5 απλοί τρόποι να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε έναν χώρο χαλάρωσης

Καθώς περικυκλωνόμαστε καθημερινά από τρομακτικούς τίτλους ειδήσεων και βρισκόμαστε σε καραντίνα, είναι σημαντικότερο από ποτέ να διατηρήσουμε και να διαμορφώσουμε έναν ασφαλή, ήρεμο χώρο

5 απλοί τρόποι να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε έναν χώρο χαλάρωσης

Καθώς περικυκλωνόμαστε καθημερινά από τρομακτικούς τίτλους ειδήσεων και βρισκόμαστε σε καραντίνα, είναι σημαντικότερο από ποτέ να διατηρήσουμε και να διαμορφώσουμε έναν ασφαλή, ήρεμο χώρο αν και όταν μπορούμε. Ο στόχος: να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε μια όαση, ανεξαρτήτως των ωρών που βρισκόμαστε περιορισμένοι σε αυτό και του τι συμβαίνει έξω.

Για να το πετύχετε αυτό, ξεκινήστε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αισθήσεις – συμπεριλαμβανομένης της αφής, όσφρησης και ακοής. Στη συνέχεια, περιορίστε το χρόνο που περνάτε παρακολουθώντας τις ειδήσεις της ημέρας, ενώ εστιάζετε περισσότερο στη σύνδεση με την οικογένεια και τους φίλους.

5 απλοί τρόποι να κάνετε το σπίτι σας έναν χώρο χαλάρωσης

1. Επιλέξτε την κατάλληλη μουσική

Επιλέξτε τη μουσική που ποτέ δεν αποτυγχάνει να σας δημιουργήσει καλή διάθεση, και ας γίνει αυτό το «soundtrack» του σπιτιού σας. Διατηρήστε μια playlist έτοιμη στον υπολογιστή ή στο κινητό σας, και κάθε φορά που νιώθετε τον πανικό και το άγχος να σας παρασύρει, πλημμυρίστε τον χώρο με μουσική.

2. Επιλέξτε ένα βασικό άρωμα

Έχετε παρατηρήσει που ορισμένα καταστήματα έχουν ένα ιδιαίτερο άρωμα που φαίνεται να διαχέεται στον αέρα; Γιατί να μην έχετε κι εσείς ένα για το σπίτι σας; Ας είναι κάτι καταπραϋντικό, όπως η λεβάντα. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια ή αρωματικά κεριά. Ακόμα και το απορρυπαντικό με το οποίο επιλέγετε να πλύνετε τα ρούχα, τα καλύμματα και τον καναπέ σας έχουν σημασία.

3. Εστιάστε στις μαλακές επιφάνειες

Για να εστιάσετε στην υφή και να κάνετε το σπίτι σας cozy, χρησιμοποιήστε ριχτάρια και μαξιλάρια. Ξεκινήστε με σημεία του σπιτιού όπου περνάτε περισσότερο το χρόνο σας, είτε αυτό είναι ο καναπές, το κρεβάτι σας ή ο χώρος του γραφείου.

4. Απαλύνετε το φωτισμό

Το έντονο σκληρό φως μπορεί να καταστρέψει τη χαλαρή ατμόσφαιρα κάθε σπιτιού. Αν μπορείτε, κλείστε τα φώτα οροφής και εκμεταλλευτείτε κάθε φως δαπέδου, κεριά ή πορτατίφ. Ανάψτε τα στη χαμηλή ένταση.

5. Περιορίστε την επαφή σας με οθόνες στο ελάχιστο

Ίσως είναι μετά τις 9 για δύο ώρες μετά το δείπνο. Θέστε έναν συγκεκριμένο χρόνο και μην παρασύρεστε από ειδήσεις και βίντεο που μόνο πολύτιμο χρόνο μπορεί να σας πάρουν. Τι μπορείτε αντιθέτως να κάνετε; Ασχοληθείτε με ένα παζλ, διαβάστε, ζωγραφίστε, κάντε διαλογισμό.

Απόδοση – Επιμέλεια: Στέφη Βαρούχου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε