,

10 μεγάλα ερωτήματα που ένα ζευγάρι χρειάζεται να απαντήσει πριν παντρευτεί

Σκληρή αλήθεια: Τα διαζύγια είναι συχνότερα από ποτέ και δυστυχώς αποτελεί μια ψυχοφθόρα και δαπανηρή διαδικασία. Όταν σχεδιάζουμε έναν γάμο, δεν μπορούμε να φανταστούμε

10 μεγάλα ερωτήματα που ένα ζευγάρι χρειάζεται να απαντήσει πριν παντρευτεί

Σκληρή αλήθεια: Τα διαζύγια είναι συχνότερα από ποτέ και δυστυχώς αποτελεί μια ψυχοφθόρα και δαπανηρή διαδικασία. Όταν σχεδιάζουμε έναν γάμο, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι, χρειάζεται να αφήσουμε για λίγο τον ρομαντισμό στην άκρη και να σκεφτούμε λογικά για το πώς θα προλάβουμε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.

10 μεγάλα ερωτήματα που ένα ζευγάρι χρειάζεται να απαντήσει πριν παντρευτεί

1. Θέλετε να κάνετε παιδιά και αν ναι, πόσα;

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε στην ίδια σελίδα για τα παιδιά πριν παντρευτείτε, γιατί δεν είναι απαραιτήτως το σχέδιο και ο σκοπός όλων όσων επιλέγουν τον γάμο. Τα παιδιά είναι μια επιλογή που αλλάζει τη ζωή. Αν δεν κάνετε αυτή τη συζήτηση, μπορεί να αποδεχθεί καταστροφικό για τη σχέση μελλοντικά.

Advertisment

2. Πώς θέλετε να αναθρέψετε τα παιδιά σας;

Αν στην παραπάνω ερώτηση η απάντηση είναι ναι, χρειάζεται να οραματιστείτε πώς θα μεγαλώσετε τα παιδιά. Θα είστε πιο αυστηροί ή πιο διαλλακτικοί; Πώς θα πειθαρχείτε τα παιδιά σας; Θα πάρει κάποιος άδεια από την εργασία του για να φροντίσει τα παιδιά και πόσο μπορεί να πάρει ο καθένας;

3. Τι ρόλο θα παίζει η θρησκεία στη ζωή σας;

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ο/η σύντροφός σας αν είναι θρησκευόμενος/η ή όχι. Κι αυτό διότι έχετε να αναρωτηθείτε από τον τύπο του γάμου μέχρι και το πώς θα γαλουχήσετε τα παιδιά σας ως προς αυτό. Και αν διαφέρετε σε αυτό, πώς θα επηρεάσει την σχέση σας;

4. Πώς θα διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας;

Δυστυχώς, τα χρήματα είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που οδηγούν ένα ζευγάρι στο διαζύγιο, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Αν και μπορεί να σας φαίνεται άβολη μια τέτοια κουβέντα, χρειάζεται να γνωρίζετε εκ των προτέρων αν θα έχετε κοινό λογαριασμό, αν θα παίρνετε από κοινού οικονομικές αποφάσεις και πώς ο καθένας σκέφτεται να ξοδεύει τον μισθό του.

Advertisment

5. Πώς θα εξισορροπήσετε τις επαγγελματικές με τις οικιακές ευθύνες;

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο θολό σημείο στα νέα ζευγάρια. Υπάρχει χώρος για ευελιξία όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού ή θα υπάρχουν αυστηρά όρια; Θέλετε να καταλάβετε ακριβώς πώς θα είναι η καθημερινότητά σας.

6. Είναι αυτή η σωστή στιγμή να παντρευτείτε;

Μπορεί να είναι μια τρομακτική ίσως ερώτηση, ειδικά αν δεν συζητάτε το χρονοδιάγραμμα της σχέσης σας γενικά. Υπάρχουν προσωπικοί ή κοινοί λόγοι για τους οποίους είναι καλύτερα να περιμένετε πριν παντρευτείτε; Για παράδειγμα, ίσως δεν είσαστε μαζί για πολύ καιρό ή αντιμετωπίζετε ακόμα κάποια ζητήματα που πρέπει να δουλέψετε ή τα οικονομικά σας δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

7. Πώς θέλετε να είναι η ζωή σας στο μέλλον;

Ο γάμος είναι απλώς μια μέρα και μετά έχετε την υπόλοιπη ζωή σας μαζί. Γι’ αυτό μιλήστε για τα όνειρα και τα σχέδιά σας. Ποιες είναι οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες; Αν κάνετε παιδιά, πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε; Θέλετε να μείνετε σε αυτή την πόλη ή σχεδιάζετε να μετακομίσετε; Τι θέλετε να κάνετε σε 10 χρόνια από τώρα;

8. Πόσο σημαντικό είναι το σεξ για εσάς;

Είναι σημαντικό να βρίσκεστε στην ίδια σελίδα για το σεξ πριν παντρευτείτε. Κι αυτό γιατί η σεξουαλική ζωή έχει διάφορες διακυμάνσεις μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση και αυτό μπορεί να επιφέρει σύγκρουση και απογοήτευση. Προσδιορίστε ποιες είναι οι δικές σας επιθυμίες και ανάγκες και ακούστε και την άλλη πλευρά.

9. Υπάρχουν παλαιότερα ζητήματα στη σχέση σας που ακόμα σκέφτεστε;

Κάποιες φορές, υπάρχει μια συζήτηση που κόπηκε στη μέση ή που δεν έγινε ποτέ και έχει αφήσει το στίγμα της. Τώρα είναι η ώρα να φέρετε ό,τι ανεπίλυτο μπορεί να κουβαλάτε.

10. Πώς θα διαχειρίζεστε τις συγκρούσεις;

Μέχρι να παντρευτείτε, θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη πώς θα αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες ως ζευγάρι. Χρειάζεται να ρωτήσετε άμεσα πώς θα χειρίζεται ο καθένας τις διαφωνίες μεταξύ σας. Επίσης, είναι σημαντική η ερώτηση: «Αν αλλάξουμε άποψη για κάτι μεγάλο στη ζωή μας, πώς θα το επικοινωνήσουμε;».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση