,

Σ’αγαπώ – Για πάντα σημειώσατε Χ

Σ’αγαπώ – Για πάντα σημειώσατε Χ «Η ακατανίκητη δύναμη που κάνει τη Γη να γυρίζει δεν είναι οι ευτυχισμένοι έρωτες, αλλά όσοι συναντούν εμπόδια…»

Σ’αγαπώ - Για πάντα σημειώσατε Χ

Σ’αγαπώ – Για πάντα σημειώσατε Χ

«Η ακατανίκητη δύναμη που κάνει τη Γη να γυρίζει δεν είναι οι ευτυχισμένοι έρωτες, αλλά όσοι συναντούν εμπόδια…» – Gabriel García Márquez

Advertisment

Μεγάλοι έρωτες, ανομολόγητα πάθη, ιδανικά ρομάντζα, ολέθριες σχέσεις και ένα κάρμα στη γωνιά που χαμογελά ειρωνικά, βλέποντας την ατέρμονη ανθρώπινη ανάγκη να κατατάξει σε κατηγορίες, να εγκλωβίσει στον κινηματογραφικό φακό ή να αποτυπώσει στο χαρτί, χύνοντας τόνους μελάνι, όσα θεριεύουν στην καρδιά και το μυαλό και τα εξουσιάζουν. Άδικος κόπος… Τα πάντα στη ζωή κρίνονται και καθορίζονται εκ του αποτελέσματος.

Διαβάστε επίσης από την Αλεξάνδρα Προβατίδου

Advertisment


Και όσο συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ορίσουμε τι είναι έρωτας και τι αγάπη, ποιον πρέπει να αγαπήσεις, ποιον να ερωτευτείς, για ποιον να πονέσεις, ποιον να εγκαταλείψεις, τι να αισθανθείς όταν προδοθείς και τι όταν προδώσεις, τόσο πιο φαιδρή καταντά η προσπάθεια και τόσο χάνουμε τον στόχο. Ο στόχος είναι ένας: το αποτέλεσμα.

Άσε λοιπόν την ίδια τη ζωή να σου αποδείξει, αν ο άνθρωπος που ορκίστηκες αιώνια πίστη θα είναι ο πρώτος που θα απαρνηθείς πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, αν οι ποταμοί των δακρύων σου για την προδοσία της χαμένης σου αγάπης, στερέψουν ως δια μαγείας μπροστά στο αναπάντεχο σκίρτημα για κάποια άλλη αγάπη, αν ο λατρεμένος σου πρίγκιπας μεταμορφωθεί εν μία νυκτί, σε ένα συμπαθές κατά τ’ άλλα αμφίβιο. Και αν θες να διαλαλήσεις πως ζεις έναν ανεπανάληπτο έρωτα ή μια βαθιά ανιδιοτελή αγάπη, κοίτα γύρω σου, πριν το κάνεις. Δες με γυμνό μάτι, τη γυμνή αλήθεια.

Οι μεγάλοι έρωτες και οι παντοτινές αγάπες, είναι όντως μεγάλοι και είναι όντως παντοτινές, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Όποιος σου πει κάτι διαφορετικό, να ξέρεις πως έχει κάνει μια τίμια συμφωνία με τον συμβιβασμό του. Οι μεγάλοι έρωτες και οι παντοτινές αγάπες δεν έχουν ανάγκη από φανταχτερό περιτύλιγμα, από στιγμές ευτυχίας και δηλώσεις αιώνιας λατρείας. Μπορεί να τα έχουν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά!

https://enallaktikidrasi.com/2016/11/sagapo-panta-simiosate-x/

Έρχονται και σε βρίσκουν πάντα, από πάντα και για πάντα…! Σε βρίσκουν όπου και αν σκαρφιστείς να κρυφτείς, σε οσμίζονται, ακολουθούν την μυρωδιά σου σαν αλάνθαστη πυξίδα και προσανατολίζονται πάντα προς εσένα. Δοκίμασε αν θέλεις να τους ξεγελάσεις, άλλαξε κρυψώνα, εξαφανίσου κάνε ότι σου περνάει από το μυαλό για να τους ξεφύγεις. Θα σε βρίσκουν όπου και αν πας, χιλιόμετρα μακριά ή απελπιστικά κοντά τους, θα σε βρίσκουν κάθε φορά που ο κόσμος σου τελειώνει, θα σε βρίσκουν σε κάθε ανατολή μιας νέας ζωής.

Να ξέρεις, πως θα σε βρουν ακόμη και στον πάτο του πιο σκοτεινού πηγαδιού που πέφτεις για να λυτρωθείς, και ας μην καταφέρουν ποτέ να σε βγάλουν από εκεί, αρκεί που κρατούν μια φλόγα αναμμένη για να έχεις την ψευδαίσθηση πως ζεσταίνεσαι. Kαι όταν τους διώχνεις, αυτοί δεν θα φεύγουν. Και αν φύγουν θα ξαναγυρίσουν το επόμενο λεπτό. Και αν έχεις φύγει εσύ, θα σου κλείσουν ραντεβού στην αιωνιότητα…

Latest posts by Αλεξάνδρα Προβατίδου (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση