Παρέα φίλων έχτισε το δικό της οικολογικό χωριό για να μείνουν κοντά στη φύση (Φωτογραφίες)

4 ζευγάρια που μετρούν φιλία 20 χρόνων έψαχναν έναν καλύτερο τρόπο να μένουν κοντά ο ένας με τον άλλο και παράλληλα να βρίσκονται και

Παρέα φίλων έχτισε το δικό της οικολογικό χωριό για να μείνουν κοντά στη φύση (Φωτογραφίες)

4 ζευγάρια που μετρούν φιλία 20 χρόνων έψαχναν έναν καλύτερο τρόπο να μένουν κοντά ο ένας με τον άλλο και παράλληλα να βρίσκονται και πιο κοντά στο περιβάλλον. Έτσι, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματά τους και να χτίσουν ένα μικρό χωριό αποκλειστικά για εκείνους.

Η κοινότητα που έφτιαξαν ονομάστηκε «Llano Exit Strategy» και αποτελείται από 4 μικρά σπίτια με θέα τον ποταμό Llano λίγο έξω από το Austin στο Τέξας. Συγκεκριμένα, ο Matt Garcia και οι φίλοι του προσπαθούσαν να βρουν έναν «τόπο απόδρασης» λίγα λεπτά έξω από την τρέλα της πόλης. Χρειάζονταν έναν κοινό χώρο, αλλά και ξεχωριστούς χώρους με ιδιωτικό μπάνιο για τα ζευγάρια.

Παρέα φίλων έχτισε το δικό της οικολογικό χωριό για να μείνουν κοντά στη φύση (Φωτογραφίες) Παρέα φίλων έχτισε το δικό της οικολογικό χωριό για να μείνουν κοντά στη φύση (Φωτογραφίες)

Το 2011 αγόρασαν μία μικρή έκταση και ο αρχιτέκτονας Matt Garcia σχεδίασε 4 οικολογικές καμπίνες (σπίτια) 400 τ.μ. και ένα κοινόχρηστο κτήριο 1.500 τ.μ. (που περιλαμβάνει την κουζίνα, ηλεκτρικές συσκευές και ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι). Το κοινόχρηστο κτήριο περιλαμβάνει και έναν ξενώνα για φίλους ή οικογένειες που επισκέπτονται την κοινότητα τα σαββατοκύριακα. Μάλιστα, η παρέα αποφάσισε να το νοικιάζει και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb.

Τα μικρά σπίτια κοστίζουν μόλις 40.000 δολάρια και σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Matt Garcia ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο οικολογικά. Διαθέτουν κεκλιμένες οροφές με στέρνες που μπορούν να συγκρατήσουν μέχρι και 19.000 λίτρα βρόχινου νερού. Οι τοίχοι είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να κρατούν έξω την ανεπιθύμητη καλοκαιρινή ζέστη του Τέξας, το ίδιο και τα παράθυρα.

Οι φίλοι περνούν συνεχώς χρόνο μαζί και εκεί κάνουν και σχέδια για την συνταξιοδότησή τους. Το εσωτερικό των δωματίων και ιδιαίτερα του κοινόχρηστου χώρου περιλαμβάνουν κόντρα πλακέ, ένα οικονομικό υλικό που δίνει και αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης.

Ένας από τους κατοίκους, ο Fred Zipp, αναφέρει: «Είναι ένα μαγικό μέρος, αλλά άνυδρο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συλλέξουμε νερό για εμάς αλλά και για τις αυλές και την χλωρίδα της περιοχής γενικά». Ποιος δεν θα ήθελε να μένει σε ένα τέτοιο μέρος όπου οι φίλοι του θα ήταν διαθέσιμοι στον ελεύθερό τους χρόνο;

Παρέα φίλων έχτισε το δικό της οικολογικό χωριό για να μείνουν κοντά στη φύση (Φωτογραφίες)

Φωτογραφίες: Alexander Stross

[toggle title="Πηγές"]

brightvibes.com

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε