, , ,

Οι 3 καλύτερες σπιτικές αντιγηραντικές μάσκες προσώπου με φυσικά συστατικά

Ρυτίδες, γραμμές και το πόδι της χήνας είναι εκφάνσεις και σημάδια της γήρανσης για τα οποία οι νέοι δεν ενδιαφέρονται, μέχρι να μπουν στα

Οι 3 καλύτερες σπιτικές αντιγηραντικές μάσκες προσώπου με φυσικά συστατικά

Ρυτίδες, γραμμές και το πόδι της χήνας είναι εκφάνσεις και σημάδια της γήρανσης για τα οποία οι νέοι δεν ενδιαφέρονται, μέχρι να μπουν στα 30 και τότε ξαφνικά αρχίζουν να ανησυχούν για το πρόσωπό τους.

Τα πρώτα μικρά σημάδια προκαλούν πανικό και συχνά οι γυναίκες καταλήγουν να χρησιμοποιούν έντονο makeup για να καλύψουν τις κατά τη γνώμη τους ατέλειες. Επίσης, προμηθεύονται ακριβές μάσκες προσώπου που πολλές φορές εκτός από το ότι είναι αναποτελεσματικές, περιέχουν άγνωστες σε εμάς χημικές ουσίες.

Advertisment

Πολλά από τα αντιγηραντικά προϊόντα στα καταστήματα περιέχουν εκτός από χημικές ουσίες και ορισμένα φυσικά συστατικά που όλοι μπορούμε να βρούμε, όπως αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο και μπανάνα⋅ για την ακρίβεια, αυτά είναι τα βασικά τους συστατικά. Με τη βοήθεια αυτών και με την αγάπη προς τον εαυτό μας – ακόμα και των μικρών ρυτίδων που εμφανίζονται με τα χρόνια – θα σταματήσουμε να πανικοβαλλόμαστε και θα ευχαριστιόμαστε την εμφάνισή μας.

Οι 3 καλύτερες σπιτικές αντιγηραντικές μάσκες προσώπου με φυσικά συστατικά

Λάδι καρύδας, βρώμη και έλαιο αβοκάντο

Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι λάδι καρύδας, ένα κουταλάκι έλαιο από αβοκάντο και δύο κουταλιές της σούπας βρώμη. Ανακατέψτε τα και ύστερα απλώστε σε όλο το πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ για κάποια λεπτά. Αφήστε το για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε καλά.

Λιωμένη μπανάνα και μέλι

Χρησιμοποιήστε μία ώριμη μπανάνα και ένα κουταλάκι μέλι. Λιώστε την μπανάνα και ύστερα ανακατέψτε με το μέλι. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει ανακατευτεί σωστά. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Advertisment

Μάσκα με έλαιο αμυγδάλου και αβοκάντο

Λιώστε το αβοκάντο και ύστερα προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε και τα δύο και ύστερα απλώστε σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε για 20-25 λεπτά και ύστερα ξεπλύνετε.

Εφαρμόστε αυτές τις σπιτικές μάσκες προσώπου τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα για να μπορέσετε να παρατηρήσετε διαφορές στην επιδερμίδα σας. Συνδυάστε αυτή την προσπάθεια με υγιεινή διατροφή, άσκηση και αρκετό ύπνο.

Διαβάστε: Αμυγδαλέλαιο: Ιδιότητες και τρόποι χρήσης σε μαλλιά και πρόσωπο

Πηγές

dailylife.com/article/how-to-create-your-own-anti-aging-face-mask-using-natural-ingredients/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση