,

Γιόγκα στο σπίτι: Απλές ασκήσεις για να απολαύσουμε τα οφέλη της μόνοι μας αλλά και σε ζευγάρια!

Είναι γεγονός ότι ο κορονοϊός καθιστά απαραίτητη την παραμονή μας στο σπίτι, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες. Γιατροί,

Γιόγκα στο σπίτι: Απλές ασκήσεις για να απολαύσουμε τα οφέλη της μόνοι μας αλλά και σε ζευγάρια!

Είναι γεγονός ότι ο κορονοϊός καθιστά απαραίτητη την παραμονή μας στο σπίτι, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες. Γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί, υπάλληλοι φαρμακείων και μάρκετ, ρισκάρουν καθημερινά την δική τους υγεία για εμάς. Η δική μας βοήθεια προς αυτούς είναι να παραμείνουμε σπίτι όσο χρειαστεί, να βγαίνουμε μόνο για τις αναγκαίες αγορές μας και φυσικά να κρατάμε τους κανόνες υγιεινής.

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικό. Αντίθετα, μπορούμε να μετατρέψουμε τον φόβο σε δημιουργικότητα. Να μη σκεφτόμαστε ότι αναγκαζόμαστε να μείνουμε μέσα, επιλέγουμε να μείνουμε μέσα γιατί αυτό είναι το σωστό. Ας χαρούμε αυτές τις στιγμές που περνάμε με την οικογένειά μας, τη σχέση μας, τα κατοικίδιά μας, με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Advertisment

Μπορούμε να μαγειρέψουμε, να ζωγραφίσουμε, να δούμε ταινίες, να διαβάσουμε βιβλία, να οργανώσουμε τα αρχεία μας στον υπολογιστή , να οργανώσουμε τις ντουλάπες μας, να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να φροντίσουμε τα λουλούδια μας και φυσικά να γυμναστούμε. Στο τελευταίο θα έχετε και την δική μου μικρή βοήθεια.

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει τα ευεργετικά οφέλη της γιόγκα σε σωματικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο. Με την πρακτική της καλλιεργείται ο θετικός τρόπος σκέψης που είναι απαραίτητος στην εποχή μας. Η “Partner yoga” ή αλλιώς “Γιόγκα για ζευγάρια” απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν περισσότερα πράγματα μαζί, να μοιραστούν συναισθήματα.

Περισσότερα οφέλη:

Advertisment

– Δυναμώνει τους μύες.

– Αυξάνει την ευλυγισία και την ισορροπία.

– Προσφέρει χαρά, γέλιο.

– Μας φέρνει πιο κοντά.

– Βοηθάει στην συγκέντρωση και τον αυτοέλεγχο.

– Αυξάνει την θετική σκέψη.

– Ανακουφίζει από μυικούς πόνους.

– Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία της αναπνοής και των εσωτερικών οργάνων.

– Βελτιώνει την σωστή στάση του σώματος.

Ηρεμεί τον νου και ανακουφίζει από το stress. (Είμαι από την φύση μου πολύ αγχώδης άνθρωπος και εκ πείρας σας το λέω ότι μέσα από την γιόγκα έχω μάθει να το ελέγχω και να το περιορίζω στο ελάχιστο).

Στο βίντεο θα δείτε μερικές θέσεις yoga που μπορείτε να κάνετε μαζί με την σχέση σας, με κάποιο μέλος της οικογενείας σας ή με φίλο/η σας. Το μάθημα που παρουσιάσαμε είναι μετρίου επιπέδου και φυσικά δίνονται όλες οι κατάλληλες οδηγίες, όμως σε καμία περίπτωση μην δοκιμάσετε κάποια στάση αν νιώθετε ότι δεν είστε έτοιμοι για αυτήν, αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας ή τραυματισμό που θέλει επίβλεψη του ανάλογου εκπαιδευτή.

Φυσικά, τα ίδια οφέλη μπορούν να νιώσουν και όσοι είναι μόνοι στο σπίτι ή επιθυμούν να κάνουν μόνοι τους γιόγκα. Η μοναδική διαφορά είναι ότι ερχόμαστε πιο κοντά με τον εαυτό μας αντί του συντρόφου, άλλωστε αυτή είναι η αφετηρία.

Το βίντεο περιλαμβάνει ένα απλό αλλά απαραίτητο μάθημα τριάντα λεπτών. Μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι ανεξάρτητα από το επίπεδό τους στη γιόγκα, την ηλικίας τους ή την ακοή τους, αφού στο βίντεο έχουν προστεθεί ελληνικοί υπότιτλοι. Δοκιμάστε το και θα νιώσετε αμέσως τα οφέλη στο σώμα αλλά και στην διάθεσή σας.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση