, , ,

10 τροφές που χρειάζεται να διατηρούμε στο ψυγείο

Είστε από αυτούς που μόλις αγοράσουν ή ανοίξουν ένα προϊόν, το τοποθετούν κατευθείαν στο ντουλάπι χωρίς να διαβάσουν τις οδηγίες διατήρησης και χρήσης; Εδώ

10 τροφές που χρειάζεται να διατηρούμε στο ψυγείο

Είστε από αυτούς που μόλις αγοράσουν ή ανοίξουν ένα προϊόν, το τοποθετούν κατευθείαν στο ντουλάπι χωρίς να διαβάσουν τις οδηγίες διατήρησης και χρήσης; Εδώ έχουμε συλλέξει κάποια από τα κυριότερα τρόφιμα που χρειάζεται να διατηρούμε στο ψυγείο για λόγους ασφάλειας, αλλά και γεύσης.

10 τροφές που χρειάζεται να διατηρούμε στο ψυγείο

Χυμός ντομάτας

Η γιαγιά μας άνοιγε έναν χυμό ντομάτας και μπορεί να τον διατηρούσε για μέρες στο ντουλάπι της μέχρι την επόμενη χρήση. Πλέον όμως οι χυμοί ντομάτας περιέχουν λιγότερα ανθυγιεινά συντηρητικά, οπότε καλό είναι να τον διατηρούμε στο ψυγείο.

Advertisements

Σαλάμι

Γνωρίζετε ήδη ότι το ωμό κρέας όπως το κοτόπουλο και το μοσχάρι διατηρούνται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Το ίδιο ισχύει και για αλλαντικά όπως το σαλάμι. Σε έρευνα του 2006, οι ερευνητές βρήκαν ότι το 23% των ξηρών Ιταλικών σαλαμιών περιείχε έναν παθογόνο μικροοργανισμό που ονομάζεται Listeria monocytogenes.

Αλεύρι ολικής αλέσεως

Κάθε ποικιλία αλευριού ολικής αλέσεως είναι πιο υγιεινή από το μέσο λευκό αλεύρι. Αυτό οφείλεται στο ότι αυτά τα αλεύρια περιέχουν κάποια ή όλα τα πίτουρα και τους σπόρους του αρχικού σιταριού. όμως, τα ελαιά τους μπορούν να «χαλάσουν» γρήγορα. Γι’ αυτό διατηρήστε το αλεύρι ολικής αλέσεως στο ψυγείο.

Μαρμελάδα

Μπορεί κάποιοι να προτιμάμε τις μαρμελάδες σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν ήταν καλύτερα να φάτε κάτι που δεν θα σας κάνει να αρρωστήσετε; Σχεδόν όλα αυτά τα προϊόντα αναγράφουν ότι χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Ανοιχτό κόκκινο κρασί

Το ανοιχτό κόκκινο κρασί πρέπει να κλειστεί καλά με φελλό και να διατηρηθεί στο ψυγείο για να παραμείνει φρέσκο για λίγες ακόμα μέρες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επιβραδύνουν τη διαδικασία οξείδωσης.

Λάδι καρύδας

Όπως όλα τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς, το λάδι καρύδας σύντομα θα χαλάσει αν διατηρηθεί για πολύ καιρό σε θερμοκρασία δωματίου.

Τορτίγιες

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε, αλλά οι τορτίγιες είναι ευάλωτες στην υγρασία και στη μούχλα. Θα διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου για μία εβδομάδα, αλλά αν τις βάλετε στο ψυγείο αμέσως μετά το άνοιγμα, θα είστε βέβαιοι ότι δεν θα χαλάσουν.

Καλαμπόκι

Το ολόκληρο καλαμπόκι που μπορεί να αγοράσουμε το καλοκαίρι στο χωριό μας χρειάζεται ψυγείο ή αλλιώς κατευθείαν ψήσιμο. Επιστήμονες αναφέρουν ότι το καλαμπόκι χάνει το 50% των σακχάρων του αν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπανάνες

Εκπλήσσεστε; Μπορεί να έχετε συνηθίσει να τις βλέπετε στο καλάθι του τραπεζιού με τα υπόλοιπα φρούτα, αλλά αν τις κρατήσετε εκεί, θα χαλάσουν πολύ γρήγορα. Όταν είναι έτοιμες προς κατανάλωση, βάλτε τις στο ψυγείο. Ακόμα κι αν οι φλούδες σκουρύνουν, θα είναι και πάλι κατάλληλες προς κατανάλωση.

Μουστάρδα

Αν δεν θέλετε να ξινίσει γρήγορα η μουστάρδα σας ή να χάσει τελείως τη γεύση και το άρωμά της, βάλτε τη στο ψυγείο.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 από τις ισχυρότερες φυσικές αντιφλεγμονώδεις τροφές | Οδηγός για μια Υγιή ζωή
Οι καλύτερες υπερτροφές για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας το Φθινόπωρο
5 tips για να μειώσεις το συναισθηματικό φαγητό
Αντιγήρανση: Οι «σπόροι της μακροζωίας» που βάζουν φρένο στην φλεγμονή

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε