω 5 στάσεις της γιόγκα μπορούν να προσφέρουν κάποια ανακούφιση. Σε όλες, είμαστε ξαπλωμένοι, οπότε μπορείτε να τις κάνετε το πρωί που ξυπνάτε και το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

5 στάσεις της γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο της ισχιαλγίας

Διάταση ποδιού 1

Ισχιαλγία: 5 στάσεις της γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο

Πάρτε μια βαθιά εισπνοή. Στην εκπνοή, αγκαλιάστε το δεξί σας γόνατο προς το στήθος. Μείνετε εκεί για 5-10 αναπνοές. Σε κάθε εκπνοή, χαλαρώστε ακόμα περισσότερο. Ακολουθήστε την ίδια ακολουθία και στο άλλο πόδι.

Διάταση ποδιού 2

Ισχιαλγία: 5 στάσεις της γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο

Ακουμπήστε τον δεξί σας αστράγαλο στο αριστερό σας γόνατο. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Στην εκπνοή, περάστε τα χέρια σας στο πίσω μέρος του αριστερού ποδιού και απαλά τραβήξτε το απαλά προς το στήθος σας. Χαλαρώστε αυχένα και ώμους. Μείνετε για 5-10 ανάσες και αλλάξτε πόδια.

Γέφυρα

Ισχιαλγία: 5 στάσεις της γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο

Αφήστε τα χέρια σας στα πλάγια, με τις παλάμες να κοιτούν προς τα κάτω για τη στάση της γέφυρας. Λυγίστε τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα και ανοίξτε τα στο άνοιγμα των γλουτών σας και παράλληλα με αυτούς. Εισπνεύστε, πιέστε τις φτέρνες σας και σηκώστε τους γλουτούς σας ψηλά. Εκπνεύστε, χαλαρώστε στην στάση. Αν μπορείτε, μεταφέρετε τα χέρια σας και πιάστε τα μεταξύ τους κάτω από τους γλουτούς σας. Μείνετε εκεί για 3-5 ανάσες. Επαναλάβετε άλλη μία φορά.

Στροφή της σπονδυλικής στήλης

Ισχιαλγία: 5 στάσεις της γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο

Σταυρώστε το δεξί σας γόνατο μπροστά από το αριστερό, και αν μπορείτε τυλίξτε τα δεξιά σας δάχτυλα του ποδιού πίσω από τον αριστερό αστράγαλο. Απλώστε το δεξί σας χέρι προς τα αριστερά και στρίψε το κεφάλι σας προς τα δεξιά. Πάρτε μια βαθιά ανάσα εκεί. Μείνετε για 5-10 ανάσες από την κάθε πλευρά.

Στάση του χαρούμενου μωρού

Ισχιαλγία: 5 στάσεις της γιόγκα που ανακουφίζουν από τον πόνο

Εξαιρετική στάση που αφαιρεί την πίεση από το ισχιακό νεύρο. Ενώστε τα πόδια σας, ανοίξτε τα γόνατά σας και απλώστε τα χέρια σας για να για να πιάσετε το έξω μέρος των ποδιών σας. Φέρτε τα πόδια σας πάνω από τα γόνατά σας. Μπορείτε να κρατιέστε από και από τους αστραγάλους, αν σας είναι πιο άνετο. Μείνετε εκεί για 5-10 βαθιές ανάσες.

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε