, ,

Συνταγή: Σούπα κολοκύθας με 7 συστατικά που τονώνουν την πεπτική λειτουργία

Η γλυκιά κολοκύθα έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου. Πράγματι, σπάνια τη βρίσκουμε σε άλλη εποχή. Γι’ αυτό, χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε αυτό τον

Συνταγή: Σούπα κολοκύθας με 7 συστατικά που τονώνουν την πεπτική λειτουργία

Η γλυκιά κολοκύθα έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου. Πράγματι, σπάνια τη βρίσκουμε σε άλλη εποχή. Γι’ αυτό, χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε αυτό τον καιρό τα θρεπτικά της στοιχεία με όσους τρόπους μπορούμε.

Αν δεν έχετε διάθεση να φτιάξετε την νόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα, που απαιτεί κάποια διαδικασία, τότε υπάρχει ένας κλασικός τρόπος να την καταναλώσετε χωρίς πολύ κόπο. Η υγιεινή σούπα κολοκύθας είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό και πλέον η θρεπτική της δύναμη έχει ταξιδέψει μέχρι εδώ.

Advertisment

Η παρακάτω συνταγή αποτελείται από 7 μαγικά συστατικά που συνολικά και συνεργατικά θα ενισχύσουν την υγιή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος. Αλλά τα κυριότερα εξ αυτών που βοηθούν πολύ στην πεπτική λειτουργία είναι το τρίπτυχο τζίντζερ, κουρκουμά και κανέλα. Αυτά σε συνδυασμό με τα λαχανικά που θα προσθέσετε επιταχύνουν τη διαδικασία απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών ενώ παράλληλα δεν μας φουσκώνουν.

Επιπλέον, αυτή η κρεμμώδης σούπα λαχανικών είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες. Η ζεστή πορτοκαλί απόχρωση της κολοκύθας και του καρότου προέρχονται από την βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας. Αυτό το αντιοξειδωτικό βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Συνταγή: Σούπα κολοκύθας με 7 συστατικά

Υλικά

– ½ κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη

Advertisment

– 1 καρότο, κομμένο

– 1 κρεμμύδι σε κυβάκια

– 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινό ή κοτόπουλου

– Κανέλα, κουρκουμά και τζίντζερ

– Λίγο αλάτι και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος παρασκευής

1. Βράστε μαζί τα 3 λαχανικά, δηλαδή την κολοκύθα, το κρεμμύδι και το καρότο.

2. Προσθέστε τα σε μια κατσαρόλα με καυτό ζωμό και τα μπαχαρικά.

3. Αφού ανακατέψετε, χρειάζεται να λιώσετε τη σούπα σας ώστε να γίνει βελουτέ. Μπορείτε να το κάνετε στην κατσαρόλα αν έχετε ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση