, , , ,

Ενημέρωση και δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις στις 6 Μαρτίου στο δήμο Αθηναίων

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου, ο Σύλλογος Φίλων της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου σε συνεργασία με τον

Ενημέρωση και δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις στις 6 Μαρτίου στο δήμο Αθηναίων

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου, ο Σύλλογος Φίλων της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, έχουν οργανώσει ενημερωτικές δράσεις, αλλά και δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, στις 6 Μαρτίου του 2020 ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων θα βρίσκεται στους σταθμούς Σύνταγμα και Μέγαρο Μουσικής από τις 9:00 π.μ. έως τις 17:00 για μια μεγάλη ενημερωτική καμπάνια σχετικά με τη σημασία των προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων, τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και των HPV.

Όσες γυναίκες θελήσουν, θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ ΠΑΠ, ψηλάφηση μαστού και εμβολιασμού για τον HPV από γυναικολόγους, ενώ παράλληλα η ενημέρωση θα γίνεται από εθελοντές, οι οποίοι είναι ιατροί της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου και φοιτητές Ιατρικής και Μαιευτικής. Οι γυναίκες που θα ενδιαφερθούν, θα προωθούνται στο Αρεταίειο Νοσοκομείο που βρίσκεται στη Βασιλίσσης Σοφίας 76 και εκεί θα γίνονται θα γίνονται από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. το εμβόλιο και οι εξετάσεις δωρεάν και χωρίς ραντεβού.

Οι γυναίκες που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στο Αρεταίειο Νοσοκομείο για τις εξετάσεις την ίδια μέρα, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες εξετάσεις και εμβολιασμό για τον HPV σε δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στα εξής δημοτικά Ιατρεία:

– Σόλωνος 78 – Αθήνα, Τηλ 210-3626587

· Φανοσθένους & Φρ. Σμιθ – Ν. Κόσμος, Τηλ. 210-9239865

· Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών – Πετράλωνα, Τηλ. 210-3427515

· Προποντίδος & Αγ. Σοφίας – Κολωνός, Τηλ. 210-5121921

· Σαρανταπόρου 4-πατησια, Τηλ. 210-2015510-1

· Χανίων 4β – Κυψέλη, Τηλ. 210-8236200 & 210-8836200

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και έχει θέμα «Δίπλα στη γυναίκα». Στόχος της είναι η ενημέρωση νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού HPV και του τεστ ΠΑΠ, όπως και των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Σύλλογο και τη δράση «Δίπλα στη γυναίκα» θα βρείτε στη σελίδα του ίδιου του Συλλόγου στο Facebook.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε