Διάφορες πόλεις της Βραζιλίας έχουν τον τελευταίο καιρό περάσει νόμους που προσφέρουν μειώσεις φόρων ή εξαιρέσεις για πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στην αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς των κοινοτήτων τους.

Είτε αυξάνοντας τον τουρισμό, αποκαθιστώντας τα ιστορικά κέντρα πόλεων, είτε τονώνοντας το πράσινό τους και συντηρώντας το γρασίδι τους, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που οι κάτοικοι της Goiânia, της Quinta do Sol ή της Saraba μπορούν να μειώσουν το φόρο ακινήτων από 30% έως 100%.

Οι καταστηματάρχες στη Goiânia μπορούν να λάβουν μέχρι και 2 χρόνια απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων αν βοηθήσουν στην αποκατάσταση του αυθεντικού στυλ Art Deco του ιστορικού κέντρου της πόλης, ξαναφτιάχνοντας τις προσόψεις και τις βιτρίνες για να ταιριάξουν στον «Παριζιάνικο» χαρακτήρα του 1950. Για όσους έχουν ταξιδέψει στην Νότια ή στην Κεντρική Αμερική, η συνάντηση με αδέσποτους σκύλους δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη.

Στην πόλη της Quinta de Sol, το Πρόγραμμα Διάσωσης για Εγκαταλελειμμένους Σκύλους είναι ένα μέτρο που ενθαρρύνει τους πολίτες να υιοθετήσουν αδέσποτους σκύλους με αντάλλαγμα φορολογική ελάφρυνση. Οι λάτρεις των σκύλων μπορούν να δουν μέχρι και 50% μείωση στον φόρο τους για μεγάλους σκύλους, 40% για σκύλους μεσαίου μεγέθους και 30% για μινιατούρες.

Γνωστή για τα δέντρα jabuticaba, η Sabara προσφέρει σε όσους θέλουν να κάνουν οικονομία, μία φορολογική έκπτωση 5% για κάθε δέντρο jabuticaba που φυτεύουν στις αυλές τους. Στις πόλεις Belo Horizonte και Minas Gerais, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να απαλλαγούν από τον φόρο ακινήτων, αν διατηρούν κήπο με σπάνια φυτά στην ιδιοκτησία τους. Συγκεκριμένα, πρέπει να ο κήπος να έχει «πρωτόγονες ή ημί-πρωτόγονες φυσικές συνθήκες» που βοηθούν στην διατήρηση του βιολογικού κύκλου ειδών πανίδας ή χλωρίδας της Βραζιλίας.

Για να ανακουφίσει όσους υπηρέτησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Fortaleza προσφέρει φορολογικές απαλλαγές στους βετεράνους. Η πόλη Acros κάνει το ίδιο για τους πολίτες που έχουν νευροεκφυλιστικές ή/και χρόνιες παθήσεις όπως συγκεκριμένους τύπους καρκίνου, Αλτσχάιμερ και πολλαπλή σκλήρυνση. Η Acros έχει θεσπίσει 20 φοροαπαλλαγές από το 2017 για όσους έχουν χρόνιες παθήσεις.

Και με περισσότερα δέντρα, καταφύγια για την χλωρίδα και την πανίδα, ευτυχισμένους σκύλους και παραδοσιακά καταστήματα με γραφικού δρόμους, οι επισκέπτες και τουρίστες της χώρας θα είναι σίγουρα πιο χαρούμενοι.

[toggle title="Πηγές"]

goodnewsnetwork.org/brazilians-get-juicy-tax-breaks-for-animal-adoptions-and-planting-trees

[/toggle]

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε