, ,

Σαλάτες με φθινοπωρινά λαχανικά και φρούτα που μας χορταίνουν

Το καλοκαίρι μας κακομαθαίνει αρκετά με την πληθώρα των επιλογών που μας προσφέρει στο φαγητό και όταν φτάνει το φθινόπωρο, βρίσκουμε πως δεν έχουμε

Σαλάτες με φθινοπωρινά λαχανικά και φρούτα που μας χορταίνουν

Το καλοκαίρι μας κακομαθαίνει αρκετά με την πληθώρα των επιλογών που μας προσφέρει στο φαγητό και όταν φτάνει το φθινόπωρο, βρίσκουμε πως δεν έχουμε αρκετές εναλλακτικές. Κι όμως, σε αυτό το άρθρο σας δείχνουμε ότι είναι λανθασμένη αυτή η αντίληψη και στην πραγματικότητα το αντίθετο συμβαίνει. Υπάρχουν πολλές επιλογές για χορταστικές φθινοπωρινές σαλάτες, που ίσως να μην είχατε στο παρελθόν σκεφτεί.

Σαλάτες με φθινοπωρινά λαχανικά και φρούτα που μας χορταίνουν

Ανάμεικτη σαλάτα με μήλο και αχλάδι

Γι’ αυτή τη συνταγή, προμηθευτείτε φρέσκα πράσινα λαχανικά, όπως ρόκα, κάλε, σπανάκι ή μαρούλι. Κόψτε σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια το αχλάδι και το μήλο. Στη συνέχεια, προσθέστε τριμμένη φέτα και προαιρετικά λίγο βραστό κοτόπουλο. Για την σάλτσα, ανακατέψτε μηλόξιδο με μέλι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μπορείτε στη σάλτσα να προσθέσετε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Advertisment

Τραγανή σαλάτα με dressing φιστικιού

Για τη σαλάτα κόψτε: πολύχρωμες πιπεριές, καρότα, λάχανο, κόλιαντρο και φρέσκο κρεμμύδι, αμύγδαλο. Για το κρεμμώδες dressing θα χρειαστείτε: φιστικοβούτυρο σε κρεμμώδη μορφή, μέλι, λίγο ξίδι, χυμό λεμονιού και κόλιαντρο. Προαιρετικά, προσθέστε λίγο λάδι από καρύδα ή ελάχιστο ελαιόλαδο.

Advertisment

Σαλάτα του Καίσαρα με γλυκοπατάτες και τραγανά ρεβίθια

Για τη σαλάτα θα χρειαστείτε: 3 γλυκοπατάτες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, αλάτι, βραστά ρεβίθια, κάλε, ψητά λαχανάκια Βρυξελλών και 1-2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες. Για το dressing θα ανακατέψετε: λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό από 2 λεμόνια, 3 κουταλιές μουστάρδα Dijon, 2 κουταλιές ταχίνι, 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέστε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.

Σαλάτα κάλε με εσπεριδοειδή

Για τη σαλάτα θα χρειαστούν: κόκκινο κρεμμύδι (για να κάνετε γρήγορες πίκλες ανακατέψτε το και αφήστε το για λίγες ώρες σε ξύδι από κόκκινο ξύδι, λίγη ζάχαρη και νερό), 1 κάλε, 1 γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι, 1 μήλο και μισό ρόδι. Για τη σάλτσα dressing ανακατεύουμε: 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί, 1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι και μαύρο πιπέρι, λίγο γλυκαντικό της επιλογής μας, ελαιόλαδο και 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση