, , , ,

Θεσσαλονίκη: 13χρονος μαθητής κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης

Ο Δημοσθένης – Δημήτρης Δεσποτίδης, 13χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη γοήτευσε την κριτική επιτροπή του Παγκόσμιου Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του

Θεσσαλονίκη: 13χρονος μαθητής κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης

Ο Δημοσθένης – Δημήτρης Δεσποτίδης, 13χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη γοήτευσε την κριτική επιτροπή του Παγκόσμιου Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ιδρύματος «Never Such Innocence» με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα.

Ο Δημοσθένης θέλησε από την πρώτη στιγμή να δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό, καθώς τα βιβλία (και η ποίηση) είναι το πάθος του. Οι συγγραφικές του ικανότητες είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες καθώς ο ίδιος γράφει από πολύ μικρή ηλικία και μάλιστα στα αγγλικά, καθώς φοιτά και σε αγγλικό σχολείο.

Advertisment

Το ποίημα με το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Bonus Strand «A fight for freedom» (9-14 ετών) λέγεται «Inspirational Poem» (Ποίημα Έμπνευσης). Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είχε τίτλο «Οι Επιπτώσεις των Συρράξεων στις Κοινωνίες» (Impact of Conflict on Communities) λόγω της επετείου των 75 χρόνων από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Έλληνας μαθητής έλαβε μέρος στην κατηγορία «A fight for Freedom» και συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην κατηγορία και συγκεκριμένα στη συνεισφορά των ανθρώπων της Αφρικής και της Καραϊβικής.

«Μάθαμε μέσω email που μας έστειλε το ίδρυμα για το βραβείο και ο Δημοσθένης, όπως κι όλοι μας, χάρηκε πολύ. Αυτό όμως που τον χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι εκπροσώπησε επάξια τη χώρα του. Αισθάνθηκε υπερήφανος ως Έλληνας», ανέφερε η μητέρα του νεαρού μαθητή Μαργαρίτα Βαρθολομαίου στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η ποίηση τον βοηθάει να εκφράζει τις απόψεις και τα συναισθήματά του», προσθέτει.

Ο ίδιος ο 13χρονος θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του σε αυτή του την πορεία μέχρι την πολύτιμη νίκη: ««Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δύο σπουδαίες κυρίες στην Ελίνα Τσαλικόγλου, καθηγήτρια Αγγλικών του Campion School καθώς και στην μητέρα μου Μαργαρίτα Βαρθολομαίου, οι οποίες με ενέπνευσαν και με ενεθάρρυναν! Χωρίς αυτές τίποτα δεν θα ήταν εφικτό!».

Advertisment

Το ποίημα του Δημοσθένη, όπως και οι εργασίες των υπόλοιπων νικητών του φετινού διαγωνισμού συμπεριλαμβάνεται σε έναν ειδικό διαδικτυακό οδηγό – βιβλίο επιτυχόντων, στον οποίο μάλιστα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση