,

Αυτή η μουσική μειώνει το άγχος κατά 65% σύμφωνα με την Νευροεπιστήμη

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να διαχειριστούν το άγχος τους. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στην εργασία, στο σχολείο ή στην προσωπική σας ζωή, μπορείτε να

Αυτή η μουσική μειώνει το άγχος κατά 65% σύμφωνα με την Νευροεπιστήμη

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να διαχειριστούν το άγχος τους. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν στην εργασία, στο σχολείο ή στην προσωπική σας ζωή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες συμβουλές, τεχνάσματα και τεχνικές μπορείτε ώστε να ηρεμήσετε τα νεύρα σας.

Ορίστε λοιπόν μια ενδιαφέρουσα επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος.

Advertisment

Η ηχοθεραπεία είναι δημοφιλής εδώ και χιλιάδες χρόνια και χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς με σκοπό τη χαλάρωση ή ακόμα και τη βελτίωση της υγείας.

Τώρα, νευροεπιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν διευκρινίσει ποιες μελωδίες έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση.

Η μελέτη διεξήχθη σε συμμετέχοντες που προσπάθησαν να λύσουν δύσκολα παζλ όσο το δυνατόν γρηγορότερα ενώ ήταν συνδεδεμένοι με αισθητήρες. Τα παζλ προκάλεσαν ένα ορισμένο επίπεδο άγχους και οι συμμετέχοντες άκουγαν διαφορετικά τραγούδια, ενώ οι ερευνητές μετρούσαν την εγκεφαλική δραστηριότητα καθώς και φυσιολογικές καταστάσεις που περιελάμβαναν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και το ρυθμό αναπνοής.

Advertisment

Σύμφωνα με τον Δρ. David Lewis-Hodgson της Mindlab International, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα, μια μουσική δημιούργησε τη μεγαλύτερη χαλάρωση από οποιαδήποτε άλλη που δοκιμάστηκε μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα, η ακρόαση του τραγουδιού – “Weightless” – οδήγησε σε μια εντυπωσιακή μείωση 65% της συνολικής ανησυχίας των συμμετεχόντων, και 35% μείωση των συνηθισμένων φυσιολογικών ποσοστών ανάπαυσης.

Εξίσου αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το τραγούδι ήταν πραγματικά κατασκευασμένο για αυτό το σκοπό. Η ομάδα που δημιούργησε το “Weightless”, με την ονομασία Marconi Union, το έκανε σε συνεργασία με ηχοθεραπευτές. Οι προσεκτικά διευθετημένες αρμονίες, ρυθμοί και γραμμές μπάσων βοηθούν στην επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού του ακροατή, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των χαμηλότερων επιπέδων της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες.

Σε αυτή την εποχή λοιπόν που το άγχος και το στρες  είναι τόσο διαδεδομένα, αξίζει να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Η μουσική είναι ένας εύκολος τρόπος για να το καταφέρετε.

Ο Δρ. David Lewis-Hodgson είπε: «Το” Weightless “ήταν τόσο αποτελεσματικό, που πολλές γυναίκες απέκτησαν υπνηλία και ως εκ τούτου θα συμβούλευα να μην το ακούτε κατά τη διάρκεια της οδήγησης γιατί θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο.»

Εάν θέλετε να παίζει η μουσική αυτή για μεγάλη διάρκεια, τότε υπάρχει άλλη μία δωρεάν εκδοχή του ίδιου κομματιού διάρκειας 10 ωρών

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας
Τι αισθάνεστε όταν ακούτε μουσική; Τα ευρήματα των ερευνών για τον ήχο και την επιρροή του στο σώμα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση